قزوین – ایرنا – مدیرکل بهزیستی استان قزوین گفت: ۱۳۶ فرد دارای اختلال اوتیسم از سن چهار تا ۳۹ سال تحت پوشش بهزیستی استان قزوین هستند.

به گزارش ایرنا، علیرضا وارثی روز شنبه در حاشیه بازدید از مرکز اوتیسم استان قزوین در گفت و گو با خبرنگار ایرنا با اشاره به مهمترین خدمات ارایه شده به افراد دارای اختلال اوتیسم، اظهار داشت: یک مرکز آموزشی و توانبخشی روزانه اوتیسم در استان قزوین با ظرفیت ۵۰ نفر فعال است که به کودکان دارای این اختلال به صورت یارانه ای خدمات ارایه می کند.

وی افزود: این مرکز توسط اشخاص حقیقی یا حقوقی با کسب مجوز از سازمان بهزیستی تاسیس شده است و افراد دارای اختلال اوتیسم واجد شرایط در ساعاتی مشخص از خدمات توانبخشی آن بهره می برند.

این مسوول گفت: متخصصان در این مرکز بر فرد معلول و مشکلات او با بهره گیری از تجهیزات کامل توانبخشی از طریق ارزیابی، هدفگذاری فردی و طراحی برنامه درمانی و آموزشی تمرکز کرده و شخص معلول را به استقلال نسبی می رسانند و برای مشارکت اجتماعی آماده می کنند.

این مسوول گفت: سازمان بهزیستی جهت حمایت از خانواده های دهک پایین درآمدی و ترغیب آنها برای حضور در این مراکز، کمک هزینه آموزشی تحت عنوان یارانه به مبلغ ۸۰۰ هزار تومان را به این مرکز پرداخت می کند.

وارثی اضافه کرد: طرح غربالگری اوتیسم همزمان با اجرای کشوری در استان قزوین از طریق هماهنگی با مرکز اوتیسم سینا اجرا می شود که از سال ۹۵ تا به امروز حدود ۴۲ نفر مشمول این طرح شده اند.

وی اظهار داشت: افراد دارای اختلال اوتیسم از سایر خدمات مستمر و غیر مستمر سازمان مانند کمک هزینه معیشت و مستمری، کمک هزینه های درمانی معاش، دفترچه درمان و وسایل کمک توانبخشی براساس دستورالعمل های سازمان استفاده می کنند.

اختلال طیف اوتیسم بیشتر یک اختلال نورولوژیکی است که در سال‌های اولیه رشد کودک نمایان می‌شود. این اختلال در بیماران اوتیستیک باعث می‌شود که مغز فرد مبتلا به اوتیسم نتواند در زمینه رفتارهای اجتماعی و مهارت‌های ارتباطی به‌درستی عمل کند و مزاحم او برای یادگیری چگونگی ارتباط و تعامل با دیگران به‌طور اجتماعی می‌شود.

کودکان و بزرگسالان دارای اختلال طیف اوتیسم در زمینه ارتباط کلامی و غیرکلامی، مهارت‌های شناختی معمول، رفتارهای اجتماعی، فعالیت‌های سرگرم‌کننده و بازی دارای مشکل هستند.