اراک - استاندار مرکزی گفت: محدودیت در تردد و فعالیت اصناف با توجه به قرمز شدن شهرستان اراک و وضعیت نارنجی دلیجان، ساوه، خمین، آشتیان و زرندیه بر اساس مصوبه ستاد ملی کرونا از پانزدهم فروردین ماه جاری برای مناطق مذکور اعمال می‌شود.

سید«علی آقازاده» روز شنبه در ستاد مدیریت کرونا استان مرکزی گفت: فرمانداران شهرستان‌های مذکور موظف هستند فعالیت گروهای شغلی ۲، ۳ و ۴ را متوقف کنند و با توجه به بحرانی شدن شرایط بیماری در این مناطق با متخلفان برخورد قاطع می‌شود.

وی اظهار داشت: اتاق اصناف برای ممنوعیت فعالیت واحدهای صنفی باید برنامه‌ریزی کرده و نهایت همکاری را داشته باشد تا بتوان با اعمال ممنوعیت ۲ هفته‌ای در کسب و کارها و رعایت جدی پروتکل‌های بهداشتی زمینه مدیریت شرایط بحرانی ایجاد شده را فراهم کرد.

استاندار مرکزی گفت: آیین عبادی و سیاسی  نماز جمعه تا اطلاع ثانوی در شهرهای قرمز و نارنجی استان برگزار نمی‌شود و دروس حضوری حوزه‌های علمیه نیز در این مناطق تعطیل است چرا که حفظ سلامت مردم از هر فعالیت و امری مهم‌تر می‌باشد.

آقازاده افزود: برابر مصوبه ستاد ملی کرونا وضعیت حضور کارمندان نهادها و دایر دولتی برای شهرهای قرمز و نارنجی استان تا اطلاع ثانوی در بخش‌های ضروری با یک دوم ظرفیت و بخش‌های عادی با یک سوم ظرفیت خواهد بود.

وی اظهار داشت: آرامستان‌ها در شهرهای مذکور نیز برای مدت ۲ هفته آینده با هدف مهار بیماری و جلوگیری از انتشارسریع بیماری تعطیل است و این مهم باید با نظارت فرمانداری‌ها و نیروی انتظامی مدیریت شود.

استاندار مرکزی گفت: برگزاری هر نوع آیین عزا و عروسی در رستوران‌ها و تالار باغ‌های شهرهای اعلام شده ممنوع  است و مساجد شهرهای قرمز و نارنجی استان نیز اجازه برگزاری آیین‌های ترحیم را ندارند.

آقازاده افزود: محدودیت تردد خودروهای غیربومی در استان نیز با توجه به شیوع بیماری با جدیت دنبال می‌شود و از فردا (یکشنبه) طبق قانون با رانندگان خاطی برخورد می‌شود.

وی اظهار داشت:  برنامه نخستین شورای اداری استان برای دوشنبه هفته جاری برنامه ریزی شده بود که با توجه به وضعیت قرمز کرونا در اراک برپایی این نشست تا اطلاع ثانوی مقدور نیست.

استاندار مرکزی گفت: تمامی امکانات استان باید به صورت هوشمندانه و هدفمند در مدیریت بحران کرونا به کار گرفته شوند و از ظرفیت طرح شهید سلیمانی برای مقابله با بحران ایجاد شده در استان با جدیت استفاده شود.

آقازاده افزود: انتظار می‌رفت مردم در استانه سال نو با رعایت پروتکل‌های بهداشتی از وقوع موج چهارم کرونا پیشگیری کنند که متاسفانه سهل انگاری رفتاری در سفرها و دید و بازدیدها سبب شد هجمه بیماری بار دیگر غالب شود.

وی اظهار داشت: استان در استانه همه‌گیری بسیار شدید کرونا قرار گرفته و این وضعیت در بسیاری از مناطق کشور نیز محتمل است و تنها با رفتار هوشمندانه و همراهی متعهدانه است که می‌توان از بحران ایجاد شده گذشت.

استاندار مرکزی گفت: اعلام وضعیت قرمز کرونا برای اراک بار دیگر موجب شد برخلاف میل محدودیت برای مشاغل و اصناف اعمال شود و کادر درمانی نیز در فشار مضاعف قرار گرفته و شمار بالای مبتلایان به سمتی می‌رود که امانات درمانی استان ممکن است در روزهای آتی جوابگو نباشد.

آقازاده افزود: ظرف یک هفته اخیر شمار مبتلایان کرونا در بیشتر مناطق استان ۲ برابر شده و شاخص بستری بیماران ۱۰۰ درصد افزایش یافته و آمار  مرگ و میر ناشی از کرونا در استان رشد چهار برابری داشته است که این آژیر خطر است.

رئیس دانشگاه علوم پزشکی اراک نیز در این نشست گفت:خیز دوباره و  موج جدید کرونا حاصل مسافرت های نوروزی، دید و بازدیدهای بی‌محابا و بدون رعایت پروتکل‌های بهداشتی، حضور پرتعداد در معابر شلوغ و مراکز خرید در آستانه نوروز و برپایی مراسم عزا و عروسی  در ایام تعطیلات سال نو بوده است.

دکتر«محمد جمالیان» افزود: تا اواخر هفته آینده موج چهارم کرونا در استان شیب تندتری  به خود می‌گیرد و نیاز است مردم آگاهانه برای مقابله با شرایط سخت پیش رو کنار مسئولان اجرایی و کادر درمانی باشند.

رئیس دانشگاه علوم پزشکی اراک گفت: ظرفیت بیمارستان امیرالمومنین(ع) اراک از بیماران کرونایبی تکمیل شده و بیمارستان ولیعصر(عج) اراک نیز با توجه به خدماتی که در  حوادث ترافیکی دارد ظرفیت محدودی برای اختصاص به بستری بیماران کرونایی خواهد داشت و می‌توان گفت تکمیل ظرفیت است.

دکتر جمالیان افزود: ویروس کرونای انگلیسی سرعت انتقال بالا دارد و شهرهای  دلیجان، خنداب، آشتیان به سرعت به سمت تغییر رنگ و بحرانی شدن پیش می‌روند و نیاز است که مداخلات لازم صورت بگیرد.

وی اظهار داشت: سویه انگلیسی کرونا که در تمام کشور منتشر شده رده‌های سنی مختلف را درگیر می‌کند و خطر برای  افراد کهنسال و بیماران زمینه‌ای جدی‌تر است.

معاون سیاسی، امنیتی و اجتماعی استانداری مرکزی نیز گفت: خیز دوباره کرونا حاصل تصمیم سفرهای نوروزی در سطح ملی است و هر گونه غفلت در شرایط کنونی بحران را عمیق‌تر می‌کند.

«بهروز اکرمی» افزود: خمین بیش از یک ماه است که در وضعیت نارنجی قرار دارد و این نشان می‌دهد که تصمیمات  اعمال شده از سوی ستاد شهرستانی کارا و قاطع نبوده و باید با جدیت عملکردها رصد شود.

معاون سیاسی، امنیتی و اجتماعی استانداری مرکزی گفت: تمامی مراکز خرید، پاساژها، بازارهای سرپوشیده در شهرهای قرمز و نارنجی استان از پانزدهم فروردین ماه جاری تعطیل است و گروه‌های شغلی ۲،۳ و ۴ به هیچ عنوان اجازه فعالیت ندارند.

اکرمی افزود: فعالیت در مراکز دانشگاهی، مدارس و حوزه‌های علمیه در شهرهای اراک، ساوه، دلیجان، خمین، زرندیه و آشتیان تعطیل است و همه باید همکاری هدفمندی در شرایط ترمز بریده گسترش بیماری داشته باشند.

وی اظهار داشت:هرگونه تجمع بیشتر از ۱۵ نفر در شهرهای نارنجی و قرمز استان ممنوع است و نیروی انتظامی طبق مصوبه ستاد کرونا استان باید با خاطیان برخورد کند.

معاون بهداشتی دانشگاه علوم پزشکی اراک گفت: مبتلایان کرونا استان مرکزی در هفته دوم فروردین ماه جاری  نسبت به هفته اول امسال از هفت ۷۹۷ نفر به ۲ هزار و ۱۸۱ نفر رسیده که این رشد نگرانی جدی ایجاد کرده است.

دکتر «علی علیمحمدی» افزود: ۴۵ هزار و ۹۹۲ مورد تست سریع تعطیلات نوروزی در استان  انجام شد که سه هزار و ۹۶۴ نفر مثبت با ۹ درصد رشد شناسایی شده است.

وی اظهار داشت: میزان مرگ و میر استان در هفته اول فروردین ماه جاری برای  سه شهر اراک، ساوه و خمین سه نفر و در هفته دوم فروردین به ۱۲ مورد افزایش رسیده است.

نخستین مورد مثبت ویروس کرونا در اول اسفندماه سال ۹۸ و پس از استان قم در اراک به ثبت رسید.

اغلب شهرستان‌های استان مرکزی در نیمه دوم اسفند ماه پارسال به دنبال اعمال محدودیت‌ها و همراهی مردم در استفاده از ماسک در رنگ‌بندی کرونا آبی و زرد بودند و تنها شهرستان خمین وضعیت نارنجی داشت اما، با آغاز مسافرت‌های نوروزی و دید و بازدیدها موقعیت استان به سمت بحرانی شدن پیش می‌رود.