«رضا هاشمی» روز یکشنبه در گفت و گو با خبرنگار ایرنا افزود: این رشته با ظرفیت ۱۳ دانش آموز دختر در مدرسه دخترانه فرزانگان همدان برای سال تحصیلی ۱۴۰۱-۱۴۰۰ راه اندازی شده است که درصورت فراهم شدن شرایط در دیگر مدارس استعدادهای درخشان نیز راه اندازی می شود.
وی اظهار داشت: ثبت نام آزمون ورودی استعدادهای درخشان دوره متوسطه اول و دوم، در استان همدان همزمان با سراسر کشور از ۱۱ فروردین آغاز و تا ۲۵ فروردین ادامه دارد.
هاشمی عنوان کرد: دانش آموزان علاقه مند به ثبت نام در مدارس استعدادهای درخشان استان در سال تحصیلی ۱۴۰۱-۱۴۰۰ میتوانند با مراجعه به پایگاه اینترنتی www.azmoon.medu.ir در آزمون ورودی این مدارس نام نویسی کنند.
وی با اشاره به اینکه این استان ۱۶ مدرسه تیزهوشان دارد، اظهار داشت: ظرفیت پذیرش استعدادهای درخشان استان همدان در دوره متوسطه اول ۶۸۶ دانش آموز، ۳۴۳ دانش آموز دختر و ۳۴۳ دانش آموز پسر است.
رییس اداره استعدادهای درخشان اداره کل آموزش و پرورش استان همدان ادامه داد: در دوره متوسطه دوم نیز، در مجموع ۳۵۸ دانشآموز دختر و پسر میتوانند در آزمون تکمیل ظرفیت، پذیرفته شوند.
وی با اشاره به اینکه دانش آموزان باید برای دریافت رمز همگام به مدرسه محل تحصیل خود مراجعه کنند، تصریح کرد: برای ورود به مدارس تیزهوشان در سال تحصیلی آینده، در دوره متوسطه اول، آزمون بر مبنای هوش و خلاقیت برگزار میشود و در این مقطع پیشرفت تحصیلی مهم نیست.
رییس اداره استعدادهای درخشان اداره کل آموزش و پرورش استان همدان خاطرنشان کرد: این آزمون برای ورود به دوره دوم متوسطه بر مبنای هوش و استعداد تحلیلی و همچنین پیشرفت تحصیلی در مواد علوم، ریاضی، زبان و ادبیات فارسی، مطالعات اجتماعی و قرآن و پیام آسمانی خواهد بود.
وی تاکید کرد: دانش آموزانی که در مدارس تیزهوشان اشتغال به تحصیل دارند بدون آزمون به دوره دوم متوسطه راه پیدا میکنند.
هاشمی عنوان کرد: هزینه ثبت نام در این آزمون به ازای هر دانش آموز ۳۰ هزار تومان است و درگاه پرداخت آن از ۲۰ فروردین فعال می شود.
وی بیان کرد: آزمون ورودی پایه هفتم مدارس سمپاد روز پنجشنبه ۲۰ خرداد و آزمون تکمیل ظرفیت پایه دهم مدارس سمپاد نیز جمعه ۲۱ خرداد سال جاری با مجوز ستاد ملی مقابله با کرونا برگزار می شود.
رییس اداره استعدادهای درخشان اداره کل آموزش و پرورش استان همدان خاطرنشان کرد: کارت ورود به جلسه این آزمون از ۱۵ خرداد از پایگاه اینترنتی www.azmoon.medu.ir قابل دریافت است.
وی افزود: همه مدارس استعدادهای درخشان استان، امکانات شبانه روزی ندارد و بدون خوابگاه هستند.
هاشمی اظهار داشت: هزینه تحصیل در این مدارس کمتر از یک چهارم هزینه تحصیل در مدارس غیر انتفاعی و ارائه خدمات آموزشی آن برای دانش آموزان زیر پوشش نهادهای حمایتی رایگان است.
وی تصریح کرد: تلاش داریم تا در مدارس استعدادهای درخشان هیچ دانشآموزی به خاطر مشکلات مالی از تحصیل باز نماند.
۱۸ نوع مدرسه در نظام تعلیم و تربیت ایران وجود دارد که به لحاظ اداره آنها به انواع «مدارس دولتی»، «غیر دولتی»، «تیزهوشان»، «نمونه دولتی»، «هیات امنایی»، «تربیت بدنی»، «علوم و معارف اسلامی»، «قرآنی»، «ایثارگران»، «دانشآموزان استثنایی»، «بزرگسالان»، «مدارس وابسته به نهادهای مختلف»، «مدارس سما وابسته به دانشگاه آزاد اسلامی»، «مدارس شبانه روزی»، «از راه دور»، «ماندگار»، «مدارس هوشمند» و «شبانه» تقسیم بندی میشوند.
در سال تحصیلی ۱۴۰۰-۱۳۹۹ بیش از ۲۹۶ هزار دانشآموز در ۱۹ شهرستان، ناحیه و منطقه استان همدان در ۲ هزار و ۵۹۴ مدرسه تحصیل می کنند که از این تعداد ۳۱ درصد از دانش آموزان در مناطق روستایی و ۶۹ درصد در مناطق شهری تعلیم و تربیت را فرا می گیرند.