مهدی ولی پور روز شنبه در گفت و گو با خبرنگار اجتماعی ایرنا با اعلام گزارش عملیات و خدمات امداد و نجات از آغاز اجرای طرح ملی امداد و نجات نوروزی ۱۴۰۰، افزود: از ۲۵ اسفند ۹۹ تا روز ۱۴ فروردین ۱۴۰۰، امدادگران و نجاتگران سازمان امداد و نجات هلال احمر به پنج هزار و ۴۷۶ نفر از هموطنان حادثه دیده، امدادرسانی کردند که در جریان این خدمات امدادرسانی هزار و چهار نفر به مراکز درمانی و بیمارستانی منتقل شدند.
وی ادامه داد: در این مدت هشت هزار و ۷۲۶ نفر دچار حادثه شدند که امدادگران ۲۹۰ نفر را با انجام ۲۰۷ مورد عملیات نجات فنی، مصدومان سوانح ترافیکی را از میان خودروهای تصادفی یا واژگون شده نجات دادند و هزار و چهار مصدوم به صورت زمینی و هوایی از سوی نیروهای هلال احمر به مراکز درمانی و بیمارستانی انتقال پیدا کردند.
رئیس سازمان امداد و نجات جمعیت هلال احمر اضافه کرد: در مدت یادشده و با تلاش امدادگران در جریان انجام بیش از یک هزار و ۶۲۸ عملیات تخصصی امداد و نجات، ۴۸۸ مصدوم و افراد گرفتار در حوادث جوی و ترافیکی را نجات داده و ۴۷ آسیب دیده و در راه مانده را هم اسکان اضطراری دادند.
ولی پور توضیح داد: در طرح ملی امداد و نجات نوروزی هلال احمر ۱۲ هزار نیروی نجاتگر تخصصی شامل هزار و ۵۵۳ تیم عملیاتی فعال به همراه بیش از سه هزار و ۴۵۳ دستگاه خودرو از جمله هزار و ۶۲ دستگاه آمبولانس، هزار و ۲۱۸ خودروی امدادی، ۱۹ دستگاه اتوبوس آمبولانس، ۴۵۶ دستگاه خودروی نجات، ۵۰ دستگاه خودروی ویژه عملیاتی(آرگو)، ۱۱ دستگاه خودروی فرماندهی عملیات، ۱۶دستگاه خودروی ارتباطات، ۱۲۲ دستگاه موتورلانس، ۴۸۰ دستگاه موتورسیکلات و ۱۹ فروند بالگرد به کار گرفته و فعالیت دارند.
وی اظهار داشت: در اجرا و برگزاری طرح ملی امداد و نجات نوروزی هلال احمر ۵۶۱ پایگاه ثابت، ۹۰ موقت نوروزی، ۳۳ موقت مرزی، ۴۳۳ شعبه، ۳۲ مرکز استان، ۳۴ آنست و ۲۲ مرکز امداد هوایی برای خدمات رسانی به هموطنان فعال هستند.
رئیس سازمان امداد و نجات جمعیت هلال احمر از مردم خواست در صورت قرار گرفتن در وضعیت های اضطراری عمومی و پیچیده انواع حوادث و سوانح طبیعی، غیرطبیعی و انسان ساخت، با شماره ۱۱۲ مرکز پاسخگویی به کمک اضطراری سازمان امداد و نجات تماس بگیرند.
به گزارش ایرنا، ارائه خدمات امداد و نجات، اسکان و تغذیه اضطراری در زمان وقوع حوادث و سوانح، ارائه آموزشهای امداد کمکهای اولیه به اقشار مختلف جامعه، برنامه ریزی و اقدام در جهت آمادگی مقابله با حوادث و سوانح، ارسال محمولههای کمکهای بشردوستانه به کشورهای آسیب دیده و متأثر از حوادث طبیعی، غیرطبیعی و اعزام عوامل امدادی در داخل و خارج از کشور از جمله وظایف این سازمان راهبردی وابسته به جمعیت هلال احمر است.
سازمان امداد و نجات جمعیت هلال احمر با بیش از ۳۰ سال تجربه در زمینه آمادگی و پاسخگویی سوانح در داخل و خارج از کشور به عنوان یکی از بخشهای اصلی جمعیت هلال احمر محسوب میشود که با امکانات گسترده عملیاتی، پشتیبانی، مخابراتی، امداد هوایی، جادهای، دریایی، کوهستان و شهری، عملیات امداد و نجات را در فصول مختلف سال و برای خدمات رسانی به آسیب دیدگان و متاثرین از انواع حوادث و سوانح احتمالی در سراسر کشور اجرا میکند.