کمال قدسی روز شنبه در گفت و گو با خبرنگار ایرنا افزود: این رهاسازی که از ۳۰ اسفند سال گذشته با میانگین دبی ۲۰ متر مکعب بر ثانیه آغاز شده بود، صبح امروز، ۱۴ فرودین ماه جاری به پایان رسید.
وی ادامه داد: سهمیه مرحله اول رهاسازی آب سد مهاباد به سمت دریاچه ارومیه به میزان ۲۵ میلیون متر مکعب براساس دستور ستاد احیای دریاچه ارومیه تعیین شده بود که اختصاص یافت.
کارشناس بهره برداری از سد و نیروگاه مهاباد با بیان اینکه خروجی آب از سد مهاباد هم اینک یک متر مکعب بر ثانیه است، اضافه کرد: هم اکنون خروجی آب از سدمهاباد تنها برای مصارف شرب و صنعت شهرستان است و با توجه به دبی ورودی به مخزن سد انتظار داریم ظرفیت سد به حداکثر خود نزدیک شود.
به گزارش ایرنا، سد مهاباد دارای ۱۹۷ میلیون متر مکعب ظرفیت اسمی و ۱۷۲ میلیون متر مکعب ظرفیت مفید است که علاوه بر تأمین آب شرب شهر، بیش از ۱۲ هزار هکتار از اراضی کشاورزی این شهرستان را نیز زیر پوشش قرار میدهد.
این سد که در ضلع غربی این شهر احداث شده است تنها یک کیلومتر با شهر فاصله دارد و به همین لحاظ نزدیکترین سد به مناطق مسکونی در جهان به شمار میآید.
دریاچه ارومیه در قالب طرحهای ستاد احیا قرار است ظرف مدت ۱۰ سال، از ۱۳۹۴ به تراز اکولوژیک خود برسد؛ این دریاچه از اواسط دهه ۱۳۸۰ شروع به خشک شدن کرد و بنابر آمار بینالمللی تا سال ۲۰۱۵ میلادی حدود ۸۰ درصد از مساحت آن خشک شد.
همه کارشناسان داخلی و خارجی بر این عقیده هستند که مشارکت جوامع محلی در کنار اجرای طرحهای مختلف، نقش مهمی در احیای نگین آبی آذربایجان دارد.