به گزارش شنبه ایرنا، این سازمان انگلیسی عنوان کرد که تاکنون ۱۸.۱ میلیون نفر واکسن آسترازنکا دریافت کرده که از این تعداد ۳۰ نفر دچار این عارضه شده و ۷ نفر تا ۲۴ مارس(۴ فروردین) جان باختهاند.
سازمان تنظیم مقررات محصولات دارویی انگلیس همچنان مدعیست که مدرکی دال بر ارتباط بین لخته شدن خون بر اثر تزریق واکسن آسترازنکا وجود ندارد و مزایای این واکسن به خطرات احتمالی آن میچربد. دکتر «جون رین» مدیرعامل سازمان تنظیم مقررات محصولات دارویی انگلیس تاکید دارد که مردم باید همچنان با واکسن آسترازنکا واکسینه شوند.
سازمان بهداشت جهانی و آژانس دارویی اروپا تائید کردهاند که مصرف این واکسن امن و موثر است. با این حال تحقیقات درباره علت بروز عارضه تشکیل لخته خون در جریان است و برخی کشورها مانند آلمان تزریق این واکسن را برای برخی گروههای سنی ممنوع کردهاند.
پروفسور «رابین شتوک» کارشناس بیماریهای عفونی و واکسیناسیون دانشگاه ایمپریال کالج میگوید: این مهم است به این درک برسیم که هیچ ارتباطی بین واکسن و ایجاد لخته خون وجود ندارد. او معتقد است که آمار افراد مبتلا به این عارضه همچنان پایین است و نمیتوان ارتباط این دو مقوله را تائید کرد. او با این حال تصریح کرد که احتمال تشکیل لخته خون در پی دریافت واکسن آسترازنکا بررسی خواهد شد اما نباید در بین افکار عمومی نگرانی ایجاد کند
سازمان تنظیم مقررات محصولات دارویی انگلیس ماه گذشته میلادی از افرادی که پس از دریافت واکسن آسترازنکا دچار سردردهای مزمن شدند خواست تا به پزشک مراجعه کنند. هرچند در بیانیه این سازمان آمده که سردرد یکی از عوارض عادی دریافت واکسن است که معمولا طی یک یا دو روز بر طرف میشود.
انگلیس مجوز استفاده از واکسنهای آسترازنکا، فایزر و مدرنا را صادر و یکصد میلیون واحد از شرکت آسترازنکا خریداری کرده است.
تاکنون بالغ بر ۳۱ میلیون و ۳۰۱ هزار و ۲۶۷ نفر در انگلیس اولین واحد و ۴ میلیون و ۹۴۸ هزار و ۶۳۵ نفر هر دو واحد واکسن کرونا را دریافت کردهاند.