طرح ۳۰۷۰( ارائه ۳۰ خدمت به صورت غیرحضوری برای کاهش ۷۰ میلیون مراجعه به واحدهای اجرایی سازمان تامین اجتماعی) از آبان ۱۳۹۹ کلید خورد، تا با این اقدام کاغذبازی حذف، دفترچه های تامین اجتماعی چاپ نشود و هزینه های چاپ نیز کاهش یابد.
تامین اجتماعی که در راستای مسیر تحول دیجیتال و خدمات الکترونیک پیشگام بوده است، با اجرای طرح ۳۰۷۰ نیز در شرایط کرونایی گام های اساسی برای ارائه خدمات غیرحضوری برداشته است تا بیمهشدگان و مستمریبگیران این سازمان نیز در بهترین شرایط خدمات دریافت کنند.
البته اجرای نسخه الکترونیک به عنوان یکی از مهمترین بخش های اجرای این طرح است چرا که با این اقدام، تامین اجتماعی برای تمام بیمهشدگان پرونده سلامت الکترونیک تشکیل داده است و از این طریق تمام افراد تحت پوشش تامین اجتماعی یک پرونده کامل سلامت به همراه تمام اقدامات خود را خواهند داشت.
یکی دیگر از مزایای مهم اجرای نسخه الکترونیک کاهش خطای پزشکی است چرا که تمامی داروهای موردنیاز پزشکان در این سامانه طراحی شده است و پزشک می تواند دارو را انتخاب و داروخانه دیگر با مشکل بدخط بودن پزشکان مواجه نیست و داروها با خطی خوانا در اختیار بیماران قرار میگیرد.
در استان لرستان نیز همزمان با سراسر کشور این موضوع عملیاتی و همین موضوع باعث شده است که زیرساخت های الکترونیکی برای ارائه خدمات بهتر به بیمه شدگان و مستمری بگیران تحت پوشش تامین اجتماعی فراهم شود.
"امین بهاروند" مدیر درمان تامین اجتماعی لرستان در این باره به ایرنا گفت: از آنجا که تامین اجتماعی پیشرو در ارائه خدمات دیجیتالی است، به همین دلیل افزایش خدمات غیر حضوری و تشکیل پرونده سلامت الکترونیک برای تمامی بیمه شدگان پس از توقف صدور دفترچه های کاغذی انجام شده است که این موضوع نوید بخش اتفاقات خوبی در حوزه درمان کشور است.
وی خاطرنشان کرد: با حذف دفترچه های درمانی از اول اسفندماه ۹۹ پرونده سلامت بیمه شدگان تحت پوشش این سازمان بر اساس خط مشی سازمان و در ادامه فرایند توسعه خدمات دیجیتالی و فراهم شدن بستر اولیه با راه اندازی نسخ الکترونیک،انجام می شود و دیگر در هیچ یک از شعب و کارگزاری های تامین اجتماعی د فترچه درمانی صادر نشد.
وی اضافه کرد: این اقدام به عنوان گام بعدی سازمان در مسیر حذف تدریجی دفترچه های کاغذی خواهد بود و به مرور بیمه شدگان و مستمری بگیران با دفترچه های کاغذی خداحافظی می کنند گرچه افرادی که دفترچه های آنها دارای برگه و اعتبار است همچنان قادر خواهند بود تا از آن استفاده کنند.
به گفته وی دراجرای این طرح شناسنامه برای افراد زیر ۱۸ سال فاقد کارت ملی و همچنین جلد دفترچه درمانی در اختیار ، مبنای پذیرش توسط مراکز درمانی خواهد بود.
مدیر درمان تامین اجتماعی لرستان همچنین گفت: افزایش دقت، کاهش خطاهای کاربردی در نسخه پیچی، صیانت از محیط زیست و حفظ درختان با حذف استفاده از کاغذ، سرعت بخشیدن به امور و ارائه خدمات مطلوب تر با استفاده از خدمات الکترونیکی از مهمترین مزایای این طرح است.
بهاروند ادامه داد: با اجرای طرح نسخه الکترونیک در مراکز طرف قرارداد، تیم پشتیبانی اداره کل درمان تامین اجتماعی به صورت ۲۴ ساعته برای حل مشکلات احتمالی و ارائه خدمات بهتر به بیمه شدگان این سازمان فعالیت دارد.
وی اضافه کرد: با اجرای نسخه نویسی الکترونیکی، پرونده الکترونیک سلامت بیماران نیز محقق شد، از آنجا که در سیستم کاغذی به طور معمول بیماران پرونده کاملی نداشتند، اما اکنون فرصت خوبی برای تشکیل پرونده الکترونیک سلامت به دست آمده و یک کار ملی بزرگ است که نفعش برای نظام سلامت و بیمار است.
بهاروند خاطرنشان کرد: به نظر می آید که همه باید بپذیریم با ورود تکنولوژی در جای جای زندگی ما، بخش سلامت نیز در سطح جهان به سمت استفاده از تکنولوژی برای بهتر شدن شرایط بیماران رفته است. فقط هر بیمهشده یا بازنشسته میتواند پیش از مراجعه به مراکز پزشکی، استحقاق درمان خود را از طریق سامانه eservices.tamin.ir یا کد دستوری #۱۶۶۶* دریافت کند.
وی ادامه داد: اکنون شماره تماس۳۱۳۰ به عنوان یکی از راههای دریافت نوبت درمان در مراکز درمانی لرستان طراحی شده است تا تمامی افراد نیازمند به خدمات درمانی با تماس با شماره تلفن یادشده، نسبت به دریافت نوبت اقدام کنند و دیگر نیاز به مراجعه حضوری نداشته باشند.
مدیر درمان تامین اجتماعی لرستان گفت: همچنین در راستای اجرای نسخه الکترونیک و به منظور پاسخگویی به مراجعه کنندگان به مراکز درمانی شماره سامانه پیامکی ۵۰۰۰۱۴۲۳۱۳۰ نیز آماده دریافت پیشنهادات و انتقادات تمامی مراجعان به مراکز درمانی در سطح استان است.
وی تاکید کرد: تامین اجتماعی به منظور تسهیل در ارائه خدمات و افزایش رضایتمندی بیشتربیمه شدگان و مراجعان به سمت ارائه خدمات الکترونیک و غیرحضوری پیش رفته است که با افزایش خدمات دیجیتال در حوزه درمان ، طرح نسخه نویسی الکترونیک به عنوان بزرگترین طرح تحول در حال اجرا است.
وی خاطرنشان کرد: در راستای اجرای طرح نسخه الکترونیک و تشکیل پرونده سلامت برای بیماران، دسترسی پزشک به سوابق بیماری ممکن میشود و این امر نقش اساسی در روند درمان و بهبودی بیماران دارد.
مدیر درمان تامیناجتماعی لرستان همچنین اضافه کرد: با حذف دفترچه های درمانی بیمه و اجرای نسخه الکترونیک، پرداختیهای مراکز درمانی طرف قرارداد این سازمان بهروز شد تا تمایل بیشتری نسبت به ادامه طرح نسخه الکترونیک داشته باشند.
وی اجرای نسخه الکترونیک را طرح مناسبی برای ارائه بهتر خدمات به بیمه شدگان و مستمری بگیران تامین اجتماعی دانست و گفت: اکنون ۱۰۰ درصد نسخ تولیدی در مراکز ملکی تامین اجتماعی به صورت الکترونیکی است، برای پرداخت به روز طلب داروخانه ها نیز اقدامات جدی انجام شد اما براساس درخواست متولیان داروخانه های استان، مطالبات آنها ماهیانه واریز می شود.
بهاروند تصریح کرد: حذف دفترچه درمانی و اجرای نسخه الکترونیک گام بلند سازمان تامین اجتماعی است تا بیمه شدگان و مستمری بگیران بتوانند خدمات خود را به بهترین شیوه و در سریعترین زمان دریافت کنند.
وی ابراز امیدواری کرد با اجرای طرح نسخه الکترونیک گام های اساسی در راستای ارائه خدمات مطلوب به بیمهشدگان و مستمری بگیران، افزایش خدمات غیرحضوری، کاهش خطای پزشکی، افزایش دقت در ارائه خدمت به مراجعان و کاهش هزینه های مصرفی تامین اجتماعی برداشته شود.
جمعیت بیمه شدگان اصلی تامین اجتماعی در لرستان ۲۲۱ هزار نفر و با احتساب اعضای خانواده ۶۵۰ هزار نفر هستند.
۸۰ هزار مستمری بگیر اصلی در سه حوزه بازنشستگان، بازماندگان و ازکارافتادگان با حدود ۲۵۰ هزار نفر افراد تحت پوشش نیز از خدمات این سازمان بهره مند هستند که در مجموع بیش از ۹۰۰ هزار نفر در در قالب اصلی و تبعی تحت پوشش تامین اجتماعی لرستان قرار دارند.
سه بیمارستان شامل بیمارستان ٢٥٦ تختخوابی خرم آباد، بیمارستان کوثر بروجرد، بیمارستان نرگس دورود و ٢ پلی کلینیک تخصصی شبانه روزی آیت اله کمالوند خرم آباد و آیت اله بروجردی شهرستان بروجرد و همچنین هفت درمانگاه در شهرهای الیگودرز، ازنا، دورود، کوهدشت، پلدختر و خرم آباد به عنوان مراکز درمانی تامین اجتماعی در خدمت بیمه شدگان استان لرستان است.