به گزارش ایرنا در بیانیه وزارت خارجه عراق آمده است که دولت بغداد حمایت خود را از پادشاهی هاشمی اردن تحت رهبری ملک "عبدالله دوم" اعلام می دارد؛ همچنین در هر اقدامی برای حفظ امنیت و ثبات این کشور و مراقبت از منافع مردم برادر اردن با تکیه بر رویه هایی که منجر به گسترش اعتبار کشور می شود در کنار حاکمیت اردن ایستاده است.
در این بیانیه که بر درگاه خبرگزاری رسمی عراق (واع) منتشر شده آمده است: "ما منتظر پیشرفت و شکوفایی بیشتر و مواجهه با چالش ها (در اردن) هستیم، به طوری که مردم برادر اردن تحت رهبری فرزانه خود آنچه را که شایسته آنها است، بدست آورند و ما تأیید می کنیم که امنیت و ثبات پادشاهی هاشمی اردن همان امنیت و ثبات عراق است".
دو کشور اردن و عراق که با یکدیگر همسایه هستند، در اجلاس سه جانبه که به همراه مصر تشکیل داده اند روابط دوجانبه نزدیکی دارند. این کشورها طی چند روز آینده این اجلاس را که یکبار لغو شد، برگزار خواهند کرد.
شب گذشته اخباری مبنی بر بازداشت مقامات برجسته اردن به دلایلی که "امنیتی" توصیف شده، به رسانه ها درز پیدا کرد.
ساعتی بعد "پترا" خبرگزاری رسمی پادشاهی اردن اعلام کرد که این دستگیری ها شامل "شریف حسن بن زید" رییس سابق دربار سلطنتی، "باسم عوض الله" وزیر سابق دارایی، مدیر دفتر شاهزاده حمزه و گروهی دیگر از مقامات اردن بوده است.
در حالیکه اخباری مبنی بر پشتیبانی عربستان در این کودتا وجود داشت، این کشور با بیانیه ای از حاکمیت و دولت اردن حمایت کرد؛ امارات، مصر، آمریکا نیز از ملک عبدالله حاکم اردن حمایت کرده اند.
این کشور قبلا در سال ۹۴ نیز شاهد شورش بود و در اسفندماه گذشته نیز نخست وزیر این کشور به امید اصلاحات ۱۰ تن از وزرای کابینه را برکنار کرد.
واشنگتن پست گزارش داد که این دستگیری ها پس از توطئه ای برای سرنگونی پادشاه عبدالله دوم صورت گرفت.
البته اخباری نیز از دستگیری شاهزاده حمزه بن حسین، برادر پادشاه اردن که ولیعهد پیشین این کشور بود حکایت دارد، اما ارتش اردن حصر خانگی شاهزاده حمزه را رد ولی اعلام کرد که "ارتش دستور دارد مانع اقداماتی شود که به هدف گرفتن امنیت و ثبات کشور منجر می شود" بنابراین به شاهزاده حمزه گفته شده در حصر خانگی بماند و با کسی ارتباط نگیرد.
ملک عبدالله و برادرش حمزه، فقط از طرف پدر با هم اشتراک دارند. شاهزاده حمزه سال ۲۰۰۴ توسط برادرش ملک عبدالله از ولیعهدی کنار گذاشته شد. شاه اردن سال ۲۰۰۹ فرزند ۱۵ ساله خود را به این مقام منصوب کرد.
اردن باتوجه به منابع طبیعی کمی که دارد، در همه گیری کرونا ضربه های بزرگی به اقتصادش وارد شده که به گرانی، احتکار و کمبود اجناس منجر شده است. همچنین این کشور عده زیادی از پناهندگان سوری را نیز در خود جای داده که بنا بر گزارش سازمان ملل با "کمبود غذا" مواجه هستند.