شهرکرد- ایرنا- دبیر شورای هماهنگی مبارزه با مواد مخدر چهارمحال و بختیاری گفت: سال گذشته ۵۹۰ مدرسه این استان برای اجرای طرح یاری‌گران زندگی مشارکت داشته‌اند که در این طرح ۲۹ هزار و ۹۵۴ دانش‌آموزش زیرپوشش قرار گرفتند.

سید قدیر مرتضوی روز یکشنبه در نشست خبری با خبرنگاران و فعالان فضای مجازی تاکید کرد: برای اجرای مطلوب‌تر طرح یاری‌گران زندگی در مدارس ۲ هزار و ۹۳۹ نفر از معلمان و فرهنگیان نیز همکاری کردند.

مرتضوی تصریح کرد: طرح یاری‌گران زندگی در چهار محیط دانش‌آموزش، کار، ورزشی و محلات آغاز شد که مهمترین آن محیط دانش‌آموزی است، به‌همین منظور در دوران شیوع ویروس کرونا از ظرفیت شبکه شاد برای بهره‌گیری از اجرای طرح یاری‌گران زندگی استفاده شد.

دبیر شورای هماهنگی مبارزه با مواد مخدر چهارمحال و بختیاری اظهار داشت: اجرای این طرح در سال‌جاری برای محیط‌های کار و ورزشی با همکاری ادارات تعاون، کار و رفاه اجتماعی و ورزش و جوانان استان اجرایی می‌شود.

وی گفت: توسعه اقدامات پیشگیرانه و افزایش دانش و آگاهی مردم در ارتقای مراقبت والدین از دانش‌آموزان نقش مستقیم ایفا می‌کند.

مرتضوی به همکاری مناسب بین اعضای شورای هماهنگی مبارزه با مواد مخدر چهارمحال و بختیاری و مدیریت مطلوب استاندار اشاره و تاکید کرد: هماهنگی بین مرجع قضایی و متولیان حوزه درمان در بهزیستی و علوم‌پزشکی در ارتقای کیفی خدمات حوزه مبارزه با مواد مخدر ستودنی است.

دبیر شورای هماهنگی مبارزه با مواد مخدر استان تصریح کرد: این استان سال گذشته در حوزه برخورد با مواد مخدر جزو سه استان برار کشور بود.

وی یادآور شد: جمع‌آوری معتادان متجاهر و قرارگیری آنان در چرخه درمان، اجرای سیاست‌های کاهش آسیب، شناسایی پاتوق‌ها و هدایت معتادان تزریقی به مرکز دی. آی. سی. (DIC) با هدف فاصله گرفتن آنان از تزریق و قرار گرفتن در مسیر درمان جزو برنامه‌های اولویت‌دار شورای هماهنگی مبارزه با مواد مخدر چهارمحال و بختیاری در سال‌جاری به‌شمار می‌رود.

مرتضوی اظهار داشت: مرکز بهداشت استان به‌تازگی در قالب یک گروه سیار شامل پزشک، روان‌پزشک و پرستار نسبت به شناسایی و هدایت معتادان به چرخه درمان اقدام کرده که برنامه‌ای مهم و قابل توجه است.

دبیر شورای هماهنگی مبارزه با مواد مخدر چهارمحال و بختیاری افسردگی را یکی از عوامل اصلی در گرایش به اعتیاد اعلام و تاکید کرد: متاسفانه برخی افراد برای درمان افسردگی خود به‌جای مراجعه به پزشک، به سمت و سوی مواد مخدر روی می‌آورند.

وی افزود: سالم‌سازی محیط اجتماعی و توانمندسازی‌های رفتاری اهالی یک منطقه، از مهم‌ترین اهداف در برخورد با متخلفان حوزه مواد مخدر به‌شمار می‌رود.

مرتضوی تصریح کرد: جامعه باید به سمت و سوی توجه و حساسیت بیشتر نسبت به مقوله اعتیاد حرکت کند تا منجر به افزایش دانش و آگاهی عمومی با هدف کاهش گرایش به مواد مخدر و آسیب‌های ناشی از آن شود.

وی یادآور شد: رسانه‌های گروهی به‌ویژه خبرگزاری‌ها و فضای مجازی در راستای دستیابی به اهداف این مهم، نقش مستقیم و زیربنایی دارند.

به گزارش ایرنا،چهارمحال و بختیاری دارای ۱۰ شهرستان با جمعیتی افزون بر ۹۷۹ هزار نفر است و دارای بیش از ۲۱۳هزار دانش آموزان با بیش از ۲هزار و ۴۰۰ مدرسه است.