ندا فلسفی روز یکشنبه در حاشیه برگزاری کارگاه آموزشی آشنایی با فرآیند اعطای اعتبارات مالی کوچک مقیاس در گفت وگو با خبرنگار ایرنا در سرسرای دانشگاه زابل افزود: پروژه مدیریت یکپارچه منابع طبیعی و توسعه اقتصادی- اجتماعی سیستان بر اساس سند اتحادیه اروپا، بین دفتر برنامه توسعه ملل متحد و سازمان حفاظت محیط زیست امضا شده است و شعار این پروژه اقتصاد سبز، جوامع تابآور بر مبنای اهداف پروژه نامگذاری شده است.
وی اظهارداشت: کارگاه آموزشی آشنایی با فرآیند اعطای اعتبارات مالی کوچک مقیاس برای گروههای کشاورزی و دامپروری، شیلات و آبزی پروری، بنگاههای اقتصادی خرد و کارآفرین، محیط زیست، مدیریت آب و خاک، گردشگری و میراث فرهنگی و صندوق های حوزه زنان از امروز یکشنبه بمدت چهار روز در حال برگزاری است.
سرپرست پروژه مدیریت یکپارچه منابع طبیعی و توسعه اقتصادی – اجتماعی سیستان تصریح کرد: این کارگاه با هدف نحوه نوشتن پروپوزال برای تمام گروههای هدف در زابل برای جذب اعتبارات از پروژه و اجرایی کردن ایده ها برگزار شده است.
وی از تشکیل کمیته راهبری برای اجرایی کردن طرح ها در این پروژه خبرداد و گفت: برای اعطای اعتبارات از طریق این پروژه با در نظر گرفتن تمام جوانب به تشکل ها، سازمان های مردم نهاد و جمعیت های مردمی این کمیته تشکیل شده است تا با نوشتن پروپوزال و ارائه آن از سوی جوامع محلی کار اجرایی شود.
فلسفی تاکید کرد: روز گذشته نشستی با حضور معاون استاندار، مدیرکل جذب سرمایه استانداری سیستان وبلوچستان، نمایندگان دستگاههای مرتبط از جمله جهاد کشاورزی، محیط زیست، صمت، میراث فرهنگی، گردشگری و صنایع دستی، فرمانداران شهرستان های زابل، زهک، هیرمند، هامون و نیمروز و نمایندگان سمن ها در استانداری سیستان وبلوچستان برگزار شد و افراد حاضر در جلسه با جوانب مختلف این پروژه از جمله از برگزاری کارگاه ها آشنا شدند.
وی اظهارداشت: هدف این پروژه پس از اتمام آن در منطقه سیستان اثرگذاری جوامع محلی برای گروههای هدف کار، نوشتن پروپوزال و استفاده از منابع اعتباری منطقه برای افزایش در آمد و معیشت است.
سرپرست پروژه مدیریت یکپارچه منابع طبیعی و توسعه اقتصادی – اجتماعی سیستان بیان کرد: ارتقای ظرفیت ها و هماهنگی میان سازمان ها، نهادها و مردم در بخش های مختلف، مدیریت پایدار آب و خاک شامل مدیریت جامع تالاب هامون و توسعه اقتصادی محلی برای بخش کشاورزی و معیشت سازگار با اقلیم از مولفه های اصلی این پروژه در منطقه سیستان است.
پروژه ارتقای مدیریت جامع منابع طبیعی برای احیای اکوسیستم تالاب بین المللی هامون و حمایت از معیشتهای جایگزین جوامع محلی با تغییر نام به پروژه مدیریت یکپارچه منابع طبیعی و توسعه اقتصادی – اجتماعی سیستان متعاقب همکاری بین المللی سازمان حفاظت محیط زیست (معاونت محیط زیست دریایی و تالاب ها) در حوزه حفاظت و احیای تالاب ها به صورت همکاری مشترک با برنامه عمران ملل متحد و با حمایت های مالی ۱۰ میلیون دلاری اتحادیه اروپا به تصویب و امضا رسیده است.
سیستان با پنج شهرستان زابل، هیرمند، زهک، نیمروز و هامون در شمال استان سیستان و بلوچستان و در همسایگی کشور افغانستان قرار دارد.