محمدحسن قوسیان مقدم روز دوشنبه در گفت وگو با خبرنگار اجتماعی ایرنا با اعلام آخرین آمار اجرای طرح کنترل و پایش سلامت و مراقبت بهداشتی از مسافران مبادی مرزی رسمی کشور از روز ۲۰ اسفند سال گذشته تا صبح روز شانزدهم فروردین ماه افزود:در ۲۶ روز گذشته ۶ هزار و ۵۲۳ نفر تست PCR برای مسافران مشکوک به کرونا انجام شده که ۴۱ نفر در این مدت در قرنطینه موقت قرار گرفتند.
وی توضیح داد: همچنین در این مدت از ۱۸ هزار و ۹۷۱ نفر از مسافران ورودی به مبادی مرزی رسمی کشور تست فوری کرونا گرفته شده است.
سخنگوی جمعیت هلال احمر اضافه کرد: این طرح با همکاری وزارتخانه های بهداشت و راه و شهرسازی با هدف شناسایی و غربالگری و انجام تست سریع و نهایی، مدیریت مسافران ورودی و مشکوک، همکاری در قرنطینه موقت و رهگیری تا اتمام فرآیند بیماری و کمک به کاهش شیوع بیماری در سراسر کشور اجرا میشود و از همه مسافران زمینی، هوایی و دریایی در زمان ورود به کشور غربالگری و در صورت نیاز تست سریع کرونا گرفته میشود.
قوسیان مقدم ادامه داد: اکنون نیروهای داوطلب هلال احمر در مبادی ورودی شامل مرز زمینی توردوز، جلفا و مرز هوایی فرودگاه شهید مدنی در استان آذربایجان شرقی، مرزهای زمینی بازرگان، رازی، سرو، تمرچین و مرز هوایی فرودگاه شهید باکری در استان آذربایجان غربی، مرز هوایی فرودگاه شهید بهشتی در استان اصفهان، مرز زمینی شهید سلیمانی در استان ایلام، مرز هوایی فرودگاه امام خمینی در استان تهران، مرز زمینی ماهیرود در استان خراسان جنوبی، مرز زمینی دوغارون و مرز هوایی فرودگاه شهید هاشمی نژاد در استان خراسان رضوی، مرزهای زمینی شلمچه و چذابه و مرز دریایی خرمشهر در استان خوزستان، مرز زمینی میلک، میرجاوه و ریمدان در استان سیستان و بلوچستان، مرزهای هوایی فرودگاه های شهید دستغیب و لار در استان فارس، مرز زمینی باشماق در استان کردستان، مرزهای زمینی خسروی و پرویزخان در استان کرمانشاه، مرز هوایی فرودگاه گرگان در استان گلستان، مرز زمینی آستارا در استان گیلان و مرز هوایی شهدای پرواز ۶۵۵، قشم، کیش و مرزهای دریایی بندر شهید باهنر، بندرلنگه و کیش در استان هرمزگان در قالب گروههای سه نفره در مرزهای زمینی و گروههای ۵ نفره در مرزهای هوایی مستقر هستند و از همه مسافرانی که وارد ایران میشوند تست سریع کرونا می گیرند و مسافران بیمار و مشکوک در صورت نیاز به نقاهتگاههای پیش بینی شده ارجاع میشوند.
وی اظهار داشت: طرح کنترل و پایش سلامت و مراقبت بهداشتی از مسافران مبادی مرزی رسمی کشور ادامه دارد و ۴۳۱ نیروی عملیاتی برای کنترل ۱۶ مرز زمینی، دو مرز دریایی و ۱۰ مرز هوایی در حال فعالیت هستند.
به گزارش ایرنا، ویروس کرونا عامل بیماری کووید ۱۹ از اواخر سال ۲۰۱۹ در شهر ووهان چین مشاهده و در مدت کوتاهی در همه جهان منتشر شد؛ به طوری که سازمان بهداشت جهانی در اسفند ۹۸ (فوریه ۲۰۲۰) بروز پاندمی (همهگیری جهانی) این بیماری را تأیید کرد.
ویروس کرونا با دست آلوده یا عطسه، سرفه و حتی قطرات تنفسی از طریق دهان، بینی و چشم به افراد منتقل میشود. تنگی نفس، خستگی و بدن درد، اختلال در بویایی و چشایی و مشکلات گوارشی از جمله علائم بیماری کووید ۱۹ است.
بیش از ۸۰ درصد مبتلایان به ویروس نیز دچار بیماری خفیف میشوند.
جهش ویروس کرونا در انگلستان، هندوستان و آفریقا که موجب افزایش سرایت، بیماریزایی و مرگ و میر آن شده، نگرانیهای جدیدی را در جهان به وجود آورده است.