پیام جلالی روز دوشنبه در جمع خبرنگاران با اشاره به اینکه در این مدت مراودات مرزی بین ایران و اقلیم کردستان به حداقل ممکن رسیده و فقط موارد خاص امکان ورود به کشور را داشتند، افزود: از روز ۲۵ اسفند 1399 تا ۱۵ فروردین 1400به طور میانگین روزانه ۱۰۰ نفر توسط امدادگران هلال احمر استان در مرز باشماق مریوان غربالگری کرونا شدند.
وی اضافه کرد: در این مدت تمام مراودات مرزی استان از مرز مریوان انجام شد و مرز باشماق از همه ظرفیت خود برای پذیرش مسافر استفاده نکرد.
مدیرعامل جمعیت هلال احمر کردستان ادامه داد: جمعیت هلال احمر آمادگی راه اندازی پایگاه غربالگری کرونا در مرز سیرانبند بانه را هم داشت اما به دلیل عدم تردد مسافر در این پایانه مرزی، نیازی به راه اندازی این پایگاه احساس نشد.
وی گفت: در تعطیلات نوروزی امسال براساس تصمیم مدیریت استان از ورود مسافران عراقی به کشور جلوگیری شده و این آمار صرفا مخصوص شهروندان ایرانی بود که برای تجارت و یا ارائه خدمات در اقلیم کردستان عراق حضور داشتند.
جلالی با اشاره به اینکه توزیع ماسک، ژل ضدعفونی و خدمات امدادی از دیگر اقداماتی بود که در مرز باشماق مریوان به مسافران ورودی کشور ارایه شد، افزود: استقرار یک دستگاه کانکس، چند تخته چادر جهت استراحت مسافران، خیمه نماز و امکانات اولیه رفاهی از دیگر اقداماتی بوده که در مرز باشماق مریوان توسط جمعیت هلال احمر صورت گرفته است.
وی یادآور شد: روزانه ۱۴۳ نفر امدادگر، نجاتگر و کادر اداری به صورت شبانه روز در پایگاههای امداد و نجات استان مشغول فعالیت بودند و تا زمانی که نیاز باشد جمعیت هلال احمر کردستان جهت ارائه خدمات امدادی و غربالگری در مرز مریوان مستقر خواهد بود.
در ایام نوروز ۱۴۰۰ همزمان با سراسر کشور ۲۳ پایگاه امداد و نجات در سطح استان کردستان فعال بود که از این تعداد ۱۳ پایگاه ثابت در محورهای مواصلاتی و ۱۰ پایگاه پشتیبانی سیار در سطح شهرستانهای استان مستقر و آماده خدمات رسانی به حادثه دیدگان بودند.