لارستان- ایرنا-امام جمعه شهر لار گفت: سند جامع همکاری ایران –چین ظرفیت و نقشه راه جدیدی برای شکوفایی و گشایش‌های اقتصادی و نیز زمینه ای برای تقویت ارتباط معنادار و تاریخی جمهوری اسلامی با شرق و افزایش مشارکت در منطقه و جهان است.

حجت الاسلام سید مختار موسوی خرم، دوشنبه در گفت و گو با ایرنا اظهار داشت: ارتباط با شرق خود نیز بستری جدید برای عبور از تنگناهای اقتصادی و تحریم های ظالمانه غرب ایجاد خواهد کرد.

وی با بیان اینکه روابط ایران با کشور چین و شرق همواره به دلیل قرابت های فرهنگی و هویتی یک رابطه دیرین و تاریخی بوده است ، افزود: این سند جامع برای هر دو کشور مفید و افق روشنی را برای فعالیت ها و روابط و همکاری های چندجانبه در بین دو ملت ایجاد می کند.

امام جمعه شهر لار مرکز شهرستان لارستان فارس گفت:  کشور قدرتمند چین برای توسعه و ادامه تحولات اقتصادی خود و با توجه به نقش استراتژیک ایران در سطح منطقه نیازمند و همواره علاقه مند به تقویت و  توسعه ارتباط با کشورمان بود.

وی گفت:جمهوری اسلامی نیز برای  آنکه نمی خواهد تمام تخم مرغ های خود را به ویژه در حوزه مسایل اقتصادی در سبد غربی ها بچیند، با هوشمندی و طی یک فرآیند قانونی با همکاری و هماهنگی همه ارکان نظام و نهادهای مسئول و با محوریت دولت و وزارت امور خارجه اقدام به امضای یک سند همکاری با شرق و کشور چین کرد.

امام جمعه شهر لار با بیان اینکه این سند را باید یک اتفاق مبارک در عرصه روابط بین المللی و افق تازه در سیر تحولات اقتصادی و حتی سیاسی کشورمان قلمداد کرد، گفت: نکته حائر اهمیت در این رهگذر آن است که امضای این سند هم اینک جیغ غرب زدگان، سران استبکار و رژیم صهیونیستی را نیز درآورده است.

وی بیان کرد: خود این عصبانیت غرب و برخی مواضع هماهنگ و پرحجم از اعتراض ها و نگرانی جامعه غرب به اذعان کارشناسان حاکی است که جمهوری اسلامی با امضای این سند  همکاری و مشارکت با شرق گام های محکم و بلندی در صحنه های مختلف سیاسی، اقتصادی و حتی فرهنگی و در عرصه روابط و تعاملات بین المللی برداشته است.

رئیس شورای فرهنگ عمومی لارستان بیان کرد: البته این حرکت مثبت و گام محکم و نگاه بلندی که از ناحیه ایران به سمت شرق شروع شده باید همچنان و با قوت و جدیت بیشتر ادامه یابد و این ارتباط و تعاملات نیز به سایر کشورهای موثر و قدرتمند همچون روسیه و هند و سایر کشورهای همسایه نیز تعمیم داده شود.

حجت الاسلام موسوی خرم با بیان اینکه تدوین این سند بدون شک در ایجاد صلح و ثبات بیشتر در منطقه موثر و کارساز خواهد بود، گفت: امضای آن با محوریت وزارت امور خارجه و البته با هماهنگی کامل و نزدیک با سایر نهادهای کشوری انجام شده است.

سند همکاری‌های ایران و چین هفتم فروردین ۱۴۰۰ به امضای محمد جواد ظریف و وانگ یی وزیران خارجه ایران و چین رسید.

به اذعان کارشناسان ، این سند یک نقشه راه برای همکاری های جامع دو کشور ایران و چین است و لذا حاوی هیچ قراردادی نیست.

این سند ۲۵ ساله نامگذاری شده است تا کلیت برنامه همکاری جامع دو کشور در این بازه زمانی بلندمدت دیده و پیگیری شود.

 همچنین در این سند، واگذاری هیچ منطقه و یا هیچ انحصار متقابل و یا یکجانبه ای مطرح نبوده و لذا فاقد اعطای هرگونه حق انحصاری است و همچنین مدیریت، اداره و یا بهره برداری از هیچ منطقه و یا حوزه ای واگذار نشده است.