مشهد- ایرنا- رییس اداره میراث فرهنگی، گردشگری و صنایع دستی تایباد گفت: محوطه‌سازی ضلع جنوب غربی و بازسازی قسمتی از سنگفرش‌ فرسوده فضای بیرونی مزار مولانا زین‌الدین ابوبکر تایبادی در این شهر پایان یافت.

عبدالرحیم تاج‌محمدی روز دوشنبه در گفت و گو با خبرنگار ایرنا اظهار داشت:‌ ایجاد مسیری برای تردد جانبازان و معلولان، خرندکشی، شفته‌ریزی، نرده‌گذاری و دوغاب‌ریزی از مهم‌ترین اقدامات مرمتی این بنای تاریخی بوده است.
وی ادامه داد: برای اجرای این اقدامات مرمتی ۲۰۰ میلیون ریال از محل درآمدهای داخلی با مشارکت اداره اوقاف و امور خیریه تایباد هزینه شده است.

وی اضافه کرد: دیوارکشی پیرامون مزار مولانا زین‌الدین ابوبکر تایبادی، ادامه محوطه سازی مجموعه مزار و ساماندهی سرویس های بهداشتی این بنای کهن از دیگر اقداماتی است که در حوزه مرمت این اثر تاریخی در اولویت قرار دارد.
وی همچنین از آغاز محوطه‌سازی بنای تاریخی مزار «شاهزاده قاسم» شهر مشهدریزه خبر داد و گفت: محوطه سازی و ساماندهی نمایشگاه دائمی سنگ افراشته های تاریخی این مجموعه تاریخی از اقدامات مرمتی این بنای تاریخی است که به صورت مشارکتی با اداره اوقاف و امور خیریه تایباد انجام می شود و برای اجرای آن افزون بر یک میلیارد ریال هزینه پیش بینی شده است.

رییس اداره میراث فرهنگی، گردشگری و صنایع دستی تایباد به ثبت آثار تاریخی این شهرستان در سال گذشته اشاره کرد و افزود: در سال گذشته هفت اثر تاریخی این شهرستان در فهرست آثار ملی به ثبت رسید.

تاج محمدی ادامه داد: حوض انبار ایله با شماره ۱۴۰، حوض انبار روستای سعد آباد با شماره ۱۳۲، تپه جملی در محدوده روستای محسن آباد و روستای کشک با شماره ۱۹۱، تپه قنات، تپه سیاه، تپه سفید در روستای کشک و محوطه تاریخی قبرستان روستای کشک به ترتیب با شماره‌های ۱۸۳، ۱۸۲، ۱۸۸ و ۲۳۰ در فهرست آثار ملی به ثبت رسیده‌اند.

وی اضافه کرد: با ثبت این تعداد اثر تاریخی، شمار آثار تاریخی ثبت ملی شده این شهرستان به ۵۲ مورد رسیده است.

رییس اداره میراث فرهنگی، گردشگری و صنایع دستی تایباد افزود: این شهرستان ۷۲ اثر تاریخی شناسایی شده دارد که پرونده ۲۸ فقره آن در مرحله بررسی کمیته های فنی برای ثبت در ردیف آثار ملی است.

وی به مرمت و نگهداری از آثار تاریخی این شهرستان اشاره و بیان کرد: با توجه به قدمت آثار تاریخی این شهرستان، در حال حاضر ۱۰ درصد از بناهای تاریخی تایباد نیاز به مرمت دارند و سالانه برای حفاظت از بناهای تاریخی شهرستان افزون بر ۲ میلیارد ریال اعتبار نیاز است.

مزار مولانا زین الدین ابوبکر تایباد، میل کرات و رباط تاریخی عباس آباد از مهمترین بناهای تاریخی تایباد هستند.

این شهرستان همچنین ۱۲۳ اثر طبیعی شناسایی شده دارد.

مرکز شهرستان ۱۳۸ هزار نفری تایباد در ۲۲۵ کیلومتری جنوب شرقی مشهد واقع است.