گناباد- ایرنا- عضو کمیسیون اقتصادی و نماینده مردم گناباد و بجستان در مجلس شورای اسلامی گفت: امضای سند جامع همکاری ایران و چین برای توسعه تعاملات و همکاریهای بین المللی کشورمان در سطح منطقه‌ای و جهانی و رونق اقتصادی ضروری بود.

محمد صفایی دلویی روز چهارشنبه در گفت و گو با خبرنگار ایرنا افزود: سند جامع همکاری ایران و چین موجب نقش آفرینی بیشتر کشورمان در عرصه تعاملات در زمینه های مختلف و از جمله اقتصادی در سطوح منطقه ای و جهانی می شود.

وی ادامه داد: امضای توافقنامه و قراردادهای تجاری بین کشورهای مختلف از یکجانبه گرایی در تعاملات اقتصادی در سطوح بین المللی جلوگیری و بستر نقش آفرینی بیشتر آنها را در تعاملات بین المللی فراهم می کند و امضای سند جامع همکاری ایران و چین نیز همین کارکرد را دارد.

نماینده مردم گناباد و بجستان در مجلس شورای اسلامی گفت: آسیا به عنوان بزرگترین و ثروتمندترین قاره جهان نقش بسیار مهم و تاثیرگذاری در عرصه تعاملات بین المللی و جهانی در زمینه های مختلف ایفا می‌کند و ایران و چین به عنوان ۲ کشور تاثیرگذار و ۲ قدرت نوظهور در غرب و شرق آسیا نقش مهمی در این زمینه ایفا می کنند و امضای این سند بستر تاثیرگذاری بیشتر آنها در سطوح اقتصادی جهانی را هموار می کند.

صفایی افزود: در راستای سند جامع همکاری  ایران و چین کشورمان می تواند از ظرفیتها و منابع این کشور برای تکمیل زیرساختها در زمینه های بندری و به خصوص بندر چابهار به عنوان تنها بندر قابل دسترسی به آبهای آزاد و اقیانوسی کشور استفاده کند.

وی ادامه داد: احداث خط ریلی ترانزیتی از چابهار به زاهدان و خراسان جنوبی و رضوی از سال ۱۳۸۵ در دستور کار قرار گرفته است و پیشرفت در حد انتظار ۱۵ سال را نداشته است و با منابع موجود کشورمان سالهای زیادی برای تکمیل آن زمان می برد ولی با بهره گیری از تعاملات و ظرفیتهای فناوری و منابع خوب چینی ها این خط ریلی در فاصله زمانی کمتری و با سرعت بیشتری اجرا می شود و با تکمیل  آن کشورهای افغانستان و آسیای میانه مانند ترکمنستان، قرقیزستان و تاجیکستان  از طریق کشورمان به آبهای آزاد متصل می شوند.

نماینده مردم گناباد و بجستان در مجلس شورای اسلامی گفت: تکمیل چنین طرحهای زیرساختهایی در راستای سند جامع همکاری ایران و چین علاوه بر امنیت موجب توسعه و رونق اقتصادی کشورمان می  شود و باید از این ظرفیت حداکثر بهره را گرفت.

صفایی افزود: در شرایطی که آمریکا به شیوه های مختلف بر دامنه تحریمهای خود علیه کشورمان افزوده است امضای این سند راهبردی و مهم اقتصادی از انزوای ایران در سطوح بین المللی جلوگیری و  اثرگذاری ما را در سطوح بین المللی و منطقه ای افزایش می دهد. 

سند جامع همکاری ایران و چین هفتم فروردین ماه توسط محمدجواد ظریف وزیر امور خارجه کشورمان و "وانگ ای" عضو شورای دولتی و وزیر امور خارجه چین در تهران امضا شد. این سند، راهبردی برای به کارگیری ظرفیتهای ۲ کشور با هدف ترسیم چشم‌انداز همکاریهای متقابل بلندمدت در حوزه‌های مختلف اقتصادی و فرهنگی است.