به گزارش سه شنبه خبرنگار فرهنگی ایرنا، کتاب صوتی درخت های تشنه و دو داستان دیگر نوشته مصطفی رحماندوست برای گروه سنی الف و ب منتشر شد. این کتاب صوتی شامل سه داستان کودکانه جذاب است که کودکان را به دنیای قصههای جذاب میبرد.
کتاب داستان دختربچهای به نام آذر است که با ماه دوست شده و شبها با او حرف میزند. ماه به آذر قول داده که اگر کار خیلی خوبی کند او را به یکی از بزرگترین آرزوهایش میرساند و حالا آذر تلاش میکند تا به آرزویش برسد.
درختهای تشنه تازهترین اثر داستانی منتشر شده از سوی مصطفی رحماندوست است که در قالب کتاب چاپی به همراه کتاب صوتی با صدای نویسنده منتشر شده است. این کتاب سه داستان دنبالهدار و خیالانگیز را با محوریت دختر کوچکی به نام آذر بازگو میکند. آذر با ماه دوست است و هر شب پیش از خواب برای ماه از بهترین کارهای روزانهاش سخن میگوید و ماه نیز او را به یکی از آرزوهایش میرساند. این داستانها در موخره خود با یک لالایی کوتاه نیز همراه میشود که رحماندوست خود سراینده آن است.
در بخشی از این کتاب آمده است: آذر پنجره اتاقش را باز کرد تا به طرف آسمان پرواز کند، اما پرواز کردن برایش کار ساده ای نبود . یکباره تعداد زیادی از پرنده هایی که او به آنها غذا داده بود به طرف آذر آمدند . همه به آذر کمک کردند تا او هم پرواز کند و به آسمان برسد.
آذر از آن بالاخانه، محله و شهرشان را تماشا می کرد . هرچه بالاتر می رفت خانه و شهرها کوچک و کوچکتر می شد.
آذر آنقدر پرواز کرد تا به ماه رسید. ماه گفت: خوش آمدی دختر نیکوکار. ستاره هایی که منتظر دیدن آذر بودند دور او جمع شدند دلشان می خواست با آذر بازی کنند، اما وقت خواب ستاره ها شده بود . ماه برای آذر یک رختخواب ابری ساخت . آذر روی رختخواب ابری اش دراز کشید تا مثل ستاره ها به لالایی ماه گوش کند و بخوابد.
کاه به همه شب بخیر گفت و برای آذر و ستاره هایش لالایی خواند... (ص ۳۵).
داستانهای کتاب درختهای تشنه داستانهایی لطیف و خیالانگیز به شمار میروند. داستانهایی برخاسته از نهاد لطیف و پاک کودکان که سعی دارند سرشت آنها را با فعالیتهایی نیک و پاک آمیخته کند که رسوم زیست سالم را به آنها یادآوری میکند.
رسیدگی به گیاهان و حیوانات در کنال خیالانگیزی نهفته در دل قصه که حاصل گفتگوی قهرمان قصه با سایر موجودات است به زیباترین شکل ممکن پیوند دوستی و محبت آمیزی میان کودکان و طبیعت را تقویت میکند. آذر دختر بچه حاضر در تمامی قصهها رنج و ناراحتی ناشی از تشنه ماندن درختان و نبود آب برای سیراب شدنشان را به ملکه و پری دریا بازگو میکند و از او طلب باران میکند. یا در قصه دیگری او پس از ایثارش برای رساندن غذا به پرندگان یک شب را میهمان آنها در آسمان و در کنار ابرها و ماه و ستارهها میشود.
اما شاید سومین فراز این کتاب که روایتی تحسین برانگیز از ترسیم ساده و توام با عشق میان مادر و آذر است را بتوان زییاترین بخش کتاب دانست؛ جایی که در آن نویسنده از زبان مادر به آذر میگوید اگر ماه امشب در آسمان نیست اما مادرت در کنارت است. این پیوند میان خیال و واقعیت و تزریق محبت و مهر مادری در قالب قصه و روایت داستانی را میتوان مهمترین کارکردی دانست که داستانهای ساده و صمیمی این کتاب به مخاطب خود القا میکند.
رحماندوست که سابقه قابل توجهی در سرایش قصههایی با تم لالایی و با نگاهی انسانی و برانگیزاننده احساسات مخاطبانش دارد در این کتاب کودکان را در مواجهه با یک پدیده اخلاقی ذهنی قرار میدهد و آنها را به مرور و نشاندن این مفاهیم در ذهن به منظور ساخت ساختاری زیبا و مهربان برای زیستشان هدایت میکند.
کتاب همچنین توسط نازنین عباسی تصویرگری شده که با تکنیک ویژهای منجر به خلق تصاویری خیالانگیز از رویاپردازیهای کودکانه قهرمان این داستان شده است.
این کتاب در ۶۴ صفحه و یکهزار نسخه توسط انتشارات نیستان وارد بازار شده است.