به گزارش ایرنا سعیدرضا فلاح روز چهارشنبه در حاشیه بازدید از عرصه های منابع طبیعی جلگه رخ تربت حیدریه در جمع خبرنگاران افزود: اعتبار یاد شده برای جلوگیری از فرسایش خاک، کنترل سیل و رسوب، تغذیه قنوات و چاههای پایین دست اعم از سازه های مکانیکی و عملیات بیولوژیک صرف شده است.
وی سهم بخش رخ از این اعتبار را چهار میلیارد ریال عنوان کرد و اظهار داشت: برای ساماندهی حوضههای آبخیز تربت حیدریه، بیش از ۳۰ سال زمان نیاز است که می طلبد مردم، خیران، سمنها، انجمنها و اتحادیهها به عنوان جایگزین منابع دولتی، در این خصوص پیشقدم شوند.
رییس اداره منابع طبیعی و آبخیزداری تربت حیدریه گفت: مجموع ظرفیت مخازن سازههای آبخیزداری در منطقه جلگه رخ، افزون بر ۵۰۰ هزار مترمکعب است که با توجه به میزان بارندگی در سال زراعی ۹۹-۹۸ به همین میزان آب توسط سازههای ساخته شده این اداره مهار و جذب آبخوانهای منطقه شده است.
فلاح افزود: اثربخشی اقدامات آبخیزداری و آبخوانداری در تقویت سفرههای آب زیرزمینی و کاهش فرسایش خاک اهمیت بسزایی دارد، لذا بر توسعه این فعالیتها برای احیای قنوات در بخش رخ تاکید داریم.
وی اظهار کرد: توسعه کشاورزی باید در منطقه وسیع رخ آبمحور باشد و پروژههای آبخیزداری و آبخوانداری برای احیای قنوات منطقه گسترش یابد.
رییس اداره منابع طبیعی و آبخیزداری تربت حیدریه گفت: در شرایط کنونی، توسعه گیاهان دارویی با توجه به شرایط اقلیمی و نیز ارزش اقتصادی این محصولات باید مورد توجه ویژه قرار گرفته و تقویت شود.
فلاح افزود: نهضت اجرای پروژههای آبخیزداری باعث مهاجرت معکوس روستاییان میشود.
وی با بیان اینکه این اقدامات باعث ادامه حیات و زندگی در روستاها میشود، خواستار استمرار هزینهکرد اعتبارات در حوضه آبخیزداری و آبخوانداری بخش رخ شد.
مرکز شهرستان ۲۲۵ هزار نفری تربتحیدریه در ۱۵۰ کیلومتری جنوب غربی مشهد قرار دارد.