سنندج - ایرنا - معاون سیاسی، امنیتی و اجتماعی استاندار کردستان گفت: در نخستین روز از ثبت نام داوطلبان شورای اسلامی روستاهای استان، ۵۰۰ نفر بصورت حضوری و غیرحضوری ثبت نام کردند.

محمدابراهیم زارعی روز سه‌شنبه در گفت و گو با خبرنگار ایرنا اظهار داشت: از این تعداد ۴۹۱ نفر مرد و ۹ نفر زن هستند که شهرستان سقز با ۱۰۶ نفر بیشترین تعداد ثبت‌نامی ها را داشته است.

وی افزود: ۴۷۲ داوطلب با مراجعه حضوری به ۳۱ بخشداری استان مراحل ثبت نام خود را انجام داده و ۲۸ نفر نیز از شیوه های غیرحضوری استفاده کردند.

معاون سیاسی، امنیتی و اجتماعی استاندار کردستان گفت: از یک هزار و ۳۰۷ روستای واجد شرایط دارا بودن شورای اسلامی در استان، یک هزار و ۲۸ روستا شورای اسلامی با پنج نفر عضو و بقیه با سه نفر عضو را خواهند داشت.

زارعی گفت: داوطلبان می ­توانند از طریق اپلیکیشن موبایلی (دانلود برنامه ثبت­ نام از پورتال وزارت کشور به آدرس entekhabat.moi.ir) و دریافت پیامک مبنی بر ثبت نام قطعی داوطلب از سرشماره (v.Keshvar)، یا از طریق نسخه ویندوز و قابل نصب بر روی رایانه (دانلود برنامه ثبت نام از پورتال وزارت کشور به آدرس(entekhabat.moi.ir) و دریافت پیامک مبنی بر ثبت نام قطعی داوطلب از سرشماره (v.Keshvar) در انتخابات ثبت نام کنند.

وی تاکید کرد: داوطلبان همچنین می تواننداز طریق دفاتر پیشخوان دولت در شهرها و روستاها و دریافت رسید چاپی ممهور به مُهر آن دفتر و همچنین پیامک مبنی بر ثبت نام قطعی داوطلب از سرشماره(Keshvar) و از طریق مراجعه حضوری به بخشداری (از ساعت ۸:۰۰ تا ۱۸:۰۰) و دریافت رسید نسبت به ثبت نام خود اقدام کنند.

معاون سیاسی، امنیتی و اجتماعی استاندار کردستان با بیان اینکه ثبت نام باید با شماره تلفن همراهی انجام شود که شخص داوطلب، مالک آن باشد، اضافه کرد: ارائه اصل گواهی عدم سوپیشینه که از تاریخ صدور آن بیش از سه ماه نگذشته باشد، اصل شناسنامه عکس دار و تصویر کلیه صفحات آن، اصل کارت ملی و تصویر آن، اصل کارت پایان خدمت نظام وظیفه یا کارت معافیت دائم و تصویر آن برای مردان، یک قطعه عکس ۴ در ۳ جدید برای ثبت نام الزامی است.

وی یادآور شد: داشتن سواد خواندن و نوشتن برای شورای روستاهای تا ۲۰۰خانوار، ارائه اصل و یک نسخه تصویر مدرک تحصیلی معتبر دیپلم برای شورای روستاهای بالای دویست خانوار، اصل و تصویر گواهی پذیرش استعفای مقامات موضوع ماده ۳۲ قانون انتخابات شوراهای اسلامی شهر و روستا برای ثبت نام در انتخابات لازم است.

زارعی ادامه داد: اصل و تصویر مدرک معتبر ایثارگری (جانبازان، آزادگان، فرزندان شهدا و همچنین رزمندگان با حداقل ۶ ماه سابقه حضور در جبهه) جهت برخورداری از امتیاز یک مقطع تحصیلی بالاتر نیاز است.  

وی گفت: به استناد ماده ۳۰ قانون داوطلبان هنگام ثبت نام باید دارای شرایطی همچون تابعیت کشور جمهوری اسلامی ایران، حداقل سن ۲۵ سال تمام، اعتقاد و التزام عملی به اسلام و ولایت مطلقه فقیه، ابراز وفاداری به قانون اساسی جمهوری اسلامی ایران باشند.  

معاون سیاسی، امنیتی و اجتماعی استاندار کردستان گفت: افرادی که سابقه یک دوره کامل عضویت اصلی شورا را دارا باشند به شرطی که در همان حوزه انتخابیه نامزد شوند، از شرط مدرک تحصیلی معاف هستند.

از دیروز ۱۶ فروردین همزمان با سراسر کشور فرایند نام‌نویسی داوطلبان ششمین دوره انتخابات شوراهای اسلامی روستا در کردستان شروع شده وتا ساعت ۱۸:۰۰ روز یکشنبه ۲۲ فروردین ماه به مدت هفت روز ادامه دارد.

در ششمین دوره انتخابات شوراهای اسلامی شهرها ۱۷۶ عضو شورا از سوی ساکنان ۳۲ شهر استان انتخاب می‌شوند که شامل یک شهر با ۹ عضو، ۶ شهر با هفت عضو و ۲۵ شهر با پنج نفر عضو است.

در این دوره از انتخابات با توجه تقسیمات جدید سیاسی کشور سه شهر شامل هزارکانیان دیواندره، سنته سقز و حسین آباد سنندج از روستا به شهر تبدیل شده اند و دیگر شورای اسلامی روستا نخواهند داشت.

طی دوره پنجم شوراهای اسلامی شهر و روستا در این استان چهار هزار و ۱۷۲ نفر از سوی مردم به عنوان اعضای شورا انتخاب شدند که چهار هزار نفر از این تعداد در روستاها و ۱۷۲ نفر نیز در شهرها عضو این نهاد هستند.

شوراهای اسلامی هم اکنون در تمام ۳۲ شهر این استان و یک هزار و ۳۱۲ روستا از یک هزار و ۶۰۰ روستای داری سکنه فعالیت دارند.

انتخابات ششمین دوره شوراهای اسلامی همزمان با سیزدهمین دوره انتخابات ریاست جمهوری روز جمعه تاریخ ۲۸ خرداد ۱۴۰۰ برگزار می‌شود.

۵۹ درصد واجدان شرایط استان کردستان ۲۹ اردیبهشت ۱۳۹۶ در جریان رای ‌گیری انتخابات دوازدهمین دوره ریاست جمهوری و پنجمین دوره شوراهای اسلامی شهر و روستا شرکت کردند.