مرحوم حاج محمود اکبرزاده از پیرغلامان و شاعران اهل بیت (ع) در مشهد بود که شانزدهم فروردین سال گذشته در ۸۷ سالگی دار فانی را وداع گفته و به دیدار حق شتافت.
به گزارش روز سهشنبه پایگاه خبری آستان قدس رضوی، تولیت این آستان مقدس در این مراسم گفت: رحلت مرحوم اکبرزاده در سال گذشته از ۲ جهت موجب تاثر شد، یکی اینکه یک شاعر انقلابی و متعهد را از دست دادیم و دیگر اینکه در شرایطی این واقعه رخ داد که به خاطر رعایت دستورالعملهای بهداشتی امکان برگزاری مراسم و عرض تسلیت و تکریم ایشان وجود نداشت.
حجت الاسلام احمد مروی با اشاره به علاقه رهبر معظم انقلاب به مرحوم اکبرزاده، افزود: پس از برنامهریزی برای برگزاری مراسم بزرگداشت مرحوم اکبرزاده در حرم مطهر رضوی، از دفتر مقام معظم رهبری درخواست کردیم که اگر معظمله صلاح میدانند پیامی برای این مراسم مرقوم فرمایند که ایشان در پیامی چنین نوشتند: «من درگذشت مؤمن مجاهد فی سبیل الله مرحوم حاج محمود اکبرزاده را به خانواده محترمشان و دوستان ایشان تسلیت میگویم. من سابقه همکاری طولانی از قبل از انقلاب تا بعد از پیروزی انقلاب با ایشان داشتهام، همواره آن مرحوم را به خاطر روحیهاش و مواضعش و عمل خیرش تحسین کردهام».
تولیت آستان قدس رضوی با بیان اینکه تعابیری که رهبر معظم انقلاب در پیامهای خود به کار میبرند بسیار حساب شده و به دور از کلیشههای مرسوم است، به تعابیر پیام رهبری برای مرحوم اکبرزاده اشاره و تصریح کرد: خوشا به حال مرحوم اکبرزاده که اینگونه از سوی رهبر معظم انقلاب، ولی فقیه زمان و نائب حضرت حجت(عج) مورد تکریم و تجلیل قرار گرفته است.
مروی در ادامه به بیان خصوصیات مرحوم اکبرزاده پرداخت و فهم صحیح از مکتب اهل بیت(ع) را یکی از آنها معرفی و اظهار داشت: اگر شاعری میخواهد در رابطه با اهل بیت(ع) شعر بسراید ابتدا باید در خصوص این حضرات مطالعه داشته باشد و به معرفتی صحیح رسیده باشد تا بتواند مقام و معارف اهل بیت(ع) را در قالب شعر بیان کند، که مرحوم اکبرزاده دارای چنین ویژگی بود.
وی با بیان اینکه شعر مرحوم اکبرزاده تنها جنبه احساسات نداشت بلکه معرفتزا نیز بود، گفت: بصیرت و زمان شناسی از دیگر ویژگیهای این شاعر متعهد و انقلابی بود که مقدمه عالمانه ایشان در ابتدای کتاب «حسین پیشوای انسانها» گواه این خصوصیت است.
حجت الاسلام مروی با بیان اینکه شعر میتواند نقش بسزایی در ارتقای تربیت دینی و اخلاقی و یا تخریب فرهنگ یک جامعه داشته باشد، با تأکید بر اینکه حرم مطهر رضوی باید پایگاهی برای شعر آئینی باشد، عنوان کرد: باید بتوانیم در حرم مطهر رضوی شعر آئینی را زنده کنیم و شاعری را در این آستان مقدس گسترش دهیم، حرم مطهر رضوی باید پایگاه گسترش شعر آئینی و محل خلق و تربیت «دعبل» ها باشد، عنوان ملک الشعرا در طول تاریخ توسط آستان قدس داده میشد.
تولیت آستان قدس رضوی با بیان اینکه بخشی از وظیفه معاونت تبلیغات و سازمان فرهنگی آستان قدس رضوی توجه به توسعه شعر آئینی و پرورش شاعران متعهد است، افزود: نام و یاد مرحوم اکبرزاده در فضای شعر و فرهنگ باید زنده بماند و مسوولان فرهنگی باید در این خصوص برنامهریزی داشته باشند و جوایز یا جشنوارههایی را برای ماندگاری نام این شاعر گرامی برنامه ریزی کنند.
در این مراسم که با رعایت پروتکلهای بهداشتی در رواق دارالمرحمه حرم مطهر رضوی برگزار شد، علاوه بر زائران و مردم ولایتمدار مشهد، تولیت آستان قدس رضوی، خادمان حرم مطهر رضوی و جمعی از مداحان پیشکسوت حضور داشتند.