تهران- ایرنا- وزیر دفاع و پشتیبانی نیروهای مسلح در دیدار همتای تاجیکستانی خود در تهران گفت: خوشبختانه در اکتبر ۲۰۲۰ تحریم‌های تسلیحاتی جمهوری اسلامی ایران به ‌موجب قطعنامه شورای امنیت به پایان رسید و ما در امر صادرات اقلام و تجهیزات دفاعی هیچ مشکلی نداریم.

به گزارش ایرنا از پایگاه اطلاع‌رسانی وزارت دفاع، سرتیپ امیر حاتمی حضور سپهبد شیرعلی میرزا وزیر دفاع تاجیکستان و هیات همراه، در فصل زیبای بهار و ایام «عید باستانی نوروز» در جمهوری اسلامی را مبارک دانست و گفت: امیدواریم که همچون شروع فصل زیبای بهار، شاهد شروع فصل جدیدی در روابط و همکاری‌های دوجانبه با دوستان و برداران تاجیک باشیم.

وزیر دفاع و پشتیبانی نیروهای مسلح با بیان اینکه روابط دو کشور روابط عمیق و مبتنی برریشه‌های مشترک و کهن است، افزود: نگاه جمهوری اسلامی ایران به جمهوری تاجیکستان مبتنی بر روابط خویشاوندی و خونی است و این روابط همیشه ماندگار و مداوم است و این پیوندها و پیوستگی‌ها که از گذشته دور یادگار مانده و ماندگار است را نمی‌توان نادیده گرفت.

حاتمی با بیان اینکه اگر چه ایران و تاجیکستان مرز مشترک زمینی ندارند اما فراتر از مرزهای تعریف‌شده روابط خوبی بین دو کشورحاکم بوده است، بیان کرد: زبان مشترک، فرهنگ مشترک، تاریخ مشترک، دین مشترک، تمدن مشترک ازجمله اشتراکات دو کشور هستند.

وی با بیان اینکه معتقدیم وجود اشتراکات دو کشور می‌تواند ظرفیت‌های بالقوه و فراوانی را برای توسعه روابط فی‌مابین ایجاد کند، گفت: وجود این ظرفیت‌ها که فعال شدن آنها به نفع هر دو کشور است، دشمنان و بدخواهان زیادی دارد که در مقاطع مختلف دست‌به‌کار شده‌اند.

وزیر دفاع و پشتیبانی نیروهای مسلح با بیان اینکه در حوزه روابط دوجانبه، همواره جمهوری تاجیکستان از جایگاه ویژه‌ای در سیاست خارجی جمهوری اسلامی ایران برخوردار بوده است، خاطرنشان کرد: نقش تاجیکستان در آسیای مرکزی بر جایگاه و اهمیت روابط دو کشور ایران و تاجیکستان افزوده است.

حاتمی با بیان اینکه طی سال‌های اخیر جمهوری اسلامی ایران به‌رغم تحریم‌های ظالمانه و فشارهای سنگین در حوزه‌های مختلف پیشرفت‌های چشمگیر و فراوان داشته است، گفت: خوشبختانه در اکتبر ۲۰۲۰ تحریم‌های تسلیحاتی جمهوری اسلامی ایران به ‌موجب قطعنامه شورای امنیت به پایان رسید و ما در امر صادرات اقلام و تجهیزات دفاعی هیچ مشکلی نداریم.

وزیر دفاع و پشتیبانی نیروهای مسلح با بیان اینکه  توسعه حضور داعش و گروه‌های افراط‌گرا در برخی کشورهای منطقه موضوع مهم و حساسی است، یادآور شد: ما همواره مخالفت خود را با حضور نیروهای فرامنطقه‌ای در جنگ‌ها و درگیری‌های مختلف اعلام کرده‌ایم. تفاوتی نمی‌کند این حضور در سوریه، عراق، افغانستان باشد یا در جای دیگر... 

حاتمی تصریح کرد: جمهوری اسلامی ایران با رویکرد حل‌ وفصل مشکلات و مسائل منطقه با حضور و مشارکت خود کشورهای منطقه، هزینه زیادی برای بازگشت صلح و ثبات در منطقه متحمل شده است که مهمترین و البته جبران ناپذیرتربن آن شهادت سردار سلیمانی قهرمان مبارزه با تروریسم و افراط‌گرایی بوده است.

وی با بیان اینکه روند همکاری‌ها در تمامی حوزه‌های دوجانبه و به‌طور ویژه در حوزه دفاعی و نظامی در حال بازگشت به مسیر واقعی خود است، گفت: رویکرد وزارت دفاع همسو با دولت جمهوری اسلامی ایران تأکید بر توسعه و ارتقاء روابط و همکاری‌ها بر اساس احترام و اعتماد متقابل است.

سپهبد شیرعلی میرزا وزیر دفاع تاجیکستان نیز در این دیدار با ابراز خرسندی از حضور در جمهوری اسلامی ایران، اراده کشور تاجیکستان را به توسعه همکاری‌های سیاسی، نظامی دفاعی و همکاری‌های همه‌جانبه با ایران اسلامی برشمرد و تصریح کرد: در طول سابقه روابط تاریخی دو کشور توانسته‌ایم با توجه به اشتراکات فراوان فرهنگی و اجتماعی به نتایج خوب و ارزنده راهبردی دست یابیم.

وی، همکاری‌های دو کشور را در برقراری صلح، ثبات و امنیت منطقه بسیار حائز اهمیت دانست و خاطرنشان ساخت: مناقشات و ناامنی‌های موجود در منطقه ضرورت همکاری های دو کشور را در مقابله با تروریسم، مبارزه با قاچاق، مواد مخدر و همچنین توسعه و تحکیم امنیت منطقه‌ای دو چندان می‌کند.