به گزارش ایرنا از شینهوا، تازه ترین گزارش دولت چین در مورد مبارزه با فقرزدایی که امروز سه شنبه با عنوان کتاب سفید «تجربه چین در کاهش فقر بشری» منتشر شد نشان می دهد پس از اجرای سیاست اصلاحات و درهای باز در سال ۱۹۷۹ میلادی، ۷۷۰ میلیون روستایی فقیر در چین از فقر نجات یافته اند که طبق معیارهای بانک جهانی، معادل بیش از ۷۰ درصد جمعیت کل مردم رهایی یافته از فقر در جهان را تشکیل می دهد.
در این کتاب آمده است: ظرف ۱۰۰ سال گذشته، مردم چین به رهبری حزب کمونیست، در راستای آزادی، حل مساله غذا و پوشاک، ایجاد جامعه با رفاه نسبی و جامعه نسبتاً مرفه گام برداشته اند و چین با پیشرفت خود فداکاری مهمی در مقابله بشر با فقر انجام داده است.
بر اساس این گزارش، با توجه به ادامه وخامت وضعیت فقر در جهان و تشدید شکاف بین ثروتمندان و فقیران در برخی کشورها، چین در نبرد با فقر پیروز شده و ۱۰ سال زودتر از موعد مقرر اهداف کاهش فقر مطرح در «توسعه پایدار سازمان ملل سال ۲۰۳۰» را محقق و نقشه جمعیت فقیر جهان را کوچکتر کرده و نیز برای ایجاد جهان بهتر و پررونق تری که در اهداف مزبور سازمان ملل تشریح شده، فداکاری مهمی کرده است.
این گزارش می افزاید: طبق گزارش تحقیقاتی بانک جهانی، طرح پیشنهادی چین موسوم به یک کمربند یک جاده باعث رهایی ۷.۶ میلیون نفر از فقر شدید و ۳۲ میلیون نفر از فقر متوسط در کشورهای مشمول طرح خواهد شد.
در این کتاب آمده است که در بیش از ۷۰ سال از زمان تاسیس چین نو، چین به بیش از ۱۶۰ کشور و سازمان بین المللی در آسیا، آفریقا، مناطق آمریکای لاتین و کارائیب، اقیانوسیه و اروپا کمک هایی در اشکال مختلف فراهم کرده و بسیاری از این کشورها را از بازپرداخت بدهی هایشان معاف و به کشورهای در حال توسعه در اجرای اهداف توسعه هزاره کمک کرده است چین با نیروی زیاد پروژه های همکاری بین المللی کاهش فقر را که به نفع معیشت مردم بوده، اجرا کرده است.
این گزارش همچنین در مورد وضعیت اینترنت روستایی آورده است: چین ساخت و ساز تجهیزات و تاسیسات مخابراتی در مناطق روستایی را تقویت بخشیده و اکنون بیش از ۹۸ درصد روستاهای فقیر چین تحت پوشش فیبر نوری و شبکه نسل چهار مخابرات قرار گرفته است پیشبرد پوشش آموزش از راه دور در مناطق فقیر تسریع شده، پزشکی از راه دور و تجارت الکترونیک همه شهرستانهای فقیر را تحت پوشش قرار داده و پیش برد اطلاعات گستری در مناطق فقیر توسعه چشمگیری پیدا کرده است.
براساس این گزارش ،چین فعالانه سازندگی شبکه ترابری امن و آسان را در مناطق فقیر به پیش سوق داده است. تا اواخر سال ۲۰۲۰ میلادی، مجموع طول بزرگراههای نوساز و بازسازی شده در مناطق فقیر سراسر چین به یک میلیون و ۱۰۰ هزار کیلومتر و طول راه آهن نوساز در این مناطق به ۳۵۰ کیلومتر رسیده است.
گزارش می افزاید: دولت چین در مناطقی با منابع مناسب خورشیدی و شرایط سازگار، اقدام به ساخت نیروگاه های انرژی خورشیدی کرده است که این نیروگاه ها، مجموعا تحت مالکیت و اختیار روستاهای محلی چین قرار گرفته اند.
درآمد حاصل از این نیروگاه ها به طور کلی صرف فقرزدایی در چین شده است تا پایان سال ۲۰۲۰ میلادی، نیروگاه های تولید انرژی خورشیدی در ۱۰۰ هزار روستا در سراسر چین بنا شده اند که در مجموع ۱۸.۶۵ میلیون کیلووات برق تولید می کنند و متوسط درآمد سالانه حاصل از این نیروگاه ها برای هر روستا، رقمی معادل ۲۰۰ هزار یوان (حدودا ۳۰ هزار دلار) برآورد شده است.