به گزارش ایرنا از خانه ملت، احمدحسین فلاحی در تشریح جزییات دستورکار نشست امروز - سه شنبه - کمیسیون آموزش و تحقیقات مجلس، گفت: در این نشست طرح ساماندهی نظارت بر دانشگاه آزاد اسلامی مورد بررسی قرار گرفت که توسط خضریان به عنوان طراح آن مطرح شد.
نماینده مردم همدان و فامنین در مجلس شورای اسلامی، ادامه داد: دانشگاه آزاد اسلامی تاکنون خدمات بسیاری در نظام جمهوری اسلامی ایران انجام داده است و واحدها و مراکز بسیار گستردهای در سراسر کشور دارد و میتوان از آن به عنوان یکی از ابردانشگاههای کشور یاد کرد.
وی تصریح کرد: البته مشکلات بسیاری نیز در این دانشگاه وجود داشت که در نهایت با ورود رهبر معظم انقلاب اسلامی و هیات امنایی که تشکیل شد، ساماندهی شد.
فلاحی یادآور شد: یکی از مواردی که طراح این طرح مورد توجه قرار داده، این است که این دانشگاه طبق اساسنامه آن یک موسسه غیرخصوصی غیردولتی بوده به این معنا که یک موسسه عمومی است. بنابراین بر اساس اصول ۴۴ و ۴۵ قانون اساسی جزء مواردی محسوب میشود که دیوان محاسبات میتواند برای نظارت و ارزیابی عملکرد آن ورود پیدا کند.
وی افزود: این طرح در نشست امروز کمیسیون مورد بررسی قرار گرفت و برخی، اخطارهای متعدد قانون اساسی به آن وارد کردند که یکی پس از دیگری رای نیاوردند و در نهایت کلیات این طرح به تصویب رسید و قرار بر این شد که جزییات آن در کمیته آموزش عالی کمیسیون آموزش و تحقیقات مورد بررسی قرار گیرد.
فلاحی اظهار کرد: طرح آزمون فراگیر ارشد دانشگاه پیام نور دومین طرحی بود که در این نشست مورد بررسی قرار گرفت که مورد اشکال سازمان بازرسی قرار گرفته بود و توسط وزارت علوم برگزاری آن متوقف شده بود و در نهایت با تلاشی که صورت گرفت امسال هم برای این دانشگاه برگشت، اما قانونی نبود، بنابراین باید از چند دستگاه متولی از جمله سازمان سنجش برای تصمیمگیری در این زمینه دعوت به عمل میآمد.
وی افزود: این آزمون به این گونه است که دانشجو برای تحصیل در مقطع ارشد ۳ عنوان درسی را اخذ میکند و میتواند این واحدها در قالب یک ترم به صورت آموزش مجازی یا حضوری فراگیرد و بعد از اینکه در آزمون قبول شد به عنوان دانشجوی مقطع ارشد پذیرفته خواهد شد.
فلاحی خاطرنشان کرد: بعد از بررسی اخطارهایی که به این طرح داده شد در نهایت کلیات آن نیز به تصویب رسید و برای بررسی جزییات آن به کمیته آموزش عالی کمیسیون آموزش و تحقیقات ارجاع داده شد.
وی افزود: طرح ۱۶ مادهای جهش تولید دانشبنیان نیز بعد از چندین هفته بررسی در نهایت اولویت آن در نشست روز یکشنبه صحن رای آورد و امروز نیز دو شوری شدن این طرح به تصویب رسید.
فلاحی تشریح کرد: این طرح مطابق شعار امسال بوده که به حمایت از شرکتهای دانش بنیان میپردازد و در آن بیش از ۱۵ دستگاه از جمله معاونت علمی ریاست جمهوری و وزارت علوم، تحقیقات و فناوری را به کمک جوانان نخبه که اجرای گام دوم انقلاب توسط آنها انجام میشود، آوردیم تا بتوانند در پارکهای علم و فناوری و مراکز رشد به فعالیت خود ادامه دهند و در حوزه تولید جهشی از بُعد دانش بنیان ایجاد کنند.
این نماینده مردم در مجلس یازدهم، عنوان کرد: هماکنون دانشگاههای نسل اول و دوم پاسخگو نبوده و باید به سمت دانشگاههای نسل سوم و چهارم حرکت کنیم که طرح جهش تولید دانشبنیان این نقش را ایفا میکند. بنابراین بعد از انجام کارهای تخصصی تکمیلی بر روی آن مجدد برای رای گیری در صحن علنی مجلس ارائه خواهد شد.
سخنگوی کمیسیون آموزش، تحقیقات و فناوری مجلس شورای اسلامی، با اشاره به مهمانان حاضر در این نشست، تاکید کرد: در این نشست رییس سازمان سنجش و مسئولانی از دانشگاه آزاد اسلامی، وزارت علوم، تحقیقات و فناوری، دیوان عدالت اداری، مرکز پژوهشهای مجلس شورای اسلامی و اساتید دانشگاه آزاد اسلامی حضور داشتند.