محمود شکیبا روز چهارشنبه در گفت و گو با خبرنگار ایرنا اظهارداشت: از مجموع جانوران حیات وحش تحویلی به محیط زیست گلستان حدود ۳۰۰ مورد آن پرندگان شکاری مانند سارگپه، عقاب، دلیجه و جغد جنگلی بودند که براثر تیراندازی شکارچیان مصدوم شده بودند.
وی بابیان اینکه معمولا بال پرندگان آسیب دیده با توجه به توخالی بودن بافت استخوانی، پیوند نمیخورد، افزود: چنین پرندگانی دیگر امکان پرواز نخواهند داشت و تلف میشوند.
شکیبا اضافه کرد: طی یک سال گذشته ۵۰ درصد حیوانات مصدوم و نابالغ تحویلی به محیط زیست گلستان به دلیل شدت آسیب دیدگی، تغییر تغذیه و دوری از سبک زندگی در طبیعت بعد از مدتی تلف شدند.
رییس اداره نظارت بر امور حیات وحش حفاظت محیط زیست گلستان گفت: با وجود صادر نشدن پروانه شکار درسال گذشته، بازهم شاهد تلف شدن تعداد زیادی از پرندگان براثر شلیک گلوله شکارچیان بودیم که فقط بدن زخمی تعدادی از آنها به محیط زیست تحویل داده میشود.
شکیبا بابیان اینکه ۵۰ مورد از حیوانات حیات وحش تحویلی به محیط زیست گلستان، جوجه پرندگان شکاری و توله نابالغ حیواناتی مانند شوکا، مرال، گربه جنگلی و گرگ بودند، افزود: دوستداران طبیعت با مشاهده این حیوانات، آنها را جهت مداوا به محیط بانان تحویل دادند.
وی با قدردانی از همکاری دوستداران محیط زیست و تاکید بر نزدیک نشدن به محیط زندگی حیوانات حیات وحش ادامه داد: در بیشتر مواقع والدین جوجهها و توله حیوانات برای پیدا کردن غذا به صورت موقتی از کنار فرزندان خود دور و دوباره باز میگردند اما وقتی بوی انسان را در محدوده زندگی خود حس کنند، از آن محل دور میشوند.
شکیبا از مردم گلستان تقاضا کرد در صورت مشاهده جوجه پرندگان و توله حیوانات دور افتاده از لانه از نزدیک شدن و دست زدن به آنها پرهیز کنند زیرا طبیعت بهترین محیط برای زندگی حیوانات است.
به گزارش ایرنا، استان گلستان با اقلیم متنوع و مساحتی بالغ بر ۲۰ هزار کیلومتر مربع و ۱.۹ میلیون نفر جمعیت؛ همزمان ساحل دریا، جنگل، کوهستان، دشت و کویر را با هم دارد و به همین دلیل از تنوع گیاهی و جانوری برخوردار است.
این استان شمالی از معدود تنفس گاههای گونههای مختلف گیاهی و جانوری ایران است و طیف گستردهای از پرندگان همچون مرغابی، غاز، قو، پلیکان، باکلان، پرستوی دریایی، سلیم، کاکایی، چنگر، اگرت، خوتکا، گیلان شاه و تلیله را در خود جای داده است.
آهو، پلنگ، تشی، خرس قهوه ایی، خرگوش، حشره خورها، راسو، روباه، روباه ترکمنی، رودک، سمور جنگلی، سیه گوش، شوکا، شنگ، قوچ و میش، کل و بز، گراز، گربه پالاس، گرگ و مرال نیز از مهمترین گونههای جانوری این استان هستند که در زیستگاههای طبیعی آن از جمله در پارک ملی گلستان زیست میکنند.
پارک ملی گلستان به عنوان یکی از ذخیرهگاههای زیست کره ثبت شده در میراث جهانی ۱۳۵۰ گونه گیاهی و ۳۰۲ گونه جانوری از جمله نیمی از گونههای پستانداران ایران را در حدود ۹۰۰ کیلومتر مربع گستره جای داده است.