به گزارش خبرنگار گروه دانشگاه و آموزش ایرنا، رضا قاسم نژاد در مقالهای با بیان این که برگزاری رویدادهای ورزشی، ابزاری برای ایجاد انگیزه مشارکت در ورزش و فعالیت بدنی است، تاکید کرد: حرکت و پویایی جزو لاینفک زندگی بشر است و انسان را از تنبلی و بی حوصلگی باز میدارد. میتوان نقش ورزش را به عنوان یکی از بهترین فعالیت های فراغتی در نظر گرفت تا فرد علاوه بر کسب آمادگی جسمانی، حفظ سلامتی و تندرستی با روحیه ای شاد آماده فعالیت های روزانه شود.
تاثیر ورزش بر کاهش پوکی استخوان
در این مقاله آمده است: بشر با پیشرفت صنعت و فناوری در جهان از نیمه دوم قرن بیستم از رفاه و آسایش بیشتری نسبت به قرون گذشته برخوردار شد که نتیجه این امر، کاهش ساعات کار فیزیکی و افزایش ساعات بیکاری است.
وی افزود: فعالیت فیزیکی یکی از چهار مؤلفه بسیار مهم در بیماری های غیر واگیر مانند پوکی استخوان، دیابت، بیماری های قلبی و عروقی و فشارخون است که در کشور ما توجه مناسبی به آن صورت نمی گیرد.
رییس اداره مسابقات و توسعه ورزش قهرمانی اداره کل تربیت بدنی سازمان امور دانشجویان یادآور شد: در برخی استان های کشور بیش از ۶۰ درصد افراد فعالیت فیزیکی مطلوبی ندارند؛ از این رو باید تلاش بیشتری در این زمینه انجام شود. ورزش و فعالیت های جسمانی هر کشور با اقشار مختلف آن جامعه سروکار دارد. نیازسنجی ورزشی به عنوان فرآیند جمع آوری و تحلیلی اطلاعات است که براساس آن نیازهای ورزشی افراد، گروه ها و جوامع مورد شناسایی قرار می گیرد.
قاسم نژاد در بخش دیگری از این مقاله تاکید کرد: ورزش موضوعی است که نهتنها با سلامت عمومی جامعه ارتباط دارد بلکه شکوفایی روحیه علمی، آموزشی و پژوهشی نیز بر زمینه های مساعدی از سلامت جسمی و روحی، رشد، نشاط و تحرک فرهنگی و تربیتی استوار است. رشد و پویایی نهفته در تلاش های فرهنگی ورزشی مؤلفههای اصلی تربیت جسمی و روح آدمی است.
وی یادآور شد: یکی از ابعاد برنامه های ورزشی به غیر از انجام فعالیت های ورزشی که بهطور مستقیم مردم انجام میدهند، مشارکت در رویدادهای ورزشی است. مشارکت در رویداد ورزشی بهطور مستقیم و غیرمستقیم بهعنوان بخش جداییناپذیر از ورزش برای ادامه فعالیت ها بسیار حیاتی است.
دانشجویان، مخاطبان اصلی ورزش دانشگاهی
وی یادآور شد: از زمانی که رویدادهای ورزشی بهعنوان یک ابزار انسجام اجتماعی، ملی و سیاست عمومی به رسمیت شناخته شد، ماهیت رقابتی چنین رویدادهایی پررنگ تر به نظر می رسد و مسوولان، شایستگی در کسب امتیاز میزبانی برای برگزاری موفق رویداد را جشن می گیرند. یکی از رویدادهایی که کمک بزرگی به این امر می کند، رویدادهای دانشجویی است.
این مقام مسوول در سازمان امور دانشجویان خاطرنشان کرد: امروزه برگزارکنندگان این رویدادها انتظارات زیادی از برگزاری دارند و این انتظارات تنها هنگامی برآورده خواهند شد که همکاری تنگاتنگ و مطلوبی بین دستاندرکاران برگزاری وجود داشته باشد. مسابقه و پیشتازی یکی از ویژگیهای انسان است که نوع ورزشی آن از دوره نوجوانی تا میانسالی از اهمیت ویژه ای برخوردار است.
قاسم نژاد در ادامه این مقاله به اهمیت ورزش در دوران تحصیل در دانشگاه اشاره کرد و نوشت: این رسالت وقتی به حیطه مقدس دانشگاه می رسد به دلیل نقش و منزلت این کانون سازنده اهمیتی مضاعف پیدا میکند. مخاطبان اصلی دانشگاهها را دانشجویان بهعنوان اصلیترین سرمایه ملی و منبع خروشان رشد و توسعه اجتماعی تشکیل می دهند.
وی یادآور شد: جوانانی که باید نیازهای جسمی و روحیشان را شناخت و راه های رشد و شکوفایی استعدادهای آنها را هموار ساخت و گسترش فعالیت ها و ارتقای ارزش های ورزشی در عرصه دانشگاهها راهی نزدیک و کمکی مؤثر به این مهم است. با توجه به مسوولیت این افراد جهت اداره کشور در آینده، توجه جهت برنامه ریزی مطلوب برای استفاده بهینه از ساعات فراغت دانشجویان الزامی است. از این رو دانشگاه ها و موسسات آموزش عالی باید علاوه بر توجه به کسب دانش و معرفت، توجه ویژه ای به نحوه استفاده دانشجویان از اوقات فراغت داشته باشند.
رییس اداره مسابقات و توسعه ورزش قهرمانی اداره کل تربیت بدنی سازمان امور دانشجویان حوزه ها و عرصه های ورزش دانشجویی را شامل ورزش آموزشی، قهرمانی و همگانی اعلام کرد و افزود: برنامه ریزی و اجرای فعالیت های ورزشی بین دانشجویان گامی اساسی است. یک اقدام پایه و اساسی در این زمینه تعیین نیازها و علایق ورزشی دانشجویان است؛ آگاهی از آنچه مطلوب دانشجویان از نگاه ورزش و فعالیت بدنی است و کسب اطلاع از نیازهای ورزشی آنها مهم ترین نقش را در اثربخشی برنامه مداخله ای دارد.
قاسم نژاد تصریح کرد: همچنین با شناخت علایق و سلایق دانشجویان، برنامه ریزی و مصرف منابع از سوی اداره کل تربیت بدنی وزارت علوم، تحقیقات و فناوری همچنین ادارات تربیت بدنی دانشگاه ها را هدفمند می کند و در نهایت موجب توسعه پایدار و همه جانبه ورزش در دانشگاه ها و تربیت نیروی انسانی سالم می شود.
وی در بخش پایانی این مقاله نوشت: یکی از راه های تعمیم و گسترش ورزش و ایجاد انگیزه مشارکت در فعالیت های ورزشی، توسعه فعالیت ها و رقابت ها است. طراحی، اجرای مسابقات و رویدادهای ورزشی با توجه به نیازها و علایق دانشجویان ابزاری برای ایجاد انگیزه مشارکت در فعالیت های ورزشی است که در آن ضمن حمایت از فعالیت های پرورشی و مشارکت در فعالیت های ورزشی، ورزشکاران دانشجو ارزیابی شده و شناخت ورزشکاران با استعداد به منظور تامین پشتوانه تیم ها در سطح کشور میسر می شود.