به گزارش روز چهارشنبه ایرنا، سی ان ان افزود: ایران مذاکرات روز سه شنبه را سازنده دانسته و نشست بعدی برای روز جمعه (۲۰ فروردین ماه ۱۴۰۰) تعیین شد.
این رسانه تصویری آمریکایی ادامه داد: در تازه ترین تلاش ها برای حفظ برجام ایران بطور غیر مستقیم در وین با آمریکا و از طریق اعضای اروپایی باقی مانده در برجام بعنوان طرف های میانجی به گفت و گو پرداخت.
سی ان ان افزود: عباس عراقچی گفت که این نشست سازنده بوده و درمسیر درست قرار دارد اما خیلی زود است که بگوییم موفقیت آمیز است.
بنابراین گزارش، ند پرایس سخنگوی وزارت خارجه آمریکا ضمن استقبال از این نشست گفت : این مذاکرات یک گام مثبت و یک گام مفید بود.
فردریک پلتن خبرنگار این شبکه خبری نیز از وین گزارش داد: برخی از کارشناسان بر این باورند که راه زیادی برای حصول توافق در پیش است.
وی ادامه داد: مساله ای که این نشست را مشکل می سازد آن است که مذاکرات به صورت مستقیم و رو در رو بین دو طرف ایران و آمریکا انجام نمی شود و این مذاکره از طریق طرف های اروپایی حاضر در برجام بصورت میانجی گرانه به عمل می آید.
خبرنگار سی ان ان از وین گفت: دو طرف ایران و آمریکا هنوز از یکدیگر دور هستند ، ایران می گوید برای بازگشت به تعهدات، آمریکا باید بلادرنگ تحریم ها را بردارد و آمریکا نیز می گوید برای بازگشت به توافق، ایران باید به تمامی تعهدات پروتکل برجام پایبند شود.
پلتن گفت: اما آنچه که دوطرف می توانند بر سر آن توافق داشته باشند، این است که خواهان حفظ توافق هسته ای ۲۰۱۵ هستند.
به گزارش ایرنا از دفتر لندن، اعضای برجام پس از ساعتها بحثوبررسی در چارچوب هجدهمین نشست کمیسیون مشترک برجام توافق کردند تا رایزنی ها پیرامون رفع یکباره تحریمها علیه ایران، در سطح کارشناسی ادامه پیدا کند؛ این جلسات قرار است در چارچوب دو کارگروه جداگانه پیرامون جنبههای فنی رفع تحریم ها و اجرای کامل برجام تشکیل و نتیجه بحث ها به کمیسیون گزارش شود.
سید عباس عراقچی معاون وزیر امور خارجه و رییس هیات ایرانی در نشست کمیسیون مشترک برجام اعلام کرد که جلسه بعدی اعضا قرار است روز جمعه در وین برگزار شود. وی در گفتوگو با خبرنگاران تاکید کرد که رفع تحریمهای آمریکا، نخستین و ضروری ترین اقدام جهت احیای برجام است و جمهوری اسلامی ایران آمادگی کامل دارد که به محض رفع تحریم ها و پس از راستی آزمایی آن، اقدامات جبرانی هسته ای خود را متوقف کرده و به اجرای کامل برجام برگردد.
واشنگتن در دوره زمامداری دونالد ترامپ با خروج یکجانبه از برجام، تروریسم اقتصادی را با هدف فشار حداکثری علیه مردم کشور اعمال کرد. رییس جمهوری جدید آمریکا سیاست پیشین کاخ سفید در قبال ایران را مورد انتقاد قرار داده اما بازگشت به برجام را مشروط به اقدام ایران دانسته و بدون اشاره به اینکه کدام دولت در قبال برجام خلف وعده کرده و از آن خارج شده است، وعده داده که درصورت بازگشت ایران به اجرای کامل برجام، واشنگتن نیز به این توافق باز خواهد گشت.
جمهوری اسلامی ایران به عنوان کشوری مسؤولیت پذیر بارها تاکید کرده است که در صورت لغو تمام تحریمها و اجرای تعهدات برجامی از سوی دیگر طرف های این توافق بین المللی، به گونه ای که از منافع خود تحت برجام بهرهمند شود، گام های برداشته شده در مسیر کاهش تعهدات برجامی از سوی تهران به سرعت برگشت پذیر خواهد بود.
اتحادیه اروپا پیشتر پیشنهاد برگزاری نشست غیر رسمی بین اعضای برجام و آمریکا را مطرح کرد که با مخالفت جمهوری اسلامی ایران روبرو شد. جمهوری اسلامی ایران تاکید دارد که مذاکرات با آمریکا زمانی منعقد خواهد شد که طرف های مقابل به اجرای تعهدات کامل خود برگردند؛ آنگاه «در این باره صحبت میشود که چگونه می توان تضمین کرد که اقدامات قبلی آمریکا دوباره تکرار نشود.»
در این زمینه حضرت آیت الله خامنهای رهبر معظم انقلاب میفرمایند: ایران هنگامی به تعهدات برجامی خود بازخواهد گشت که آمریکا همه تحریمها را در عمل و نه در حرف یا بر روی کاغذ، لغو کند و این لغو تحریمها مورد راستی آزمایی ایران قرار گیرد. این، سیاست قطعی و غیرقابل برگشت جمهوری اسلامی و مورد اتفاق همه مسئولان است و هیچکس از آن عدول نخواهد کرد.
اعضای برجام نتیجه مذاکرات امروز کمیسیون مشترک را سازنده و موفقیت آمیز ارزیابی میکنند. انریکه مورا معاون دبیر کل سرویس اقدام خارجی اتحادیه اروپا میگوید: «اتحاد و اشتیاق برای ایجاد یک روند مشترک دیپلماتیک با دو گروه متخصص در زمینه اجرای توافق هستهای و لغو تحریمها وجود دارد. من به عنوان هماهنگ کننده، تماسهای جداگانه خود را اینجا در وین با تمام طرفهای مربوطه، از جمله ایالات متحده شدت خواهم بخشید.»**۱۳۰۲**