محمدسعید کریمیان روز جمعه در گفت و گو با خبرنگار ایرنا اظهار داشت: سال گذشته ۳۲ هزار و ۱۴۷ داوطلب برای اهدای خون به مراکز این استان مراجعه و ۲۷ هزار و ۸۱ نفر از آنان موفق به اهدای خون شدند.
وی افزود: از مجموع افراد اهداکننده خون در استان، ۲۴ هزار و ۹۹۱ نفر مرد و ۲ هزار و ۹۰ نفر هم زن بوده اند.
مدیرکل انتقال خون کردستان گفت: ۱۸ هزار و ۹۰۰ نفر از اهدا کنندگان در مرکز انتقال خون سنندج و هشت هزار و ۱۸۱ نفر هم در سقز خون خود را اهدا کردند.
کریمیان تاکید کرد: حدود هشت درصد از اهداکنندگان خون در استان را بانوان تشکیل می دهند که استان در این زمینه از استانهای رده بالای کشور است.
وی با اشاره به تامین ۱۰۰ درصدی نیاز مراکز درمانی استان به خون در استان در سال گذشته، یادآور شد: خون مازاد بر نیاز استان با توجه به شرایط کرونا و کاهش آمار اهدا خون در کشور ، در قالب شبکه خونرسانی کشور، چندین مرحله ارسال محموله خون به استانهای نیازمند به خون ارسال شد.
کریمیان تاکید کرد: حدود ۱۴۰ بیمار تالاسمی و تعدادی بیمار هموفیلی و سرطان خون نیازمند دریافت مستمر خون هستند لذا میطلبد تا اهدا کنندگان این بیماران را در طول سال فراموش نکنند.
کریمیان با تاکید بر اینکه اهدای خون هیچ تاثیری در تضعیف سیستم ایمنی بدن ندارد، یادآور شد: اهدای خون موجب جایگزینی گلبول های جدید میشود و به تحریک سیستم ایمنی و تقویت آن کمک شایانی میکند.
مدیرکل انتقال خون کردستان نیاز به خون را نیازی همیشگی اعلام کرد و یادآور شد: بیماران خاص مانند مبتلایان به سرطان خون، تالاسمی و مصدومین حوادث رانندگی و مادران باردار از مصرف کنندگان خون و فرآورده های آن هستند.
از هر کیسه خون، سه فرآورده شامل گلبول قرمز متراکم، پلاکت و پلاسما تولید میشود که هر فرآورده جان یک بیمار را نجات میدهد.
انتقال خون کردستان دارای ۲ مرکز ثابت در شهرستان های سنندج و سقز است و خون مورد نیاز ۱۹ مرکز درمانی استان را تامین میکند.