تهران- ایرنا- معاون تحقیقات و فناوری موسسه تحقیقات واکسن و سرم‌سازی رازی اعلام‌کرد: بررسی‌ها نشان می‌دهد واکسن ایرانی کرونا «رازی کوو پارس» تا این لحظه عارضه و خطری نداشته است. با این روند، انتظار می رود به زودی مرحله دوم تزریق انسانی این واکسن ایرانی ضد کرونا مطابق برنامه آغاز شود.

به گزارش روز چهارشنبه ایرنا از وزارت جهاد کشاورزی، «محمدحسین فلاح» درباره آخرین جزئیات اجرای کارآزمایی بالینی واکسن کرونا انستیتو رازی با نام «کووپارس»، افزود: تا روز ۱۶ فروردین‌ماه ۱۲۰ نفر دوز نخست واکسن و ۴۲ نفر دوز دوم کووپارس را دریافت کرده‌اند و پیش بینی می‌شود نتایج مرحله اول تست انسانی اردیبهشت‌ماه در اختیار سازمان غذا و دارو و کمیته اخلاق در پژوهش قرار گیرد و پس از صدور مجوز از سوی این سازمان، مرحله دوم آغاز خواهد شد.

وی گفت: از نظر ایمنی واکسن هم تاکنون کسانی که واکسن را دریافت کردند دچار مشکل نشدند و شرایط به‌خوبی در حال پیشرفت است، این واکسن جزو پلتفرم‌های بی‌خطر در جهان است و اینکه تزریق‌کنندگان واکسن تاکنون عارضه‌ای نداشته‌اند، یکی از دلایل این موضوع است.

فلاح بیان‌داشت: در مورد ایمنی‌زایی واکسن در برابر ویروس هم از اواخر هفته آینده که ۱۴ روز از تزریق دوز دوم واکسن به نخستین گروه گذشته باشد، می‌توانیم نتایج جدیدی ارائه دهیم؛ در واقع اعلام نتیجه ایمنی‌زایی واکسن ابتدا در ۱۳ نفر پیش‌قراول اعلام می‌شود و در مورد سایرین هم باید منتظر باشیم تا از نوبت دوم تزریق واکسن ۱۴ روز بگذرد.

معاون تحقیقات و نوآوری موسسه تحقیقات واکسن و سرم‌سازی رازی اظهار داشت: در مرحله دوم قرار است کارآزمایی بالینی روی ۵۰۰ نفر انجام شود که یک گروه ۲۵۰ نفره واکسن و یک گروه ۲۵۰ نفره هم پلاسیبو دریافت خواهند کرد، در مرحله سوم هم هنوز به عدد قطعی نرسیدیم اما تعداد افرادی که واکسن را دریافت خواهند کرد دست‌کم از ۱۰ هزار نفر شروع می‌شود.

وی خاطرنشان‌کرد: سایت ثبت‌نام داوطلبان به آدرس covid.rvsri.ac.ir همچنان باز است و کسانی که اعلام داوطلبی کردند به‌مرور زمان برای تزریق واکسن دعوت می‌شوند.

فلاح درباره شرایط ورود به مطالعه بالینی واکسن کووارس رازی گفت: ما در این مرحله به داوطلبان سالم ۱۸ سال تا ۵۵ سال نیاز داریم، شرکت در این مطالعه اختیاری است و هر زمان که داوطلبان تمایل داشته باشند، می‌توانند خارج شوند.

وی درباره زمان احتمالی آغاز تولید انبوه واکسن کووپارس انستیتو رازی، پیش‌بینی‌کرد: تا نیمه شهریور آنالیز بینابینی مرحله سوم مطالعه را انجام دهیم و بر این اساس برنامه ریزی ما برای تولید انبوه واکسن از اواخر مرداد است.

معاون تحقیقات و فناوری موسسه تحقیقات واکسن و سرم‌سازی رازی همچنین تاکید کرد: واکسن کرونا انستیتو رازی در سه دوز تهیه شده است که ۲ دوز نخست عضلانی و دوز سوم استنشاقی است، تزریق واکسن در روز صفر و ۲۱ انجام شده و دوز استنشاقی روز ۵۱ در اختیار داوطلبان قرار می‌گیرد.

به گفته وی، مرحله نخست کارآزمایی بالینی واکسن کووپارس از روز یکشنبه، ۱۰ اسفند ۹۹ با دو نفر از داوطلبان آغاز شد و در یک هفته ۱۳ نفر پیش‌قراولِ تزریق واکسن، دوز اول آن را دریافت کردند.