سنندج- ایرنا- معاون میراث ‌فرهنگی اداره‌کل میراث‌ فرهنگی، گردشگری و صنایع‌دستی کردستان گفت: در بازدید از تمامی آثار تاریخی استان هیچ خسارت ناشی از زلزله مشاهده نشده است و رصد و پایش این آثار همچنان ادامه دارد.

 محمد امینیان روز پنج‌شنبه در گفت و گو با خبرنگار ایرنا اظهار داشت: با توجه به زلزله و پس لرزه‌های شامگاه سه شنبه(۱۷ فروردین) در حوالی مریوان، یگان حفاظت و کارشناسان میراث فرهنگی از تمامی آثار تاریخی استان بازدید داشتند که تا این لحظه هیچ تخریبی شامل ترک، ایستایی بنا و عواقب ناشی از آن مشاهده نشده است.

وی با بیان اینکه این زلزله در عمق ۱۰ کیلومتری زمین رخ داده است، افزود: این زلزله در ۲۴ کیلومتری شهرستان مریوان، ۲۷ کیلومتری چناره و ۲۸ کیلومتری بوئین سفلی بانه روی داده است که با بررسی آثار شهرستان مریوان نیز خسارتی در این آثار مشاهده نشد.

امینیان با اشاره به اهمیت حفاظت از جان هموطنان یادآور شد: به هم استانی‌ها توصیه می‌شود، برای حفظ سلامتی، بازدید از آثار تاریخی استان را پس از فراهم شدن شرایط مناسب به زمانی دیگر موکول کنند.

استان کردستان دارای یک هزار و ۵۲۰ اثر تاریخی شناسایی شده شامل آثار باستانی، غارهای طبیعی، درختان کهنسال، میراث منقول، قنات و مکان های طبیعی است که ۸۷۸ اثر ثبت شده استان در فهرست آثار ملی شامل شامل ۷۷۳ اثر غیر منقول (شامل آثار تاریخی، تپه، محوطه و بنا)، ۲۰ مورد میراث طبیعی، ۶۲ مورد میراث معنوی و ۲۳ مورد میراث منقول است.

ساعت ۱۹ و ۴۲ دقیقه و ۲۳ ثانیه شامگاه سه‌شنبه زلزله‌ای با قدرت ۵.۳ ریشتر، مرز عراق و استان کردستان، حوالی مریوان و در عمق ۱۰ کیلومتری زمین روی داد.

این زلزله در ۲۴ کیلومتری مریوان، ۲۷ کیلومتری چناره و ۲۸ کیلومتری بوئین سفلی، ۹۸ کیلومتری سنندج روی داد و مردم شهرهای سنندج، سروآباد، سقز، بانه و دیواندره نیز آن را احساس کردند.

زلزله مریوان ۲ پس لرزه نیز به دنبال داشت که بزرگترین آن ۳.۸ ریشتر قدرت داشت.

مریوان در ۱۳۵ کیلومتری غرب سنندج مرکز استان کردستان واقع شده است.