ارومیه- ایرنا- شیوع کرونا در آذربایجان‌غربی نظیر دیگر نقاط کشور، دوباره اوج گرفته و با بی‌توجهی به رعایت پروتکل‌ها و شیوه‌نامه‌های بهداشتی، شاهد رشد جهشی مبتلایان، بستری شدگان و فوتی های ناشی از بیماری کووید ۱۹ در این استان هستیم که ادامه این روند، وضعیت بغرنجی را ایجاد خواهد کرد.

به گزارش ایرنا، بیماری کووید ۱۹ طی بیش از ۱۳ ماه گذشته در آذربایجان غربی شیوع یافته که در این مدت نزدیک به ۱۳۰ هزار نفر به آن مبتلا شده و با بستری شدن دهها هزار نفر در مراکز درمانی، نزدیک به چهار هزار نفر نیز جان خود را بر اثر آن از دست داده اند.

سه خیز شیوع کرونا طی فصول بهار، تابستان و پاییز سال گذشته در کشور و آذربایجان غربی در این مدت، ایجاد شد که با مدیریت مناسب، به پایان رسید و زمستان نسبتا آرامی در خصوص تعداد مبتلایان، بستری ها و فوتی ها سپری شد.

پس از پایان روز سیزده بدر، تعداد مبتلایان، بستری شدگان و فوتی ها روند جهشی به خود گرفت و با چهاررقمی شدن تعداد مبتلایان، بستری شدگان نیز در مرز ۲۰۰ نفر طی هر ۲۴ ساعت قرار گرفت که البته همین روند، موجب دورقمی شدن فوتی ها نیز شد.

در نگاه آماری به وضعیت کرونا در استان، ارقام افزایشی  نشان دهنده ورود به خیز چهارم در استان است؛ امری که بسیار خطرناک بوده و می تواند شتاب ابتلا را افزایش دهد.

مبتلایان به کرونا در آذربایجان‌غربی پس از ۵ ماه دوباره چهاررقمی شد

رییس دانشگاه علوم پزشکی و خدمات بهداشتی درمانی آذربایجان‌غربی گفت: مبتلایان به کرونا در استان طی ۲۴ ساعت گذشته به هزار و هشت نفر رسید و پس از حدود پنج ماه، دوباره چهاررقمی شد.

دکتر جواد آقازاده افزود: از این تعداد، ۱۹۸ نفر معادل یک پنجم مبتلایان، در بیمارستان های مختلف استان بستری شده اند.

وی اضافه کرد: از این تعداد نیز ۷۴ نفر معادل ۳۷ درصد مربوط به ارومیه، ۵۲ نفر مربوط به خوی، ۱۳ نفر مربوط به میاندوآب و ۵۹ نفر دیگر در ۱۴ شهرستان دیگر بستری شده اند.

رییس دانشگاه علوم پزشکی و خدمات بهداشتی درمانی آذربایجان غربی ادامه داد: در حال حاضر ۸۲۴ نفر مبتلا به سندرم حاد تنفسی در مراکز درمانی استان بستری بوده که از این تعداد ۴۳۰ نفر مشکوک و ۳۹۴ نفر نیز مبتلای قطعی هستند.

دکتر آقازاده اظهار کرد: هم اکنون ۱۹۰ نفر در بخش های مراقبت های ویژه آذربایجان غربی بستری هستند و ۵۰ نفر نیز با استفاده از دستگاه ونتیلاتور تنفس می کنند.

وی از فوت ۱۵ نفر بر اثر ابتلا به کرونا طی ۲۴ ساعت گذشته در آذربایجان غربی خبر داد و گفت: از این تعداد، هفت نفر مربوط به ارومیه هستند.

وی افزود: طبق آخرین آمار، ۱۲۸ هزار و ۴۱۳ نفر در آذربایجان غربی به کرونا مبتلا شده و سه درصد این تعداد، جان خود را از دست داده اند.

همه ۱۷ شهرستان آذربایجان‌غربی در وضعیت قرمز و نارنجی کرونایی قرار دارد

معاون سیاسی امنیتی و اجتماعی استاندار آذربایجان غربی گفت: طبق اعلام وزارت بهداشت، همه ۱۷ شهر استان در وضعیت قرمز و نارنجی کرونایی قرار دارد که شامل ۱۲ شهر با وضعیت قرمز و پنج شهر با وضع نارنجی است.

علی مصطفوی افزود: ارومیه به همراه ماکو، شوط، پلدشت و خوی درشمال و همچنین میاندوآب، مهاباد، بوکان، نقده، پیرانشهر، تکاب و شاهین دژ در جنوب استان وضعیت قرمز کرونایی دارند.

وی اضافه کرد: همچنین شهرهای سلماس، سردشت، چالدران، اشنویه و چایپاره وضعیت نارنجی کرونایی دارند.

معاون سیاسی امنیتی و اجتماعی استاندار آذربایجان غربی ادامه داد: این تغییر وضعیت در حالی است که تا ابتدای هفته جاری شهرستان های مهاباد، سلماس، میاندوآب، تکاب، شاهین دژ، شوط و چایپاره در وضعیت زرد کرونایی قرار داشتند.

مصطفوی با اعلام هشدار جدی نسبت به ضرورت رعایت دستورالعمل های بهداشتی اظهار کرد: استفاده از ماسک و پرهیز از تجمع به ویژه اجتناب از سفرهای غیرضروری در شهرهای نارنجی و قرمز از جمله مهمترین اقداماتی است که باید رعایت شود.

وی افزود: فرمانداران و مدیران دستگاه های مرتبط نیز نسبت به اجرای محدودیت های ابلاغی ستاد ملی مقابله با کرونا متناسب با وضعیت شهرها از جمله دورکاری ادارات، ترددهای شبانه و فعالیت صنوف اهتمام ویژه داشته باشند.

خیابان های مرکزی ارومیه؛ بی توجه به کرونا همچنان شلوغ

با توجه به این آمار، سری به سطح شهر ارومیه به ویژه مراکز پرترددی نظیر خیابان امام و خیابان های منتهی به آن زدم تا وضعیت توجه مردم به پروتکل ها را بررسی کنم.

در این بررسی متوجه شدم که تعداد زیادی از شهروندان که تا یک سوم جمعیت نیز می رسد، در خیابان پرترددی نظیر امام ارومیه، از ماسک استفاده نمی کنند و به تذکرهای دیگر شهروندان نیز بی توجه بوده و حتی در مقابل این تذکرها، پرخاشگرانه پاسخ می دادند.

علاوه بر آن، با وجود قرمز شدن وضعیت شیوع کرونا در ارومیه، تقریبا هیچ صنف و مغازه ای در خیابان های امام، عطایی، خیام، سرداران و خیابان های منتهی به آنها بسته نبود و همین امر موجب حضور بیشتر مردم در این منطقه پرتردد شده بود.

در این بین، تنها به بسته شدن پاساژها اکتفا شده بود که آن هم نمی توانست زیاد اثرگذار باشد زیرا بسته نبودن مغازه های سطح شهر، به حد کفایت پذیرای شهروندان در این وضعیت کرونایی قرمز بودند.

همه این موارد، در سخنان روزهای اخیر مسوولان استانی دیده می شود و حتی استاندار آذربایجان غربی چند روز پیش، رعایت آن را به صورت جدی به مسوولان تذکر داده بود.

کاهش رعایت شیوه‌نامه‌ها عامل اصلی شیوع کرونا در آذربایجان‌غربی است

استاندار آذربایجان‌غربی با اشاره به روند افزایشی شیوع کرونا در استان، کاهش نظارت‌ها و شیوه نامه‌های بهداشتی را ۲ عامل اصلی این وضعیت دانست و گفت: متاسفانه میزان رعایت دستورالعمل‌های بهداشتی از جمله استفاده از ماسک در استان بسیار کاهش یافته است.

محمدمهدی شهریاری با قدردانی از تلاش کادر درمانی، پرستاری و خدماتی در مقابله با کرونا، بر ضرورت تقویت نظارت ها از سوی فرمانداران و مدیران دستگاه های مربوطه تاکید کرد و افزود: یکی از ناراحت کننده ترین تدابیر کنترل بیماری کرونا تعطیلی صنوف است که متاسفانه با روند افزایشی بیماری طبق قانون باید اجرایی شود.

وی با بیان اینکه تعطیلی صنوف ضررهای سنگینی به اقتصاد استان وارد خواهد کرد اظهار داشت: در صورت همکاری مردم و تقویت نظارت ها از سوی متولیان امر شاهد تعطیلی صنوف نخواهیم بود.

استاندار آذربایجان غربی با اشاره به اینکه بارها در خصوص خطر عادی انگاری هشدار داده شده است افزود: برای قطع زنجیره انتقال راهکاری جز پرهیز از تجمع و دورهمی و رعایت دستورالعمل های بهداشتی نداریم.

شهریاری از رسانه ها نیز درخواست کرد تا در زمینه آگاه سازی مردم بیش از پیش تلاش کنند.

پروتکل های بهداشتی در آذربایجان غربی اِعمال و رعایت نمی‌شود

رییس دانشگاه علوم پزشکی و خدمات بهداشتی درمانی آذربایجان‌غربی نیز در این جلسه گفت: پروتکل‌های بهداشتی در وضعیت‌های مختلف زرد، نارنجی و قرمز در استان اِعمال و رعایت نمی‌شود که امیدواریم در این خصوص، تدابیر ویژه‌ای اندیشیده شود.

دکتر جواد آقازاده افزود: طبق گزارش‎‌های دریافتی و مشاهده وضعیت استان، این پروتکل ها مورد بی توجهی قرار گرفته و همین امر از عوامل مهم شیوع بیشتر کرونا در استان است.

وی اضافه کرد: آذربایجان غربی سه شهرستان در وضعیت قرمز و هفت شهرستان در وضعیت نارنجی دارد و باید رعایت موارد بهداشتی مورد توجه جدی مردم و مسوولان قرار گیرد.

رییس دانشگاه علوم پزشکی و خدمات بهداشتی درمانی آذربایجان غربی با اشاره به تغییر ماهیت ویروس کرونا و تاثیر آن در سخت بودن مبارزه با کووید ۱۹ اظهار کرد: شهرهای قرمز و نارنجی روز به روز در استان در حال افزایش است و پیش بینی می کنیم در آینده نزدیک شهرهای زرد به نارنجی و شهرهای نارنجی به قرمز تغییر وضعیت بدهند.

آقازاده ادامه داد: باید تردد ها کاهش یابد تا چرخش ویروس نیز کمتر شود که در این خصوص، همراهی موثر مردم نیاز است.

وی گفت: متاسفانه تمامی مشاغل گروه های شغلی ۲ و سه و چهار در آذربایجان غربی باز هستند و به فعالیت خود ادامه می دهند.

به گزارش ایرنا، تاکنون ۱۳۳ میلیون نفر در دنیا و نزدیک به ۲ میلیون نفر در ایران به کرونا مبتلا شده اند که نشان دهنده سهم ۱.۵ درصدی ایران از کل کشورهای دنیاست.

از کل ۲ میلیون و ۸۹۰ هزار فوتی ناشی از کرونا در دنیا، ۲.۲ درصد مربوط به ایران است.

سهم آذربایجان غربی از مبتلایان و فوتی های ناشی از کرونا در کشور نیز به ترتیب ۶.۵ و ۶ درصد است.