مرتضی سعیدی روز پنجشنبه پس از بازدید از اجرای برخی پروژه های آبخیزداری از سوی کارشناسان در گفت و گو با ایرنا افزود: از این مبلغ چهار میلیارد و ۶۰۰ میلیون ریال از محل بودجه استان صرف اجرای پنچ پروژه مراقبت و نگهداری بوستان ها ، گسترش شبکه رادیویی ، بیابان زدایی و مرمت پروژه های آبخیزداری شد.
وی ادامه داد: ۲۰ میلیارد ریال نیز از محل صندوق توسعه ملی برای ادامه پروژه احداث ۱۶ آبگیر ، ۶ میلیارد و ۴۰۰ میلیون ریال در اجرای پروژه مدیریت هرز آب در هزار و ۳۰۰ هکتار و سه میلیارد و ۷۰۰ میلیون ریال هم در اجرای پروژه عملیات بیولوژیک در ۲۷۰ هکتار هزینه شد.
رییس اداره منابع طبیعی ابرکوه همچنین خاطرنشان کرد: پارسال ۴۴ فقره پرونده در رابطه با تخلف اراضی و مراتع در محاکم قضایی تشکیل و رسیدگی شد که از این تعدادپنج فقره پرونده مربوط به تخلف چرای غیرمجاز دام و نیز ۱۲ فقره مربوط به ماده ۴۸ کشف غیرمجاز چوب و ۲۷ فقره هم مربوط به تصرف عدوانی اراضی است.
با متخلفان برخورد قانونی می شود
سعیدی با بیان اینکه پیشگیری از تصرف و تخلف به اراضی ملی یکی از اقدام های اولویت دار این اداره است، تاکید کرد: به منظور حفاظت و حراست از عرصه های منابع طبیعی، با پیگیری واحد حقوقی و یگان حفاظت این اداره و مساعدت و همکاری ماموران انتظامی در صورت مشاهده هرگونه دخل و تصرف در اراضی ملی با متخلفان برخورد قانونی می شود.
این مسوول همچنین از کشاورزان شهرستان خواست، قبل از کاشت درخت و هرگونه عملیات زراعی در اراضی آیش( اراضی به دلیل فقر خاک یک سال در میان کشت می شود) و مراتع برای مشاوره و اخذ مجوزهای قانونی در این زمینه به اداره منابع طبیعی مراجعه کنند.
وی تصریح کرد: سامانه تلفنی ۱۵۰۴، آماده دریافت گزارشهای مردمی در مورد تخریب و تصرف غیرقانونی اراضی ملی و مرتعی است.
افزون بر ۹۰ درصد مساحت شهرستان که شامل ۴۸۰ هزار هکتار آن عرصههای منابع طبیعی است با توجه به شرایط اقلیمی،۲۴۳ هزار هکتار آن از عرصه های بیابانی و ۲۳۷ هزار هکتار آن نیز از مراتع تشکیل شد.
مرکز شهرستان ۵۵ هزار نفری ابرکوه در ۱۴۰ کیلومتری جنوب غربی شهر یزد قرار دارد.