تهران_ ایرنا_ هر چه به زمان انتخابات ریاست‌جمهوری ۱۴۰۰ نزدیک‌تر می‌شویم، گمانه‌زنی‌ها درباره حضور برخی چهره‌های سیاسی در این انتخابات بیشتر می‌شود؛ گمانه‌زنی‌هایی که بازار تایید و تکذیب‌ را نیز در این روزها داغ کرده است.

رسانه‌ها از طیف‌های سیاسی مختلف در طول شبانه روز گذشته اخبار انتخاباتی جدیدی را منتشر کردند که بیشتر آنها به تایید و تکذیب گمانه‌زنی‌ها درباره حضور برخی چهره‌های سیاسی در انتخابات ۱۴۰۰ اختصاص داشت.
بحث‌های رقابتی میان طیف‌های سیاسی اصلاح‌طلب و اصولگرا و باید و نبایدهای یک انتخاب اصلح نیز از دیگر محورهای خبری و تحلیلی در رسانه‌ها بود. 
 

مهمترین محورهای انتخاباتی از نگاه رسانه‌های اعتدالی، اصلاح‌طلب و اصولگرا
در بررسی اخبار رسانه‌ها، رسانه‌های اعتدالی بیشتر به تایید و تکذیب گمانه‌زنی‌های مطرح درباره حضور برخی چهره‌ها در انتخابات پرداختند. رسانه‌های اصلاح‌طلب هم بیشتر بر خط مشی‌های اصلاحات برای حضور در انتخابات تاکید کردند.
در این میان بحث‌های رقابتی میان جناح های سیاسی در رسانه‌های اصولگرا داغ بود.
 

رسانه‌های اعتدالی

انتخابات ۱۴۰۰؛ پایان اصلاح‌طلبی و اصولگرایی؟!
تارنمای خبرآنلاین در مطلبی با عنوان سرنوشت انتخابات ۱۴۰۰، پایان ماجرای اصولگرایی و اصلاح‌طلبی؟، به نقل از محمدرضا خباز نماینده دوره های مختلف مجلس و استاندار اسبق خراسان شمالی نوشت:

** در طول عمر ۴۲ ساله انقلاب اگر مروری بر انتخابات داشته باشیم می بینیم به جز احمدی نژاد که وابسته به اصولگرایی بود دیگر روسای جمهوری یا اصلاح طلب، معتدل یا فراجناحی بودند و دلیل آن انتخابات حداکثری بود.

** اما از انتخابات حداقلی اسفند ۹۸ دست و دل آنها می‌لرزد و اگر انتخابات دوباره حداقلی باشد، معلوم نیست، سرنوشت چه شود.


تکذیب خبر استعفای حجت‌الاسلام رییسی
تارنمای خبری انتخاب در مطلبی خبر استعفای حجت‌الاسلام سیدابراهیم رییسی از ریاست قوه قضاییه برای حضور احتمالی در انتخابات ۱۴۰۰ را کذب توصیف کرد.
انتخاب همچنین درباره برخی اخبار مطرح در فضای مجازی درباره انتصاب آیت‌الله علیرضا اعرافی مدیرحوزه‌های علمیه به ریاست دستگاه قضا به جای حجت‌الاسلام رییسی نوشت:

**مدیرحوزه‌های علمیه شایعات موجود در فضای مجازی و منتسب به خود را تکذیب کرد.
** آیت الله اعرافی هرگونه گمانه زنی در این زمینه نسبت به خود را نادرست و آن را شایعه دانست.

رسانه‌های اصلاح‌طلب
هیات رییسه مجلس در سودای پاستور!
روزنامه شرق در گزارشی با عنوان هیات‌رییسه مجلس در سودای پاستور، از رقابت نیکزاد، قالیباف و قاضی‌زاده برای انتخابات ۱۴۰۰ خبر داد و نوشت:

** سه نماینده مجلس که در مظان خروج از بهارستان به سمت پاستور قرار دارند، دو نفرشان عضو هیات‌رئیسه‌اند.
** ازاین‌رو، مشخص شد آن میثاق‌نامه‌ای که زمانی در آستانه انتخاب رئیس مجلس میان اصولگرایان گل کرده بود، در حد یک مانور تبلیغاتی بود.

رفع تحریم‌ها؛ عامل گرم شدن انتخابات

روزنامه آرمان ملی در گزارشی با عنوان رفع تحریم‌ها گام اول برای انتخابات گرم، آورد:

** جامعه نگاه چندان مثبتی به نهاد انتخابات و صندوق رای ندارد و به عبارتی از تغییر ناامید شده و تا حدی اعتماد خود را از دست داده است.
** این در حالی است که دو ماه تا انتخابات حساس و سرنوشت‌ساز ریاست جمهوری سیزدهم باقی است و جریانات سیاسی نیز نهایت تلاش خود را برای حضوری موفق در این انتخابات به کار گرفته‌اند.
** با این حال عده‌ای معتقدند که اگر شرایط بین‌المللی به نحوی پیش برود که تحریم‌ها برداشته شود و وضعیت معیشتی مردم در دو ماه آینده سامان یابد می‌توان انتظار مشارکت بالای مردم در انتخابات را داشت.

کاندیدای اصلح از نگاه اصلاح‌طلبان
خبرگزاری ایسنا به نقل از علی صوفی فعال سیاسی اصلاح‌طلب و دبیر حزب پیشروی اصلاحات نوشت:

**انتخابات برای اصلاح‌طلبان حرکتی جبهه‌ای است.

** در جبهه اصلاحات ایران درباره ویژگی های کاندیدای اصلح تصمیم خواهیم گرفت.
** بررسی این موضوع در جبهه اصلاحات ایران در دستور کار قرار گرفته است و در آن جمع قرار است که روی ویژگی های مربوطه بحث شود تا شاخصه های کاندیدای اصلح  مشخص شود.
** کسی که می خواهد رئیس جمهور باشد، در وهله اول باید بتواند فضای سرد و انجمادی انتخابات را که در سال ۱۳۹۸  هم مشخص شده بود، ذوب کند. این گرمی باید در شخصیت، سابقه و تجربه کاری اش مشخص باشد.

** کاندیدای اصلح باید رزومه قوی داشته باشد. مردم وعده های او را عملی ببیند. این شخصیت باید بتواند اعتماد مردم را نسبت به برنامه هایش جلب کند.
** رئیس جمهور باید پاسخ گو باشد و در سیاست خارجی و داخلی برنامه داشته باشد.
**رئیس جمهور آینده باید برای حل چالش های ایجاد شده حاصل از تحریم ها برنامه میان مدت و بلند مدت ارایه دهد.

حزب اراده ملت نامزدی در انتخابات ندارد
خبرگزاری ایلنا سخنان اسماعیل مختاری سخنگوی حزب اراده ملت در گفت‌وگو با این رسانه درباره انتخابات را بازتاب داد و به نقل از وی نوشت:

** حاما کاندیدای اختصاصی برای انتخابات ریاست جمهوری ندارد.
** برای انتخابات شوراها فعالیت‌های خوبی را در نظر داریم و از شهرها و استان‌های مختلف کاندیدا داریم.
** بر همین اساس تلاش می‌کنیم کاندیداها پر توان و پر فروغ معرفی شوند و ما نیز آنچه که در توانمان است، را برای حمایت از آنها استفاده خواهیم کرد.

انتقاد از عارف

تارنمای خبری و تحلیلی نامه نیوز به نقل از غلامعلی جعفرزاده ایمن‌آبادی فعال سیاسی اعتدالگرا، نوشت:
** سران اصلاحات به عارف اعتماد نکنند.
** اصلاح‌طلبان از رئیسی حمایت کنند بهتر از عارف است.
** آقای عارف بیشتر از این به جریان اصلاحات ضربه نزند، همان کارنامه مجلس دهم در پرونده زندگی سیاسی اش بماند کافی است.
 

رسانه‌های اصولگرا

خبرگزاری فارس: اتاق تخریب علیه جریان انقلاب!
خبرگزاری فارس در مطلبی از جعل خبر علیه رییسی و قالیباف نوشت و با طرح این ادعا که اتاق تخریب علیه جریان انقلاب آغاز به کار کرده است، آورد:

** به نظر می‌رسد با نزدیک شدن به انتخابات ریاست‌جمهوری سیزدهم بازار شایعات و اخبار دروغ روز به روز بیشتر می‌شود.
** بازار شایعات که این روزها داغ‌تر از همیشه است، امروز بار دیگر به سراغ رؤسای قوه قضائیه و مقننه آمد.

** نخستین خبر کذبی که امروز به شکل وسیعی در فضای مجازی منتشر شد، خبر استعفای آیت‌الله سیّد ابراهیم رئیسی از قوه قضائیه برای حضور در انتخابات و مشخص شدن جایگزین وی بود.
** این خبر از سوی مدیر روابط عمومی قوه قضائیه تکذیب شد.
** دروغ دیگری که امروز منتشر شد، خبر خلع درجه از سردار جمال الدین آبرومند از نزدیکان رئیس‌مجلس به دلیل فساد اقتصادی بود. کمی بعد مشخص شد که این خبر نیز صحت ندارد.
**همزمانی دو خبر جعلی علیه دو رئیس قوه و دو کاندیدای بالقوه جریان انقلابی که اتفاقا هر دو از سرمایه انسانی بالایی برخوردارند قابل تامل است و می تواند منشا تحلیل صاحبنظران درباره احتمال راه‌اندازی اتاق تخریب کاندیداهای احتمالی جریان انقلاب باشد.

ادعای روزنانه جوان درباره دولت در آستانه انتخابات
روزنامه جوان در مطلبی با عنوان از یارانه‌های مذاکراتی تا یارانه‌های انتخاباتی، نوشت:

** با اینکه در آستانه انتخابات ریاست جمهوری قرار داریم، اما بسیاری از گزارش‌های اقتصادی مرتبط با سنجش عملکرد دولت در دسترس نیست.
** در چنین شرایطی مردم چگونه عملکرد مورد ادعای دولت را مورد سنجش قرار دهند؟
** در آستانه انتخابات ریاست جمهوری جا دارد گزارش عملکردهای اقتصادی در حوزه‌های مختلف منتشر شود تا بتوان عملکرد اقتصادی دولت را مورد سنجش قرار داد.

حضور قطعی قاضی‌زاده در انتخابات
خبرگزاری تسنیم در خبری به نقل از سید امیرحسین قاضی‌زاده نایب رییس مجلس شورای اسلامی نوشت:

** کاندیدای انتخابات ریاست‌جمهوری می‌شوم.

** بنده در بین کسانی که در مظان کاندیداتوری بوده و هستند، خود را اصلح برای ریاست‌جمهوری می‌دانم چون معتقدم کشور نیازمند اصلاح نرم‌افزاری است و این مهم با برنامه مدون و دقیق قابل تحقق است.

** برنامه خود را به‌زودی و به صورت کامل منتشر خواهم کرد.