به گزارش خبرنگار ایرنا، براساس ماده ۱۱ قانون هوای پاک، هرگونه احداث، توسعه، تغییر خط تولید واحدهای تولیدی، صنعتی و معدنی مستلزم رعایت مقررات ابلاغی از سوی سازمان حفاظت محیط زیست است و این سازمان موظف است حداکثر ظرف مدت یک ماه به استعلامهای درخواست جواز تاسیس و بهره برداری پاسخ دهد و در صورت عدم موافقت آن سازمان، دلایل آن را به استعلام کننده به صورت کتبی ارایه کند و عدم پاسخ در مدت یاد شده به منزله تایید است.
معاون هماهنگی امور عمرانی استانداری خراسان رضوی روز پنجشنبه در نشست کمیسیون ماده ۱۱ قانون هوای پاک که در مشهد برگزار شد گفت: در نشست امروز تقاضای اجرای ۴۹ طرح تولیدی در محل مورد درخواست بررسی شد که به ۳۰ متقاضی مجوز فعالیت داده شد که زمینه این طرحها در کارتن سازی، زغال چوب به روش نوین، پسته پاک کنی، پرورش مرغ تخمگذار، قطعات بتنی، صندوق نسوز، بتن سیال معمولی، لنت ترمز خودرو، لاستیک خودرو، ماسک، پوشش و لباس بیمارستانی، پرورش گوسفند، بسته بندی خشکبار، پرواربندی بره، رشته آش، بازیافت و آسیاب مواد پلاستیکی، مینی پالایشگاه، دستگاه ضدعفونی کننده هوا، نان صنعتی، پنل خورشیدی، غذای آماده، رنگهای صنعتی و ساختمانی در شهرستانهای نیشابور، جوین، مشهد، طرقبه - شاندیز( بینالود)، فریمان، چناران و کلات بود.
سید کمال الدین میرجعفریان به صدور مجوز فعالیت به یک واحد لاستیک سازی حوالی شهرک صنعتی بینالود اشاره و اضافه کرد: این واحد مکمل شرکت ایران خودرو خراسان خواهد بود و هزار میلیارد تومان سرمایه گذاری و ۲ هزار و ۵۰۰ نفر اشتغالزایی دارد که تکلیف محدوده استقرار آن بین شهرک صنعتی و حریم بینالود مشخص شد.
وی در مورد درخواست یکی از واحدهای تولیدی برای استقرار در حوالی کمربند سبز مشهد گفت: استقرار در حوالی کمربند سبز با شرایطی همراه است و از سوی دیگر برنامه جامع خوبی برای جلوگیری از توسعه حاشیه نشینی تدوین شده که در حال اجراست.
معاون استاندار خراسان رضوی همچنین در مورد تقاضای استقرار برخی از واحدهای تولیدی در محور غرب مشهد هم گفت: براساس دستورالعمل صادره، فقط واحدهایی که هم اینک در این محور مستقر هستند می توانند به فعالیت خود ادامه دهند و هیچ واحد جدیدی مستقر نخواهد شد.
میرجعفریان با اشاره به چهار تقاضای طرح تولیدی استخراج ارز دیجیتال مطرح شده در این نشست افزود: در راستای شعار سال و حمایت از تولید و مانع زدایی ها و به منظور پاسخگویی مناسب به افزایش تقاضا برای تولید ارز دیجیتال و همچنین جلوگیری از تخلفات و رفع شبهات در این زمینه،شیوه نامه تسهیل و تسریع در تعیین تکلیف طرحهایی که نیاز به مجوز کمسیون ماده ۱۱ دارند تدوین میشود.
وی ادامه داد: دستگاههای اجرایی شامل سازمان صنعت، معدن و تجارت، شرکت شهرکهای صنعتی، شرکت توزیع نیروی برق و اداره کل حفاظت محیط زیست باید کمیته ای را در این زمینه تشکیل و شاخصها را مشخص کنند تا بتوان شیوه نامه را تدوین و تصویب کرد.
معاون استاندار خراسان رضوی گفت: تاکنون مجوز استخراج ارز دیجیتال در ۲ شهرک چناران و تایباد به میزان ۱۰ قطعه صادر شده است اما براساس دستورالعمل جدید وزارت صنعت، معدن و تجارت دیگر هیچ مجوزی برای واگذاری زمین به استقرار دستگاههای استخراج رمزارز در شهرکهای صنعتی صادر نمیشود.
میرجعفریان افزود: بر اساس آمار ارایه شده از سوی سازمان صنعت، معدن و تجارت، خراسان رضوی بیشترین جواز تاسیس استخراج ارز دیجیتال برای متقاضیان در کشور را صادر کرده اما تاکنون برای آنها پروانه بهره برداری صادر نشده است.
وی ادامه داد: یکی از دلایلی که زمستان سال گذشته با وجود مصرف بالای سوخت گاز برای گرمایش، در تامین برق نیروگاهها دچار مشکل شدیم استفاده غیرمجاز از دستگاههای استخراج ارز دیجیتال با توجه به مصرف بالای برق آنها بود.
او اضافه کرد: براساس شیوه نامه ای که تدوین میشود صدور مجوز برای استخراج ارز دیجیتال در خراسان رضوی مشروط به تامین انرژی از سوی خود متقاضی خواهد بود لذا بررسی و پذیرش چهار تقاضای مطرح شده در این نشست پیرامون استخراج ارز دیجیتال مشروط به تدوین این شیوه نامه است.