دکتر علیرضا منادی سفیدان روز پنجشنبه در جلسه اعضای کمیسیون آموزش و تحقیقات مجلس شورای اسلامی که در دانشگاه فردوسی مشهد تشکیل شد افزود: آموزش عالی و آموزش پرورش در همه کشورها جایگاه خاصی دارند و کشورهای دارای آموزش، رشد خواهند کرد.
وی ادامه داد: پیشرفت و توسعه همه کشورها در قبال کیفیت قوانین و ضمانت اجرایی آن است و بر همین اساس با ایجاد مجلس مجازی که در دست برنامه ریزی است به دنبال استفاده از نظر استادان دانشگاهها و نخبگان دانشی در کنار نظر سایر مردم برای تصویب بهتر قوانین هستیم.
نماینده تبریز، آذرشهر و اسکو در یازدهمین دوره مجلس شورای اسلامی گفت: اعضای کمیسیونها در سفرهای استانی خود به دنبال احصای مشکلات در استانها هستند تا بتوانند با استفاده از نظرات کارشناسی مناسب در تهیه قوانین مورد نیاز کشور در مجلس به بهترین روش مشارکت داشته باشند.
منادی افزود: در بودجه سال جاری آموزش و پرورش ۲۰ هزار میلیارد ریال برای یکی از موضوعات مورد نیاز این وزارتخانه در نظر گرفته شد تا مقداری از مشکلات آموزش و پرورش کاسته شود.
وی ادامه داد: ۱۰۰ هزار میلیارد ریال نیز برای نوسازی مدارس در بودجه سال ۱۴۰۰ در نظر گرفته شده است.
رییس کمیسیون آموزش، تحقیقات و فناوری مجلس شورای اسلامی گفت: برای ۱۳ دانشگاه برتر کشور نیز پنج هزار و ۲۷۰ میلیارد ریال علاوه بر افزایش حدود ۶ درصدی بودجه تمام دانشگاهها و مراکز آموزش عالی در نظر گرفته شده است که بر همین اساس ۵۲۰ میلیارد ریال بودجه دانشگاه فردوسی مشهد افزایش داده شد.
منادی با اشاره به طرح همسانسازی حقوق اعضای هیات علمی دانشگاهها با حقوق استادان دانشگاههای وزارت بهداشت، درمان و آموزش پزشکی افزود: پیگیری این طرح در مجلس کار دشواری بود که با اجرای آن نرخ همسان سازی حقوق استادان دانشگاه به واقعیت نزدیکتر شد و دانشگاههای آزاد و غیردولتی هم باید با ایجاد راهکارهایی سعی در افزایش حقوق استادان دانشگاههای خود داشته باشند.
وی با اشاره فعالیتهای دیگر صورت گرفته در کمیسیون آموزش مجلس شورای اسلامی ادامه داد: در شورای عالی انقلاب فرهنگی ۲ مصوبه مطرح شده بود یکی تشکیل سازمان ملّی تعلیم و تربیت کودک برای سنین سه تا ۶ سالگی که بدون بودجه شکل گرفته بود و به همین دلیل ۷۰۰ میلیارد ریال برای آن در نظر گرفته شد تا مهدکودکها از بهزیستی به آموزش و پرورش برای ایجاد نظام واحد تعلیم و تربیت کودک، منتقل شود.
او اضافه کرد: در طرح دیگر سند ملی ازدواج دانشگاهیان در شورای عالی انقلاب فرهنگی بررسی شده بود که تلاش شد ۳۰۰ میلیارد ریال برای ازدواج دانشجویان کشور و ازدیاد نسل جمعیت در نظر گرفته شود.
در ادامه این نشست رییس دانشگاه فردوسی مشهد نیز گفت: کمیسیون آموزش، تحقیقات و فناوری مجلس، عصاره نخبگی و فرهیختگی مجلس شورای اسلامی است.
دکتر محمد کافی افزود: دانشگاه فردوسی مشهد در توسعه کشور نقش پررنگی دارد و در بین سه دانشگاه جامع برتر قرار گرفته است و با قدمتی 72 ساله یکی از افتخارات آموزش عالی کشور به شمار میرود.
وی با اشاره به زیر ساختهای مناسب شهر مشهد و دانشگاه فردوسی مشهد در جذب دانشجویان خارجی ادامه داد: این دانشگاه توانسته است از ۲۸ کشور جهان بیش از ۲ هزار و ۵۰۰ دانشجو در مقاطع مختلف تحصیلی دانشجو جذب کند و به همین دلیل رتبه نخست جذب دانشجوی خارجی در اختیار این دانشگاه است.
نماینده وزارت علوم در دانشگاه های خراسان رضوی گفت: تمام تلاش دانشگاه فراهم کردن بستر لازم برای فعالیتهای مختلف دانشجویی بوده است و به همین دلیل در رقابتهای دانشجویی رتبه های اول و دوم برنامه های فوق برنامه در اختیار دانشجویان این دانشگاه قرار دارد.
کافی افزود: این دانشگاه در مسیر بین المللی شدن، مسوولیت پذیری اجتماعی و ایجاد شهرت در حال تلاش است زیرا دانشگاهی که شهرت بیشتری داشته باشد موفق تر است.
وی ادامه داد: دانشگاه فردوسی مشهد به سمت برنامه محوری قدم گذاشته است و سند دوم برنامه راهبردی این دانشگاه متناسب با مقتضیات تنظیم و به تصویب رسیده است.