مشهد- ایرنا- خراسان رضوی در هفته‌ای که گذشت میزبان شماری از مسوولان کشوری برای شرکت در نشست‌ها، مراسم افتتاحیه و رویدادهای مختلف بود.

معاون اول رییس جمهوری روز ۱۴ فروردین وارد فرودگاه شهید هاشمی‌نژاد مشهد شد و مورد استقبال استاندار خراسان رضوی و مدیران این استان قرار گرفت.

اسحاق جهانگیری در سفر یکروزه به مشهد توسط وزیران آموزش و پرورش و امور اقتصادی و دارایی، معاون توسعه روستایی و مناطق محروم نهاد ریاست جمهوری و همچنین تعدادی از معاونان وزیران همراهی می‌شد.  

علاوه بر زیارت بارگاه نورانی حضرت امام رضا(ع)  حضور در نشست ستاد فرماندهی اقتصاد مقاومتی خراسان رضوی، افتتاح چند طرح عمران شهری و دیدار با نخبگان استان اهم برنامه‌های سفر اعضای هیات دولت به مشهد بود.  

معاون اول رییس‌ جمهوری همچنین با تولیت آستان قدس رضوی دیدار و یک مجتمع ورزشی آموزش و پرورش را نیز در مشهد افتتاح کرد.

اقتصاد مقاومتی به عنوان راهبرد اصلی دولت در همه استان‌ها است

معاون اول رییس‌جمهوری در بدو ورود به مشهد با بیان اینکه خراسان رضوی مهمترین استان کشور از نظر جمعیت، وسعت و شرایط فرهنگی، سیاسی و اقتصادی است، گفت: باید مسوولان مرکز مرتب در استان حضور یابند و مسایل این استان بزرگ در گفت و گو با مقامات استانی و مردم بررسی شود.

اسحاق جهانگیری با اشاره به شرایط و پتانسیل‌های کنونی این استان در زمینه‌های صنعتی، کشاورزی، خدمات و گردشگری زیارتی، افزود: این استان می‌تواند همواره به کانونی مهم برای توسعه و پیشرفت ایران تبدیل شود.

وی همچنین با اشاره به هم مرز بودن این استان با دو کشور دوست، بیان کرد: این ظرفیت می‌تواند زمینه صدور کالاها و ارتباط اقتصادی با این کشورها را فراهم کند.

معاون اول رییس‌جمهوری با تاکید براینکه اقتصاد مقاومتی به عنوان راهبرد اصلی دولت در همه استان‌ها در حال پیگیری است، گفت: در جلسه ستاد فرماندهی اقتصاد مقاومتی مسایل پیش رو مطرح و موانع و چالش‌های موجود بر سر پیشرفت اقدامات استانی بررسی می‌شود.

جهانگیری با اشاره به افتتاح طرح‌های مهم شهری در مشهد در این سفر اظهار کرد: مشهد بعد از تهران، دومین کلانشهر بزرگ کشور است و با مسایل پیچیده در بخش‌های حمل و نقل، زیباشناسی و حاشیه نشینی روبه رو است که باید به این مسایل توجه شود.

آمریکایی‌ها فشار حداکثری را شکست‌خورده می‌دانند

معاون اول رییس جمهوری گفت: در شرایطی که آمریکایی ها اعلام کردند فشار حداکثری بر ایران شکست خورده است، تمامی موافقان و مخالفان، بازگشت به برجام را خواستار شده‌اند.

اسحاق جهانگیری شنبه شب گذشته در نشست با نخبگان، جوانان و فعالان سیاسی و اقتصادی خراسان رضوی در مشهد افزود: اگر دولت برجام را حفظ نکرده بود دوباره دشمن صحبت از یک مذاکره جدید به میان می‌آورد و پنج سال دیگر طول می‌کشید که مذاکره جدید به سرانجام برسد اما اکنون راه و مسیر روشن است.

وی ادامه داد: الفبای رسیدن به یک ایران قوی و مقتدر و توانمند، داشتن یک جامعه قوی و کارآمد است، جامعه ای می تواند توانا و کارآمد باشد که بتواند در سرنوشت خود دخالت کند، بتواند در یک انتخابات مشارکت جویانه قوی حضور پیدا کرده و بتواند مسوول خودش را وادار به پاسخگویی کند، از دل چنین جامعه توانمند، دولت توانمند و از دل چنین دولتی، کشور توانمند بیرون می آید.

معاون اول رییس جمهوری گفت: شرایطی که در آن قرار داریم، فصل مشکلات است، برنامه دولت تدبیر و امید از ابتدا برای کسانی که آن را انتخاب کردند و گاهی به گونه ای صحبت می کنند که گویی از انتخاب خود ناراضی هستند، این بود که شرایط را برای کشوری که زیر فصل هفتم قطعنامه شورای امنیت سازمان ملل رفته بود، تغییر دهد.  

وی افزود: لیبی و عراق از کشورهایی بودند که ذیل فصل هفتم قطعنامه شورای امنیت قرار گرفتند و سرنوشت آنها را دیدیم، در آن موقع که ایران ذیل فصل هفتم قطعنامه قرار گرفت، کسانی که دلسوز ایران بودند، دنبال یک دولت قوی می‌گشتند که قادر باشد با گفتگو کشور را از ذیل فصل هفتم قطعنامه بیرون آورد.

جهانگیری ادامه داد: تاکنون سابقه نداشته است که کشوری با مذاکره و گفتگو از ذیل فصل هفتم قطعنامه شورای امنیت بیرون بیاید اما دولت تدبیر و امید، ایران را با گفتگو از ذیل فصل هفتم این قطعنامه بیرون آورد و خطر از ایران دور شد و توجه جهانی به آن جلب و فرصت توسعه برای کشور فراهم شد، اما عده ای در آن موقع برای برجام عزا گرفتند و تا جایی که توانستند در داخل کشور جوسازی کردند.

وی گفت: در پی این اقدام فردی به نام ترامپ بدون داشتن منطق و استدلال روی کار آمد و دشمنان جدی قسم خورده ایران نیز کمک کردند تا وی یکطرفه از تعهدنامه برجام خارج شود.

معاون اول رییس جمهوری افزود: دولت همه فحاشی ها را به جان خرید و تحمل کرد تا از برجام بیرون نرود، زیرا معتقد بود همین کاغذ پاره برجام مانعی برای انجام کار جدی دشمنان علیه ایران می شود، تمامی کشورهای عضو اتحادیه اروپا، روسیه و چین نیز گفتند که طرفدار برجام هستیم اما یک قدم نتوانستند برای آن بردارند و کار عملیاتی انجام دهند و فقط ایران را در حوزه سیاسی همراهی کردند و نگذاشتند ترامپ رای شورای امنیت را بگیرد.

وی ادامه داد: فشارهای وارده به دولت زیاد بود اما دولت خوب عمل کرد و نگذاشت زندگی مردم متلاشی شود، یک زمانی اعلام کردند که در ایران پوشک بچه پیدا نمی شود و این اتفاق قرار بود برای همه کالاها در کشور بیفتد و مردم در یک پروسه سه یا چهار ماهه احساس کنند که کشور دچار قحطی شده است اما دولت به هر طریق ممکن نگذاشت کشور دچار قحطی شود.

جهانگیری گفت: درآمد ارزی دولت در سال ۱۳۹۰ به میزان ۱۱۸ میلیارد دلار بود اما این میزان در سال گذشته به کمتر از ۱۰ میلیارد دلار رسید که سهم دولت از آن کمتر از پنج میلیارد دلار بود و حتی دولت به راحتی نیز نتوانست به آن درآمد دسترسی یابد.

وی افزود: با وجود اینکه شاخصهای اقتصادی سال ۱۳۹۰ بسیار بدتر از شاخصهای اقتصادی سال ۹۲ بود، عده ای به دولت اتهام زده و ژستهایی می گیرند که گویی مدیریتهای خیلی مطلوب از خود به جا گذاشته اند و از یک سابقه مشعشعی برخوردار هستند، برخی که ادعای ناکارآمدی دولت را می کنند و می گویند ما مدیریت کارآمدی درست می کنیم، فقط مسوول یک دستگاه یا سازمان بوده اند و بدترین مدیریت را داشته اند، فساد و گران کار کردن و بی قانونی و خلاف قانون عمل کردن شاخصه های عملکردی آنان بوده است.

کشور همزمان با ویروس کرونا و تحریم درگیر بود 

معاون اول رییس جمهوری گفت: با رهنمودهای رهبر معظم انقلاب و تلاش همگان، به اذعان خود آمریکایی‌ها سیاست فشار حداکثری به ایران با شکست مواجه شده و بعد از سه سال، نتیجه مقاومت در مقابل فشار دشمن، سربلندی ملت ایران و شکست و روسیاهی آمریکا بوده است.

جهانگیری در دیدار با تولیت آستان قدس رضوی در مشهد به شرایط خاص کشور طی یک سال اخیر و مواجهه با ویروس کرونا اشاره کرد و افزود: در این مدت، کشور علاوه بر ویروس کرونا با یک ویروس خطرناکتر به نام تحریم‌ها نیز مواجه بوده است.

وی ادامه داد: در شرایط مواجهه با چنین فشاری، مقابله با ویروس کرونا که همه ابعاد زندگی مردم را تحت تاثیر قرار داد شرایط را دشوارتر کرد و منجر به بروز مشکلاتی شد که نیاز به تلاش همگانی برای حل آن داشت.

معاون اول رییس جمهوری گفت: یکی از اقدامات برجسته ای که در این مدت انجام شد، حمایت علمای اسلام، مراجع و در رأس آنها، رهبر معظم انقلاب از مصوبات ستاد ملی مقابله با کرونا بود.

وی افزود: کرونا فقط مسائل دینی و مذهبی را تحت تاثیر قرار نداد، بلکه کل اقتصاد کشور را دچار آسیب کرد و در این ماجرا خراسان رضوی و به ویژه شهر مشهد، که اقتصادش متکی به زیارت و حضور زائران است، لطمه بیشتری دید.
جهانگیری همچنین اقدامات آستان قدس رضوی در حمایت از آسیب دیدگان کرونا را قابل تقدیر خواند و ادامه داد: زمانی که رهبر معظم انقلاب همه را به کمک مومنانه توصیه کردند، آستان قدس رضوی به طور کامل پای کار آمد و برای حمایت از نیازمندان، کمک کار دولت بود.

۱۴۰۰، سال کاهش فشارها

معاون اول رییس جمهوری سال ۱۳۹۹ را سال بسیار سختی برای کشور دانست اما اطمینان داد که سال ۱۴۰۰ سال کاسته شدن از مشکلات، فشارها و تنگناها خواهد بود.

جهانگیری همچنین خبر داد که با اقدامات دولت، واکسن کرونا تا پایان تابستان به وفور در اختیار مردم قرار خواهد گرفت.

وی در نشست ستاد اقتصاد مقاومتی خراسان رضوی افزود: در تبیین این سختی همین بس که کشور در سال ۱۳۹۰ به میزان ۱۰۰ میلیارد دلار درآمد نفتی داشت اما در سال ۱۳۹۹ این میزان به حدود ۱۰ میلیارد دلار رسید که کمتر از پنج میلیارد دلار آن نصیب دولت شد.  

وی اقتصاد ایران را جزو ۲۰ اقتصاد بزرگ جهان بر اساس حجم تولید ناخالص داخلی توصیف و بیان کرد: به خاطر مشکلاتی که برای مردم ایجاد شده عذرخواهیم زیرا مشکلات اقتصادی و صف مرغ قابل دفاع نیست اما در پایان فعالیت دولت طوری عمل خواهیم کرد که از تحریم ها عبور کرده باشیم و واکسن کرونا به وفور در اختیار مردم قرار گرفته باشد.  

افتتاح فولاد اروند نوین رشتخوار 

اسحاق جهانگیری معاون اول رییس جمهوری مجتمع "فولاد اروند نوین" رشتخوار در خراسان رضوی را به صورت ویدئوکنفرانسی افتتاح کرد.

معاون وزیر صنعت، معدن و تجارت در آیین بهره‌برداری از این مجتمع صنعتی، ظرفیت واحد گندله‌سازی فولاد اروند نوین رشتخوار را ۵۹۰ هزار تن گندله عنوان کرد و افزود: گندله سازی یکی از مهم‌ترین بخش‌ها برای بهره برداری از این معادن است که می‌توان از ظرفیت موجود بهره‌برداری کرد.
اسدالله کشاورز اضافه کرد: برای راه‌اندازی این مجتمع ۶۰۲ میلیارد تومان هزینه شده و علاوه بر آن هفت میلیون یورو نیز هزینه ارزی داشته است و ۱۵۲ فرصت شغلی ایجاد کرده است.

خراسان رضوی، پیشتاز در اقتصاد مقاومتی 

وزیر امور اقتصادی و دارایی گفت: خراسان رضوی در حوزه فعالیت‌های اقتصاد مقاومتی بسیار فعال است و رتبه نخست تشکیل ستاد اقتصاد مقاومتی کشور را در اختیار دارد.

فرهاد دژپسند شنبه گذشته در نشست ستاد اقتصاد مقاومتی خراسان رضوی اظهار داشت:‌ این استان در اجرای مصوبات ستادی نیز خوب عمل کرده است اما گستردگی مصوبات، منجر به این شد که خراسان رضوی رتبه دوم را در بخش مصوبات از آن خود کند.

وی گفت: ستاد اقتصاد مقاومتی خراسان رضوی از زمان تشکیل تاکنون نتایج خوبی را چه در زمینه توسعه صادرات، جذب سرمایه گذاری و نیز کاهش بیکاری کسب کرده که البته در روستاها شاخص کاهش بیکاری بهبود بیشتری داشته است.

وزیر امور اقتصادی و دارایی خاطرنشان کرد: در بحث مانع زدایی یک جزء مهم کار، مقررات زدایی است و خراسان رضوی در این خصوص کارهای خوبی انجام داده است و مقررات زدایی را به صورت مدون پیگیری کرده و کار مطالعاتی انجام داده است.

دژپسند افزود: تسهیل در فعالیت گمرک نیز در ستاد این استان انجام شده، چنانکه در یکی از جلسات ستاد اقتصاد مقاومتی خراسان رضوی، برای نخستین بار تفاهم نامه ای ملی بین گمرک و رییس اتاق صنایع و معادن با همکاری بخش خصوصی منعقد شده است.

وی گفت: در این تفاهم نامه مقرر شده است که بخش خصوصی برای تامین ایکس ری گمرکی مسوولیت بپذیرد و در دهه فجر ۹۹ نیز این مهم منجر به تامین ۱۵ ایکس ری در کشور شد و عملا ۱۵ ایکس ری کامیونی به ۱۵ ایکس ری موجود در گمرک کشور اضافه شد.

وزیر اقتصاد گفت: در این استان زبان بخش خصوصی گویا و گوش مسوولان شنواست که در توسعه این الگو و مشارکت بخش خصوصی در تصمیم گیری ها می تواند به خوبی انجام شود.

دژپسند ادامه داد: مصوبه ایجاد «پنجره واحد ثبت شرکتها»  را که سالها در فضای کسب و کار اجرایی نشده بود،  توانستیم ابتدا در این استان ایجاد کنیم.

وی گفت: در استان خراسان رضوی سرمایه گذاری موضوع محترمی است، متاسفانه از سال ۹۱ تاکنون فقط سه سال در کشور سرمایه گذاری مثبت بوده است اما در این استان این موضوع موفق بوده و بخشی از طرح های سرمایه گذاری نیز اجرا شده و سرمایه گذاری ها هر ساله مثبت بوده است هرچند برخی به دلیل عدم تامین مالی کامل اجرا نشده است، لذا کارگروه ویژه تامین مالی در خراسان رضوی ایجاد شده است.

وزیر اقتصاد خاطرنشان کرد: می توان تجربه موفق خراسان رضوی برای ایجاد اشتغال و تسری الگوهای یاد شده را در دیگر استانها نیز مورد مطالعه قرار داد.

موانع ذهنی تولید بیش از موانع عینی است 

وزیر آموزش و پرورش نیز در این نشست گفت: معمولا وقتی در حوزه تولید و اقتصاد بحث می‌شود، موضوع فرهنگ، تعلیم و تربیت کمتر مورد توجه قرار می‌گیرد.

محسن حاجی میرزایی افزود: وقتی در حوزه موانع تولید صحبت می‌شود باید به این موانع از ابعاد فرهنگی توجه شود و این موانع در این حوزه به ۲ دسته عینی و ذهنی تقسیم می شود.

وی گفت: سهم موانع ذهنی تولید از موانع عینی که شامل شرایط و مقررات و فرایندها است قطعا خیلی بیشتر است لذا انتظار آن است که در موضوع رفع موانع تولید، به موانع ذهنی توجه بیشتری شود.

وزیر آموزش و پرورش ادامه داد: برای رفع موانع ذهنی، که روی تصمیم گیری های اساسی تاثیر می‌گذارد، باید فکر و تعمق بیشتری شود.

دولت روزانه ۲۸ کلاس درس ساخت

رییس سازمان نوسازی، توسعه و تجهیز مدارس گفت: از سال ۹۲ تاکنون ۱۶ هزار باب فضای آموزشی مشتمل بر ۸۱ هزار و ۵۰۰ کلاس درس ساخته و به طور میانگین روزانه ۲۸ کلاس درس در کشور به بهره‌برداری رسیده است.

مهرالله رخشانی مهر، شنبه گذشته در آیین بهره برداری از نخستین هنرستان ایرانی – اسلامی کشور در مشهد که با حضور معاون اول رییس جمهوری برگزار شد، افزود: از سال ۱۳۹۸ تاکنون مدارس نیازمند تخریب، بازسازی و مقاوم سازی در کشور از ۳۰ درصد به ۱۹.۵ درصد کاهش یافته است که سهم مدارس تخریبی از آن فقط هفت درصد است و کلیه کلاس های خشتی و گلی نیز برچیده شده است.

وی اظهار داشت: خسارات وارده به مدارس ناشی از بحرانهایی از جمله سیل در استانهای گلستان و خوزستان و زلزله کرمانشاه به بهترین وجه ممکن مدیریت شده است، به طوری که فقط در کرمانشاه از زمان وقوع زلزله تاکنون روزانه یک کلاس درس تحویل شده به طوری که سرانه فضای آموزشی در این استان به ۷ دهم مترمربع افزایش یافته است.

معاون وزیر آموزش و پرورش گفت: از سال ۱۳۹۲ تاکنون حدود ۲۸۰ هزار کلاس درس در کشور از لحاظ سامانه های گرمایشی و سرمایشی استانداردسازی شده که با این حساب روزانه ۹۵ کلاس درس استانداردسازی شده است، کلیه بخاریهای نفتی از کلاسهای درس جمع آوری شده است و فقط ۴۸ هزار بخاری گازی وجود دارد.

رخشانی مهر افزود: از سال ۱۳۹۲ تاکنون خیرین مدرسه ساز ۸۵ هزار میلیارد ریال در حوزه مدرسه سازی تعهد کرده اند که از این محل حدود ۵۰ درصد کلاسهای درس به طور کامل خیرسازی یا با مشارکت آنان ساخته شده است.

وی بیان کرد: سازمان نوسازی مدارس در کنار خیرین از اعتبارات ملی بیش از ۴۰ هزار میلیارد ریال برای تکمیل طرحهای نیمه تمام خیرساز و تامین سهم خود برای تکمیل آن تامین و تخصیص داده است.

وی اظهار داشت: از سال ۹۲ تاکنون روزانه بیش از ۹۰ میلیارد ریال در مدرسه سازی در کشور هزینه شده، سهم نوسازی مدارس از محل اعتبارات عمرانی کشور از ۱.۶ درصد سال ۹۶ به ۵ درصد در سال ۱۴۰۰ افزایش یافته و ظرفیتهای قانون بودجه برای مدرسه سازی که در سال ۹۶ رقم چهار هزار و ۸۰۰ میلیارد ریال بود اکنون به ۸۶ هزار میلیارد ریال افزایش یافته است.

معاون وزیر آموزش و پرورش گفت: در طرح آجر به آجر که با هدف فرهنگ سازی و مشارکت بیشتر مردم در مدرسه سازی طراحی شد، بیش از یک میلیون نفر در کشور با میانگین هر نفر هشت هزار تومان مشارکت کردند.

هنرستان اسلامی – ایرانی شهید چراغچی مشهد اولین هنرستان با این سبک در کشور است که با زیربنای ۲ هزار مترمربع از محل اعتبارات ملی و استانی و خیرساز ساخته شده است.

مدرسه غیرقابل جایگزین است

وزیر آموزش و پرورش گفت: شیوع کرونا ما را در برابر این واقعیت بزرگ قرار داد که مدرسه غیرقابل جایگزین است و هیچ ابزاری نمی تواند جای معلم را پر کند.

محسن حاجی میرزایی شنبه گذشته در مراسم بهره برداری از ۲ واحد آموزشی خیرساز در مشهد که با حضور معاون اول رییس جمهوری برگزار شد افزود: در اجلاس اخیر وزرای آموزش و پرورش کشورهای جهان همه به این مطلب اذعان کردند که نظام های آموزشی در وضعیتی قرار دارند که باید خود را متحول و روشهای خود را به روز کنند.

وی ادامه داد: کرونا مشکلات بسیار ایجاد کرد و فضای آموزشی را با بزرگترین چالشهای قرن روبه رو ساخت، نگرانی خانواده ها و مسوولان امر بهداشت باعث شد مدارس تعطیل شوند، یک سال قبل این شعار مطرح شد که مدرسه اولین مکانی است که باید بسته شود و آخرین محلی است که باید باز شود.

وزیر آموزش و پرورش گفت: طی مطالعات گسترده در یک سال اخیر، مخاطرات دور بودن دانش آموزان از مدرسه آشکار شد، همچنین مطالعات یونسکو نشان می دهد اگر همه امکانات برای آموزش مجازی به نحو کامل نیز فراهم شود، کیفیت آموزش ۵۰ درصد خواهد بود لذا لازم است مدارس به صورت جدی کار آموزشی خود را آغاز کنند و ما تلاشهای گسترده انجام دادیم که دانش آموزان از آموزش دور نمانند.

وی کم تحرکی دانش آموزان را یکی از مخاطرات شیوع کرونا دانست و افزود: طی مطالعه انجام گرفته بر روی ۱۳ میلیون دانش آموز در کشور ۳۰ درصد از آنان با مشکل چاقی و اضافه وزن مواجه بودند، این واقعیت تلخی است که سلامت دانش آموزان را تهدید می کند.

حاجی میرزایی ادامه داد: ساخت یک سالن ورزشی در نظام آموزشی تنها یک سالن ورزشی نیست، بلکه یک مجتمع آموزشی،  تربیتی است زیرا امروزه تحرک بدنی برای دانش آموزان تنها به سلامت جسمی و روانی آنها مربوط نمی شود بلکه ظرفیتهای اجتماعی را احصا می کند و توانایی ها و مهارتهای آنان را توسعه می دهد.

وی ادامه داد: هم اینک ۳۶۰ رشته صنایع دستی در کشور وجود دارد که ۹۰ رشته از آن مربوط به خراسان رضوی است، با احیای این رشته ها می توان زمینه اشتغال جمعیت بسیاری را فراهم کرد زیرا اقتصاد با توانمندی های ملی اوج می گیرد و هر شغلی که بر قابلیتهای ملی و توانایی های انسانی استوار نباشد، پایدار نیست.

باید برای کاهش آسیب‌های فضای مجازی فکری کرد

محسن حاجی میرزایی شنبه گذشته در نشست روسای ادارات آموزش و پرورش خراسان رضوی در مشهد با تاکید بر تحول در نیروی انسانی، برنامه درسی، نظام سنجش و ارزشیابی و برنامه های تربیتی افزود: باید بیندیشیم چگونه تبعات و آسیب های آموزش های مجازی را کنترل نماییم و به حداقل برسانیم.

وزیر آموزش و پرورش آموخته ها را دستاوردهای بزرگ برای هر مجموعه دانست و ادامه داد: آموخته ها بخش عمده ای از مسیر پیش روی هر مجموعه را تشکیل می دهند، معلم و مدرسه یادگیرنده از کنار مسائل به سادگی نمی گذرند.

وزیر آموزش و پرورش، اجرای سند تحول بنیادین را مهم ترین ماموریت دستگاه تعلیم و تربیت دانست و گفت: رتبه بندی معلمان با هدف وزن دادن به صلاحیت های حرفه ای و تخصصی معلمان طراحی و تدوین شده است تا بدینوسیله معلمان، با انگیزه، صلاحیت های حرفه ای خویش را ارتقا بخشند.

وی دستگاه تعلیم و تربیت استان خراسان رضوی را زنده، سرحال، با اندیشه، دارای ایده و به دنبال خلق ارزش و نتایج پایدار توصیف کرد و افزود: مجموعه ای که می خواهد جریان یادگیری را هدایت نماید باید خود یادگیرنده باشد.

پالایشگاه خونی کشورهای اسلامی در مشهد 

مشاور مدیرعامل سازمان انتقال خون گفت: با توجه به برخورداری خراسان رضوی از چند دانشگاه مطرح پزشکی، ظرفیت خیرین، وجود بارگاه امام هشتم (ع)، آستان قدس و سازمان‌های مردم‌نهاد پیشرو، ایجاد پالایشگاه خونی کشورهای اسلامی در این استان در دستور کار جدی قرار دارد.

دکتر مصطفی جمالی روز یکشنبه گذشته در آیین معرفی مدیرکل جدید انتقال خون خراسان رضوی اظهار داشت: باتوجه به اینکه پایگاه انتقال خون خراسان رضوی شمالشرق کشور شامل استان‌های سه‌گانه خراسان را پوشش می‌دهد، انتظار می رود آموزش کشورهای همسایه را نیز به عهده بگیرد تا بتوانیم در آینده نزدیک پالایشگاه خونی کشورهای اسلامی را در این استان ایجاد کنیم.

وی افزود: البته نیاز است تا سازمان های متولی دولتی، خیرین، آستان قدس رضوی و سازمانهای مردم‌نهاد استان همت کنند تا هرچه سریعتر این امر در استان خراسان رضوی محقق شود.

جمالی با اشاره به کمبود فراورده های خونی در مشهد در اسفندماه گذشته، گفت: ما اصلا انتظار نداشتیم که مشهد با برخورداری از چند شهرستان مهم،  پنج تا ۶ دانشگاه بزرگ، ظرفیت بسیار مهم آستان قدس رضوی، خیرین و سازمانهای مردم نهاد برتر و پیشرو، دچار چنین مشکلی بشود و این زیبنده مشهد مقدس نیست و امید است که دیگر تکرار نشود.

ضرورت رعایت پروتکل های کرونایی در رمضان 

رییس سازمان تبلیغات اسلامی کشور گفت: هیات های مذهبی تا کنون در همه جا شیوه نامه‌های مقابله با کرونا را رعایت کرده اند و در ماه رمضان هم همین گونه خواهد بود.

حجت الاسلام محمد قمی یکشنبه گذشته در دومین نشست شورای عالی شبکه هیات و تشکلهای دینی کشور در مشهد افزود: معمولا جلسات هیاتهای مذهبی با فاصله مشخص افراد و معمولا در فضای باز برگزار شده است و در فضای بسته نیز دستورالعمل آن مشخص و دقیق و تاکنون طبق آن رعایت شده است.

وی ادامه داد: قلب جامعه ایرانی برای خدا و اهل بیت(ع) می‌تپد و ماه مبارک رمضان هم در این راستا برای جامعه موضوعیت دارد و ضرورت نیازهای روحی و معنوی جامعه است.

رییس سازمان تبلیغات اسلامی کشور گفت: عوامل بقای انقلاب همان عوامل ایجاد آن است و مجالس مذهبی و قرآن از جمله عوامل موثر در ایجاد انقلاب بود لذا  همه افراد تریبون دار و مطرح باید نسبت به عدم برگزاری مجالس ماه رمضان حساس باشند و واکنش نشان دهند.

اعضای کمیسیون آموزش مجلس در دانشگاه فردوسی

اعضای کمیسیون آموزش و تحقیقات مجلس شورای اسلامی روز پنجشنبه از بخش های مختلف دانشگاه فردوسی مشهد بازدید کردند.

در این بازدید که با همراهی رییس دانشگاه فردوسی مشهد صورت گرفت اعضای کمیسیون در پژوهشکده هوا - خورشید و مرکز فناوریهای پیشرفته (CAT) این دانشگاه حضور یافته و از نزدیک دستاوردهای علمی دانشگاه فردوسی را مورد ارزیابی قرار دادند.

از جمله بخش های مورد بازدید این اعضا قسمتهای مختلف آزمایشگاه فناوریهای نوین دانشگاه و حضور در جمع برخی شرکتهای دانش‌بنیان نوپای مستقر در این مرکز بود.

در این بازدید، مقرر شد با استفاده از ظرفیت منابع صندوق نوآوری و شکوفایی تا سقف ۱۰۰ میلیارد ریال برای توسعه زیرساختهای سخت افزاری و سروری مرکز فناوریهای پیشرفته دانشگاه فردوسی مشهد اختصاص داده شود.

در این مرکز بیش از ۶۰۰ برند فعال در باشگاه کسب و کار دانشگاه فردوسی مشهد وظیفه ارتباط بین صنعت و دانشگاه را بر عهده دارند.

ایران طی ۳۰ سال چند قرن راه پیمود

معاون پژوهش و فناوری وزارت علوم، تحقیقات و فناوری با اشاره به فراز و فرودهای آموزش عالی در مسیر دستیابی به دانش گفت: ایران توانسته است در ۳۰ سال گذشته، راه علمی چندین قرن را طی کند.

دکتر غلامحسین رحیمی شعرباف، پنجشنبه گذشته در جلسه اعضای کمیسیون آموزش و تحقیقات مجلس شورای اسلامی که در دانشگاه فردوسی مشهد تشکیل شد افزود: یکی از نتایج این دستاوردهای علمی این بود که در سال ۲۰۲۰ میلادی بیش از ۶۶ هزار سند علمی از سوی محققان ایرانی در دنیا به ثبت رسیده است.

وی ادامه داد: محققان و استادان دانشگاه‌های ایران توانسته اند با تحقیقات خود جایگاه علمی کشور را در موضوعات مختلف علمی ارتقا دهند و این نشان دهنده آن است که برخی از استادان دانشگاه‌های کشور در لبه دانش در حال فعالیت علمی هستند و بر همین اساس می‌توان ادعا کرد که آنها نیروی علمی بین المللی هستند.

معاون وزیر علوم گفت: دنیا در حال پیشرفت است و اگر نتوانیم پا به پای جهان پیشرفت کنیم در آینده وارد کننده محصولات آنها خواهیم بود و بر همین اساس نیاز به تحقیق و آینده نگری در موضوعات علمی و صنایع کشور باید شکل بگیرد.

رحیمی افزود: تاکنون ۴۶ پارک علم و فناوری در کشور ایجاد شده است که میزبان هزار و ۷۰۰ شرکت فناور و دانش بنیان کشور است و بسیاری از این شرکت‌ها توانسته اند در لبه علم و توسعه، فعالیت علمی خود را ادامه دهند و موجب کسب افتخار برای کشور هستند.

وی ادامه داد: مراکز شتاب‌دهنده در رشد و توسعه شرکت‌های دانش بنیان تاثیر به سزایی دارند زیرا آنها به دنبال ایده‌های جدید هستند و با حمایت فنی و مالی این مراکز، ایده ها رشد پیدا می‌کنند و به بازار عرضه می‌شوند به همین دلیل باید شتاب دهنده ها مورد توجه و حمایت جدّی قرار گیرند.

توفیق علمی نیاز به حمایت دارد

رییس کمیسیون آموزش، تحقیقات و فناوری مجلس شورای اسلامی گفت: اگر کشور بخواهد موفق شود راه آن پیمودن مسیر دانش است و به همین دلیل حمایت از آموزش و پرورش و آموزش عالی باید مورد توجه ویژه قرار گیرد.

دکتر علیرضا منادی سفیدان، پنجشنبه گذشته در جلسه اعضای کمیسیون آموزش و تحقیقات مجلس شورای اسلامی که در دانشگاه فردوسی مشهد تشکیل شد افزود: آموزش عالی و آموزش پرورش در همه کشورها جایگاه خاصی دارند و کشورهای دارای آموزش، رشد خواهند کرد.

وی ادامه داد: پیشرفت و توسعه همه کشورها در قبال کیفیت قوانین و ضمانت اجرایی آن است و بر همین اساس با ایجاد مجلس مجازی که  در دست برنامه ریزی است به دنبال استفاده از نظر استادان دانشگاه‌ها و نخبگان دانشی در کنار نظر سایر مردم برای تصویب بهتر قوانین هستیم.

نماینده تبریز، آذرشهر و اسکو در مجلس گفت: اعضای کمیسیون‌ها در سفرهای استانی خود به دنبال احصای مشکلات در استان‌ها هستند تا بتوانند با استفاده از نظرات کارشناسی مناسب در تهیه قوانین مورد نیاز کشور در مجلس به بهترین روش مشارکت داشته باشند.

منادی افزود: در بودجه سال جاری آموزش و پرورش ۲۰ هزار میلیارد ریال برای یکی از موضوعات مورد نیاز این وزارتخانه در نظر گرفته شد تا مقداری از مشکلات آموزش و پرورش کاسته شود.

 وی ادامه داد: ۱۰۰ هزار میلیارد ریال نیز برای نوسازی مدارس در بودجه سال ۱۴۰۰ در نظر گرفته شده است.

رییس کمیسیون آموزش، تحقیقات و فناوری مجلس شورای اسلامی گفت: برای ۱۳ دانشگاه برتر کشور نیز پنج هزار و ۲۷۰ میلیارد ریال علاوه بر افزایش حدود ۶ درصدی بودجه تمام دانشگاه‌ها و مراکز آموزش عالی در نظر گرفته شده است که بر همین اساس ۵۲۰ میلیارد ریال بودجه دانشگاه فردوسی مشهد افزایش داده شد.