حجت الاسلام «احد آزادیخواه» روز یکشنبه در گفت و گوی اختصاصی با خبرنگار ایرنا با اشاره به اینکه سند جامع همکاری ایران و چین یک تفاهم اولیه است که اسناد مرتبط با این تفاهم با دخالت و نظارت منعقد خواهد شد، اظهار داشت: تحریمهای ظالمانه آمریکا موجب قطع مشارکت و همکاری شرکتهای اروپایی با ایران شده و البته افزایش صادرات غیرنفتی، توجه جدی به شرکتهای دانشبنیان بومی و رسیدن به خودکفایی در بسیاری از زمینهها را نیز برای ما به ارمغان آورد که دراین زمینه سند جامع همکاری با چین اقدامی موثر در راستای جبران حضور شرکتهای اروپایی و همچنین دستیابی به سرعت متوازن در مسیر پیشرفت کشور است.
نماینده مردم ملایر در مجلس شورای اسلامی گفت: در این رابطه در حوزههای مختلفی همچون راه، کشاورزی، پتروشیمی، اقتصادی، صنایع معدنی، آبزیان و دام و طیور با چین وارد تعامل شده ایم تا بتوانیم با هم افزایی از ظرفیتهای موجود در زمینههای مختلف، استفاده و مسیر رشد و توسعه متوازن کشور در راستای منافع ملی را تامین کنیم.
حجت الاسلام آزادیخواه، نشر شایعانی همچون فروش زمین، جزایر و خاک ایران به چین در قالب این سند جامع همکاری را توطئههای دشمنان ایران به ویژه آمریکا دانست و افزود: آمریکا برای اینکه منافع خود را در خطر دیده علیه این سند جامع همکاری توطئه می کند.
وی تاکید کرد: مردم هرگز نگران همکاری دو جانبه ایران و چین نباشند، این سند به نفع جمهوری اسلامی است و چنانچه جایی احساس شود می تواند در بخشی برای کشور مضر باشد، مسئولان مربوطه و ناظران به خوبی مراقب هستند و مانع خواهند شد.
عضو هیات رئیسه کمسیون کشاورزی مجلس شورای اسلامی، گشایش و توسعه اقتصادی و استفاده از ظرفیت فراملی را از فواید و دستاوردهای سند جامع همکاری ایران و چین دانست و گفت: تبادل تجاری با چین موجب بهره مندی ایران از ظرفیت کشورهای شرقی میشود و سایر کشورها با ایجاد رقابت، از ظرفیتها و مزیتهای پیدا و پنهان کشور مطلع شده و وارد این عرصه اقتصادی و سرمایه گذاری خواهند شد.
حجت الاسلام آزادیخواه با بیان اینکه با آمدن کشورهای شرق به سمت ایران، بسیاری از نیازمندیهای ما برآورده خواهد شد، ادامه داد: با تبادل تجاری با چین بسیاری از ظرفیتهای ما در حوزههای مختلف پتروشیمی، کشاورزی و صنعت، بارور میشود.
نماینده مردم ملایر در مجلس شورای اسلامی تاکید کرد: سند جامع همکاری ایران و چین این شرایط را برای ما ایجاد میکند تا مواردی همچون صنعت، کشاورزی و توسعه را جایگزین نفت کنیم و از این منظر برای کشور ارزآوری مناسب خواهد داشت.
سندجامع همکاری ایران و چین هفتم فروردین ماه توسط محمدجواد ظریف وزیر امور خارجه کشورمان و "وانگ ایی" عضو شورای دولتی و وزیر امور خارجه چین در تهران امضا شد. این سند راهبردی برای بکارگیری ظرفیتهای دو کشور با هدف ترسیم چشمانداز همکاریهای متقابل بلندمدت در حوزههای مختلف اقتصادی و فرهنگی تنظیم و امضا است.