به گزارش ایرنا از تارنمای شبکه "روسیا الیوم" این محموله حاوی ۱۰۰ دوز واکسن اسپوتنیک وی است که به عنوان دومین محموله ارسالی روسیه وارد لیبی شده و قرار است محموله دیگری نیز به این کشور ارسال شود.
دفتر اطلاعرسانی وزارت بهداشت لیبی اعلام کرد، این واکسنها در چارچوب تلاش "عبدالحمید دبیبه" نخست وزیر جدید این کشور و زیر نظر "علی الزنانی" وزیر بهداشت وارد لیبی شده است.
براساس این بیانیه، واکسنهای روسی برای توزیع زودهنگام در چارچوب طرح ملی واکسیناسیون در لیبی انبار شده است.
وزارت بهداشت لیبی بدون اعلام تاریخ دقیق ورود محمولههای دیگر واکسن، تنها اعلام کرد که این محمولهها در آینده وارد خواهند شد.
اولین محموله واکسن روسی یکشنبه گذشته حاوی یکصد و یک دوز و ۲۵۰ دوز و پس از آن روز پنجشنبه نیز ۵۷ هزار و ۶۰۰ دوز از واکسن "آسترازنکا" درچارچوب برنامه "کوواکس" وارد لیبی شده بود.
کوواکس برنامهای است که در چارچوب سازمان جهانی بهداشت برای واکسیناسیون افراد در کشورهای فقیر و با درآمد متوسط فعالیت دارد، کشورهایی که نمیتوانند برای پیش خرید واکسن قرارداد دو طرفه با شرکتهای داروسازی ببندند.
میزان واکسن دریافتی لبیبی با ورود این محموله به ۲۸۵ هزار و ۸۵۰ دوز رسیده است، هرچند تا امروز هیچ روندی برای واکسیناسیون اعلام نشده است.
دولت لیبی ۱۳ مارس گذشته به شهروندان خود که بیش از ۷ میلیون نفر هستند، وعده داد که واکسن کرونا را برای تمام شهروندان تهیه خواهد کرد.
براساس آخرین گزارش مراکز بهداشتی لیبی، تاکنون ۱۶۶ هزار نفر در این کشور به کرونا مبتلا شدهاند که از این میان دو هزار و ۸۰۷ تن جان باختهاند و ۱۵۲ هزار و ۳۲۸ نفر نیز بهبودی خود را به دست آوردهاند.
واکسن اسپوتنیک وی با مشارکت صندوق سرمایه گذاریهای مستقیم روسیه (تشکیلات دولتی تامین کننده مالی طرح های سرمایه گذاری) ساخته شده و در ماه اوت سال ۲۰۲۰(مرداد) به ثبت رسید.
پیش از لیبی، تعداد دیگری از کشورها مانند ایران، لبنان، الجزایر، بلاروس، تونس، آرژانتین، بولیوی، صربستان، تشکیلات خودگردان فلسطین، ونزوئلا، پاراگوئه، ترکمنستان، مجارستان، امارات و گینه این واکسن روسی را ثبت کردهاند.