مراغه - ایرنا - روند افزایشی تعداد مبتلایان به کرونا در هشترود، نگرانی‌های جدی در بین مسئولان به دنبال دارد اما عادی‌انگاری همچنان در میان مردم این شهرستان به چشم می‌خورد.

هشترود جزو نخستین شهرستان‌های آذربایجان‌شرقی بود که ابتلای ساکنانش به کرونای انگلیسی در آن شناسایی شد اما وجود این سویه جهش‌یافته از ویروس کرونا نه تنها موجب نگرانی مردم نشد، بلکه جمع قابل توجهی از هشترودی‌های ساکن دیگر شهرستان‌ها نیز همزمان با نوروز به این شهرستان سفر کردند و بازار دید و بازدیدهای عید با حضور آنان گرم‌تر شد.

سرپرست شبکه بهداشت و درمان هشترود طی ۲۹ اسفند ۱۳۹۹ به مثبت شدن نتایج کرونای پنج نفر در این شهرستان از نوع جهش‌یافته موسوم به کرونای انگلیسی اشاره کرد و هشدار داد که امکان افزایش تعداد افراد مبتلا به این نوع کرونا با توجه به افزایش مسافران و شلوغی شهر و روستاهای شهرستان وجود دارد.

سلیمان جعفرزاده، این را هم مورد تاکید قرار داده بود که متاسفانه عادی‌انگاری شرایط در بین مردم موج می‌زند و این زنگ خطری برای شهرستان است؛ البته طی روزهای پس از آن نیز تعداد مبتلایان کرونای انگلیسی در هشترود به تدریج افزایش یافت اما زنگ خطر ابتلا به کووید ۱۹ کمتر به گوش مردم این شهرستان رسید.

اکنون در نتیجه همین عادی‌انگاری‌ها، به صورت روزانه بر تعداد مبتلایان کرونا در این شهرستان اضافه می‌شود و مسئولان ستاد مقابله با کرونای شهرستان در صدد آسیب‌شناسی و جلب مشارکت‌های مردم در زمینه رعایت پروتکل‌های بهداشتی و تثبیت وضعیت شیوع کرونا هستند.

رییس ستاد مقابله با کرونا و فرماندار هشترود با اشاره به اینکه شیوع کرونا در این شهرستان از وضعیت قرمز عبور کرده و به سیاه رسیده، می‌گوید: وضعیت نگران‌کننده شهرستان از لحاظ شیوع کرونا، زنگ خطر جدی برای تمام آحاد مردم منطقه است.

به گفته «امین امینیان» و براساس آمارها، روز به روز بر تعداد مبتلایان به ویروس کرونا افزوده می‌شود و تنها راهکار مقابله با آن در شرایط فعلی جلب مشارکت‌های مردمی و رعایت گسترده و جدی پروتکل‌های بهداشتی است تا در هفته‌های آینده وضعیت شیوع کرونا تثبیت شود.

وی اظهار داشت: افزایش جهشی شیوع بیماری کووید ۱۹، زمینه اوج‌گیری موج چهارم این بیماری در شهرستان را فراهم کرده است و به همین دلیل مجبور هستیم مطابق مصوبه‌های ستاد ملی مبارزه با کرونا، رعایت دستورالعمل‌های بهداشتی، فاصله اجتماعی و زدن ماسک را با جدیت بیشتری مورد پایش قرار دهیم.

فرماندار هشترود اضافه کرد: بر همین اساس محدودیت فعالیت گروه‌های شغلی ۲ و سه و چهار تا پایان طرح لازم‌الاجرا بوده و برگزاری هرگونه مراسم در کل شهرستان ممنوع است.

 وی بیان کرد: متأسفانه سفرهای نوروزی، رعایت نکردن دستورالعمل‌های بهداشتی و در نتیجه افزایش آمار بیماران کرونایی بار سنگینی بر دوش کادر درمانی این شهرستان گذاشته است.

امام جمعه: وضعیت بسیار حساس است

امام جمعه هشترود نیز وضعیت شهرستان را از لحاظ شیوع کرونا بسیار حساس خواند و گفت: سفرهای نوروزی از عوامل اصلی وضعیت فعلی شیوع کرونا در سطح کشور است.

حجت‌الاسلام حسن جعفریان، بیان کرد: ناقلان اصلی کرونا که از افراد بی‌مبالات جامعه هستند، پازل شیوع کرونا را تکمیل می‌کنند اما متاسفانه ترکش‌های آن به اقشار مومن، اهل مساجد و محافل مذهبی، اصناف، فروشندگان و افراد حساس اصابت می‌کند.

وی ادامه داد: تعطیلی‌ها واقعا برای مردم مضر است و تعطیلی کسب و کار مردم در این شرایط گرانی، زندگی را برای آنان بسیار سخت می‌کند.

وی رعایت مصوبه‌های ستاد ملی مقابله با کرونا را ضروری خواند و افزود: ستاد مقابله با کرونای شهرستان در صورت تداوم تعطیلی‌ها باید چاره‌ای برای برخی از اصناف بیاندیشد و در صورت صلاح‌دید، به صورت نوبتی به آنان مجوز فعالیت بدهد. 

میزان ابتلا به کرونا در هشترود ۱۲ برابر شد

معاون بهداشتی رئیس دانشگاه علوم پزشکی تبریز در حالی از پنج برابر شدن تعداد مبتلایان به کرونا در استان خبر می‌دهد که فرماندار هشترود می‌گوید میران ابتلا به کووید ۱۹ در شهرستان بیشتر از میانگین استانی بوده و نسبت به سه ماه آخر سال گذشته ۱۲ برابر شده است.

به گفته «امین امینیان» اجرای طرح‌های هوشمند محدودیت‌ها و شهید سلیمانی برای مقابله با شیوع افسارگسیخته کرونا کفایت می‌کند اما باید اعمال محدودیت‌ها به صورت ۱۰۰ درصدی رعایت شود که مستلزم مشارکت گسترده مردم است.

امینیان تاکید کرد: طرح شهید سلیمانی در مناطق کانونی بیماری متمرکز می‌شود تا از انتشار گسترده ویروس جلوگیری گردد؛ همچنین آرامستان‌های شهر و روستاهای بزرگ تعطیل و مراسم تدفین با حصور بستگان درجه یک برگزار می‌شود.

امینیان اضافه کرد: خودروهای غیربومی نیز از طریق سیستم هوشمند و دوربین‌های کنترل ترافیک جریمه می‌شوند.

فرماندار هشترود از خیران نیز خواست تا مجموعه سپاه را در جمع‌آوری و توزیع بسته‌های معیشتی در ایام ماه مبارک رمضان کمک کنند.

به گزارش ایرنا به نقل از سخنگوی ستاد مقابله کرونا آذربایجان‌شرقی از مجموع ۲۱ شهرستان استان، ۱۱ شهرستان در وضعیت قرمز قرار دارد.