علی ابراهیمی روز شنبه در گفت و گو با خبرنگار ایرنا اظهار داشت: در سال گذشته در مجموع ۴۵ میلیارد و ۱۰۳ میلیون و ۴۱۰ هزار ریال زکات جمع آوری شد که از این میزان ۳۱ میلیارد و ۹۱۶ میلیون ریال به صورت غیرنقدی و کالا شامل زکات فطریه به صورت گندم، جو، انگور، انعام و مابقی به صورت نقدی بود.
وی با بیان اینکه زکات پرداختی در هر منطقه در همان محل هزینه میشود، ادامه داد: از مجموع زکات جمعآوری شده، ۹۰ درصد بین فقرا و مستمندان توزیع میشود و ۱۰ درصد نیز جهت احداث مساکن نیازمندان هزینه خواهد شد.
ابراهیمی افزود: بخش از زکات جمع آوری شده نیز صرف احداث مساکن نیازمندان، تامین جهیزیه نوعروسان، کمک هزینه درمان و کمک به تامین معیشت نیازمندان می شود.
رییس کمیته امداد امام خمینی (ره) سردشت گفت: برای جمع آوری زکات در سال جاری نیز برنامهریزی لازم حتی در ماه مبارک رمضان انجام گرفته است.
وی بیان کرد: برای اجرای این فریضه مهم در این شهرستان، ۱۰۰ شورای زکات در روستاها فعال و ۸۰ نفر عامل زکات و چهار نفر مبلّغ از روحانیون و متنفذین مشغول به فعالیت و تبلیغ هستند.
به گزارش ایرنا، زکات در آذربایجانغربی بیشتر به گندم، جو و کشمش و در برخی موارد به دام تعلق میگیرد.
زکات در لغت به ۲ معنای رشد و نمو و پاک آمده است؛ واژه زکات به سهمی اطلاق میشود که انسان از مال خود خارج میکند و به فقرا میدهد و به این دلیل است که در پرداخت آن، امید رشد و افزایش مال همراه با خیر و برکت را دارد و موجب تزکیه و پاکی روح پرداخت کننده میشود.
در قرآن کریم آمدن زکات در کنار نماز نشانه آن است که رابطه با خداوند متعال از طریق نماز حاصل شده است و رابطه با مخلوق خداوند از راه ادای زکات برقرار میشود.
همراهی این ۲ به جهت اهمیت ویژه آنهاست زیرا نماز در آیات قرآن کریم و روایات اسلامی از جایگاه خاصی برخوردار است و زکات نیز در دین اسلام در بعد اقتصادی و اجتماعی بسیار اهمیت دارد.
شهرستان سردشت در جنوب آذربایجان غربی واقع شده و دارای چهار شهر، ۲ بخش، ۶ دهستان و ۲۴۶ روستا و جمعیت ۱۲۰ هزار نفر است.