گناباد- ایرنا- عضو هیات علمی دانشگاه علوم پزشکی و رییس دانشکده بهداشت گناباد گفت: عادی‌انگاری و غفلت مردم از رعایت پروتکل‌های بهداشتی به یک نگرانی برای مسوولان درمانی و دغدغه برای کادر بهداشت و درمان تبدیل شده است.

دکتر علی عالمی روز دوشنبه در گفت و گو با خبرنگار ایرنا اظهار داشت: در شرایطی که موج چهارم کرونا آغاز و تاخت و تاز ویروس جهش یافته انگلیسی افزایش یافته است، کاهش حساسیت عمومی و عادی انگاری به یکی از نگرانی های مهم در حوزه شیوع بیشتر بیماری کووید ۱۹ بدل شده است و حال آنکه مهار این بیماری جز با مشارکت مردم و رعایت مسائل پیشگیرانه امکانپذیر نیست.

وی افزود: اقداماتی نظیر رعایت فاصله فیزیکی، استفاده از ماسک و پرهیز از برگزاری آیین ها و جلسات مختلف، هنوز هم به عنوان راه‌های پیشگیری از ابتلای به کووید ۱۹ و کمک به قطع زنجیره انتقال این بیماری مورد تأکید سازمانها و متولیان ملی و بین المللی حوزه بهداشت است و این اقدامات حتی بعد از تزریق عمومی واکسن باید برای مدتی برای مصون سازی کامل جامعه از ویروس مورد توجه باشد.

وی به روند افزایشی ابتلا به کووید ۱۹ در شهرستان های گناباد و بجستان اشاره و بیان کرد: برای مهار این وضعیت ناگزیر به انتخاب شیوه‌ای خاص در زندگی هستیم تا ضمن انجام فعالیت‌های معمول و محافظت ‌شده، شانس ابتلا به بیماری را در خود و اطرافیان به حداقل برسانیم.

دکتر عالمی افزود: جلب مشارکت مردم و خانواده نقش مهمی در کاهش تبعات و کنترل ویروس همه گیر کرونا دارد و یکی از مسائل مهم در کنترل چرخه انتقال ویروس کرونا، ماندن در خانه است و باید حضور غیرضرور در سطح جامعه به حداقل برسد و اگر افراد بنا به ضرورت مجبور به خارج شدن از منزل هستند، به هیچ عنوان در اماکن پر رفت و آمد حضور نیافته و طول مدت حضور خود را به کمترین میزان کاهش دهند.

وی ادامه داد: رعایت فاصله ۲ متری با دیگر افراد، ضروری است و باید تنها یک نفر برای خرید از منزل خارج شود و هر اندازه بیشتر اعضای خانواده در این شرایط از منزل خارج شوند احتمال انتقال و آلودگی به ویروس کرونا به همان نسبت افزایش می یابد.

عضو هیات علمی دانشگاه علوم پزشکی گناباد گفت: رسانه های عمومی، متولیان فرهنگی و دولتمردان و فعالان حوزه سلامت باید بیش از پیش نسبت به افزایش سطح آگاهی و دانش مردم و ارتقای سطح حساسیت عمومی نسبت به کنترل بیماری از طریق رعایت توصیه های بهداشتی اهتمام ورزند.

با توجه به قرار گرفتن گناباد در وضعیت قرمز از نظر شیوع ویروس همه‌گیر کرونا، محدودیتهای مرتبط در این شهرستان افزایش یافت زیرا تعداد بیماران بستری و فوتی ناشی از کرونا در یک هفته اخیر در گناباد رو به افزایش گذاشته است.

هم‌اینک ۲۷ بیمار مبتلا به کووید ۱۹ در بیمارستان علامه بهلول گنابادی بستری هستند و تاکنون ۲۸۳ نفر در این منطقه با تست مثبت کرونا جان خود را از دست داده‌اند.  

سه بخش با گنجایش ۱۷۰ تخت و یک بخش مراقبت‌ ویژه در بیمارستان علامه بهلول گنابادی برای درمان بیماران کرونایی فعال است.

بیمارستان دوم تخصصی درمان بیماران کرونایی در گناباد نیز که با گنجایش ۶۰ دستگاه تخت، دهه فجر پارسال در شهر بیدخت این شهرستان به بهره‌برداری رسید هم‌اینک پذیرای بیماران مبتلا به کووید ۱۹ است.  

مرکز شهرستان ۹۳ هزار نفری گناباد در فاصله  ۲۸۷ کیلومتری جنوب مشهد واقع است.  

بر اساس ارزیابی وزارت بهداشت هم‌اینک ۲۵۷ شهرستان از جمله مراکز همه استانها و کلانشهرهای ایران در وضعیت قرمز شیوع ویروس کرونا قرار دارند. ۱۲۹ شهرستان نیز در وضعیت نارنجی، ۵۱ شهرستان در وضعیت زرد و ۱۱ شهرستان در شرایط آبی شیوع ویروس همه‌گیر هستند. بر اساس مصوبات ستاد ملی مقابله با کرونا مسافرت «از» و «به» شهرهای با وضعیت قرمز و نارنجی ممنوع است.

هم‌اینک نمودار ابتلا و بستری کرونا در ایران با شیب تند صعودی امتداد دارد و همه استانهای کشور با افزایش جدی بیماران بستری و سرپایی مواجهند. این در حالی است که میزان عمل به پروتکلهای بهداشتی در سطح کشور همچنان پایین و نگران کننده بوده بطوری که طبق آخرین ارزیابیها این میزان تنها ۵۶ درصد است.

بر اساس آخرین آمار رسمی تاکنون دو میلیون و ۷۰ هزار و ۱۴۱ نفر در ایران به ویروس کرونا مبتلا شده‌اند. بیماری کووید ۱۹ تاکنون جان ۶۴ هزار و ۴۹۰ نفر را در کشورمان گرفته است. تاکنون یک میلیون ۷۱۰ هزار و ۹۷۴ نفر از مبتلایان به ویروس کرونا هم در ایران بهبود یافته‌اند.  

"پاندمی کرونا" تاکنون در سطح جهان ۱۳۶ میلیون و ۱۲۸ هزار و ۳۷۵ نفر را بیمار کرده و جان دو میلیون و ۹۴۱ هزار و ۲۵۵ نفر را در ۲۳۰ کشور گرفته است. ۱۰۹ میلیون و ۵۱۲ هزار و ۸۶۱ نفر از افراد مبتلا به ویروس کرونا در سطح جهان، تاکنون درمان شده‌اند.

در این میان آمریکا با ۳۱ میلیون ۸۶۹ هزار ۹۶۶ بیمار کووید ۱۹ و ۵۷۵ هزار و ۵۹۵ قربانی ویروس کرونا، بیشترین آمار ابتلا و تلفات ناشی از پاندمی کرونا را در جهان به خود اختصاص داده است. پس از آمریکا کشورهای برزیل، هند و فرانسه بیشترین شمار افراد مبتلا به ویروس کرونا را دارند.

بر اساس آخرین آمارهای رسمی، ایران در جدول مبتلایان پاندمی کرونا جایگاه پانزدهم را در میان کشورهای جهان دارد.