بجنورد- ایرنا- نماینده اصولگرای محلس نهم گفت: تبلیغات منفی که رسانه های فارسی زبان و معاند علیه سند همکاری ایران و چین انجام می دهند، نشانگر انتخاب مسیر درست از سوی جمهوری اسلامی برای خنثی سازی تحریم است.

موسی الرضا ثروتی روز دوشنبه در گفت وگو با خبرنگار ایرنا  اظهارداشت: رسانه های داخلی ما به جای تاثیر پذیری از تبلیغات مسموم و جوسازی رسانه های معاند علیه سند همکاری ایران و چین، باید اطلاعات درست را به افکار عمومی منتقل کنند که زمینه ساز امید و نشاط در جامعه باشد.
وی خاطرنشان کرد : استفاده از عباراتی چون کشور فروشی یا بدعهدی چین در قراردادهای نفتی برای سند جامع  همکاری ایران و چین کار رسانه های فارسی زبان و معاندی است که از این ابتکار جمهوری اسلامی که در راستای برون رفت از مشکلات اقتصادی انجام شد، ناراضی هستند.
نماینده ادوار مجلس شورای اسلامی خاطرنشان کرد : توافق با قدرت های مطرح جهانی و انعقاد قرارداد راهبردی ، مسیر ایجاد جهان چند قطبی و توزیع قدرت جهانی را هموار می کند ،به گونه ای که کشور نیز می تواند از این فضای چند قطبی به نفع خود استفاده کند.
ثروتی افزود: هم اکنون حتی برخی کشورهای اروپایی نیز در راستای مخالفت با سلطه آمریکا قراردادهایی در زمینه انتقال گاز با روسیه منعقد کردند و اسناد همکاری را با سایر کشورها نیز در دست تدوین و یا اجرا دارند.
خروج طرح های بزرگ اقتصادی از رکود
این نماینده اصولگرای مجلس نهم اظهارداشت : در شرایط فعلی سند جامع همکاری ۲۵ ساله در حد یک تفاهمنامه کلی است که پس از بررسی قطعا تبدیل به فعالیت های اجرایی به خصوص سرمایه گذاری بزرگ چین در ایران می شود  و بسیاری از پروژه های بزرگ اقتصادی را از رکود فعلی حاکم به دلیل کمبود نقدینگی خارج می کند.
ثروتی با اشاره به به سرانجام نرسیدن قرارداد ایران با چین در اجرای راه آهن- گرگان- بجنورد- مشهد که بیش از یک دهه قبل به امضاء رسید اظهارداشت : اگر این سند همکاری به قرارداد مبدل شود، قطعا این پروژه که حدود ۳۲ هزار میلیارد تومان سرمایه گذاری نیاز دارد، اجرایی شود و اقتصاد این استان های بهره مند از این پروژه  متحول خواهد کرد.
وی در مورد سرمایه گذاری ۴۰۰ میلیارد دلاری چین در ایران طبق پیش بینی سند جامع همکاری خاطرنشان کرد : اگرچه در این سند اشاره ای به میزان سرمایه گذاری ارزی چین در ایران نشد، ولی احتمال چنین سرمایه گذاری در حوزه های مختلف به خصوص انرژی نیز وجود دارد.
ثروتی با اشاره به تحریم های اقتصادی آمریکا علیه کشورمان  یادآور شد: اگرچه بدلیل تحریم های بانکی کشور، چین نمی توانست نقدینگی در اختیار کشور قرار دهد، ولی نباید فراموش کرد که چین تنها کشوری بود در شرایط تحریمی از ما نفت می خرید و بسیاری از کالاهای مورد نیاز کشور را تامین کرد.
ایران و چین در جریان سفر رسمی «شی جی بینگ» به تهران در بهمن ماه ۹۴ با صدور بیانیه ای سطح روابط خود را به روابط راهبردی ارتقاء دادند و در بند شش این بیانیه دو طرف آمادگی خود را برای  رایزنی ومذاکره جهت انعقاد سند جامع همکاری بلند مدت اعلام کردند.
سند جامع همکاری های ایران و چین هفتم فروردین ماه سال جاری توسط محمد جواد ظریف و «وانگ بی» وزیران خارجه ایران و چین در محل وزرات امور خارجه امضا شد.