به گزارش روز شنبه گروه فرهنگی ایرنا از بنیاد سعدی، با توجه به شرایط فعلی شیوع کرونا و افزایش تعداد شهرهای قرمز در کشور و ضرورت اجرای دستورالعملهای بهداشتی مربوطه، برگزاری دومین آزمون بین المللی مهارت زبان فارسی در تهران امروز، لغو شد.
بنابر اعلام این خبر، آزمون آمفا با همکاری دانشگاه سن پترزبورگ ساعت ۱۰ صبح امروز به وقت روسیه و فردا (یکشنبه ۲۲ فروردین) ساعت ۱۰ صبح به وقت عراق با همکاری مؤسسه قلم برگزار میشود. آزمون بین المللی مهارت زبان فارسی آمفا در تهران نیز شهریور ماه سال جاری با همکاری آکادمی هرمز برگزار میشود.
آزمون آمفا که مخفف «آزمون مهارت فارسی» است؛ مانند آزمونهای معتبر بینالمللی همچون تافل/ TOEFL و آیلتس/ IELTS است، مخاطبان اصلی این آزمون فارسی آموزان، معلمان زبان فارسی و علاقه مندانی هستند که میزان توانایی خود را در چهار مهارت اصلی زبان فارسی (شنیدن، خواندن، صحبت کردن، نوشتن) ارزیابی میکنند.
نخستین آزمون آمفا توسط بنیاد سعدی در تاریخ دوم آذرماه ۱۳۹۸ به صورت همزمان در دو کشور روسیه و عراق برگزار شد، همچنین قرار بود ۱۵ اسفند ۱۳۹۸ (مطابق با پنچم مارس ۲۰۲۰) دومین دوره در ایران و همزمان در کشورهای دیگر برگزار شود که به دلیل شیوع بیماری کرونا و رعایت موازین بهداشتی برگزار نشد.
نیاد سعدی، در سال ۱۳۸۹ با تصویب شورای عالی انقلاب فرهنگی برای تقویت و گسترش زبان و ادبیات فارسی در خارج از کشور و ایجاد تمرکز، همافزایی و انسجام در فعالیتهای مرتبط با این حوزه و بهرهگیری بهینه از ظرفیتهای موجود کشور، تاسیس شد و کار خود را به صورت رسمی از اول اردیبهشت ۱۳۹۲ آغاز کرد.
این بنیاد ضمن تالیف کتاب های آموزشی زبان فارسی، تربیت مربی، همهساله دوره های آموزشی را در این راستا برای مدرسان زبان فارسی دنیا برنامه ریزی و اجرا می کند، همچنین برگزاری دوره های دانش افزایی برای علاقهمندان و دانشجویان رشته زبان و ادبیات فارسی در سراسر جهان و رشته های مرتبط از دیگر فعالیت های این بنیاد است.
تالیف ۱۶ عنوان کتاب در زمینه آموزش زبان فارسی، برگزاری بیش از ۲۰۰ دوره آموزش زبان فارسی با ۱۰ هزار فارسیآموز و تربیت معلم، فعالیت در فضای مجازی برای آموزش زبان فارسی بخشی از فعالیت های این نهاد است که به صورت هیات امنایی و با حضور معاون اول رئیسجمهور (رئیس هیئتامنا)، رئیس سازمان فرهنگ و ارتباطات اسلامی (دبیر هیئتامنا)، رئیس بنیاد، وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی، وزیر امور خارجه، وزیر علوم، تحقیقات و فناوری، وزیر آموزش و پرورش، رئیس فرهنگستان زبان و ادب فارسی، دبیر شورای عالی انقلاب فرهنگی، رئیس جامعه المصطفی العالمیه، رئیس سازمان صدا و سیما و ۵ نفر صاحب نظر در حوزه زبان و ادبیات فارسی به پیشنهاد رئیس فرهنگستان زبان و ادب فارسی و تأیید هیات امناء و تصویب شورای عالی انقلاب فرهنگی با ریاست غلامعلی حداد عادل، اداره می شود.