سید کمال الدین میرجعفریان شنبه شب در نشست ستاد پیشگیری، هماهنگی و فرماندهی عملیات پاسخ به بحران خراسان رضوی که با حضور "اسماعیل نجار" رییس سازمان مدیریت بحران کشور برگزار شد، بر آمادگی بیشتر و فراهم نمودن تمهیدات لازم برای جلوگیری از خسارتهای محتمل در زمان بروز حادثه تاکید کرد.
وی افزود: این استان با انواع مخاطرات طبیعی روبرو است و علاوه بر اینکه از سیل و زلزله و توفان گرفته تا آتش سوزی و حوادث جاده ای که در آن رخ می دهد، سالانه پذیرای ۳۰ میلیون زائر است که احتمال افزایش خسارات در زمان وقوع حوادث را بیشتر میکند.
معاون استاندار خراسان رضوی ادامه داد: این استان با دغدغه های متعدد در زمینه بحرانهای طبیعی و غیرطبیعی مواجه است لذا باید هم پیشگیری و هم مقابله در برابر این حوادث به موقع انجام شود.
وی گفت: در آتش سوزی اخیر گمرک اسلام قلعه اگر همت دستگاه های اجرایی و استاندار خراسان رضوی نبود و امکانات شهرداری مشهد به مرز گسیل نمیشد، خسارتهای بیشتری به بار میآمد.
میرجعفریان با اشاره به وجود چندین گسل فعال در مشهد افزود: براساس طرح جامع شهری ۴۰ تا ۸۰ نفر ساکن در هر هکتار پیش بینی شده اما فقط در حاشیه شهر مشهد در هر هکتار ۴۰۰ نفر ساکن است که تراکم بسیار بالایی است و این امر در زمان بروز حادثه، امدادرسانی را به شدت مشکل میکند.
وی وضعیت رانش زمین، مسیل ها و روان آبهای ناشی از جاری شدن آب رودخانه در داخل برخی شهرهای خراسان رضوی را نامناسب دانست و ادامه داد: باید برای جلوگیری از خسارتهای سنگین در این شهرها در زمان بارندگی تدابیر ویژه اندیشیده شود.
معاون استاندار خراسان رضوی تامین آب آشامیدنی برای روستاییان را از دیگر دغدغه های استان ذکر و بیان کرد: تنش آبی سالهای گذشته دوباره به استان بازگشته و شرایط تامین آب را در سال جاری دچار چالش کرده است که باید برای افزایش آبرسانی سیار تدبیر کرد.
وی تامین سوخت گاز را از دیگر دغدغه های استان دانست و خواستار تسریع در اجرای خط انتقال گاز از جنوب کشور به این استان شد.
میرجعفریان به خسارتهای ناشی از توفان سال گذشته در مشهد اشاره کرد و گفت: باید تدابیری اندیشیده شود که با توجه به مرتفع سازی در شهرها، مخاطرات به نحوی مدیریت شود که شاهد تکرار خسارات ناشی از وزش باد در کلانشهر مشهد نباشیم.
وی وضعیت استحکام خانه های روستایی خراسان رضوی در برابر حوادث را بسیار نامناسب دانست و افزود: تاکنون خانه های روستایی برخی استانهای کشور ۱۰۰ درصد بیمه شده اند لذا درخواست می شود خانه های روستایی این استان نیز مشمول بیمه شوند.
مدیر کل مدیریت بحران استانداری خراسان رضوی نیز در این نشست گفت: این استان ۲۱ گسل فعال دارد و زلزله ۴.۷ ریشتری اخیر در شادمهر نشان از فعال بودن یکی از این گسلها و احتمال بروز خسارت بسیار ناشی از تکانه سنگین آن دارد.
محسن نجات افزود: پیش از این نیز در ۱۶ فروردین ماه سال ۱۳۹۶، زلزله سپیدسنگ در خراسان رضوی وضعیت خطرناک استان از نظر فعال بودن گسلها را ثابت کرد لذا باید برای پیشگیری از بروز خسارتهای سنگین تدبیر کرد.
وی ادامه داد: تدوین برنامه کاهش خطرپذیری استان و سند مدیریت بحران شهری در این راستا از برنامه های خراسان رضوی در جهت مدیریت بحران است که در حال اجراست.