اسلام‌آباد - ایرنا - تداوم موج سوم کرونا در پاکستان که‌ تنها در پنج‌ روز گذشته بیش از ۵۰۰ قربانی گرفته است، همچنان این کشور را درگیر پیامدهای آن کرده و میزان مبتلایان به این ویروس نیز رکورد می‌زند. این وضعیت مقابله برای کاهش سرعت اشاعه کرونا در پاکستان را با مشکل مواجه کرده است.

به گزارش روز یکشنبه ایرنا، پاکستان طی هفته‌های اخیر به شدت درگیر موج سوم شیوع ویروس کووید-۱۹ است و شهرهای مختلف این کشور درگیر آن هستند به نحوی که ستاد ملی مدیریت عملیات مبارزه با کرونا مجبور به اعمال مجدد محدودیت‌های کرونایی در سراسر پاکستان شد.

به رغم ابلاغ تعطیلی دو هفته‌ای نهادهای آموزشی در پاکستان و همچنین ممنوعیت تردد حمل و نقل بین شهری در روزهای شنبه و یکشنبه، از میزان ابتلا به بیماری کرونا کاسته نشده و حتی تعداد مرگ و میر بیماران کرونایی نیز طی هفته‌های گذشته بارها رکورد زده است.

به گفته مقامات پاکستانی، شدت موج سوم کرونا این کشور را به وضعیت دشوار اوایل سال گذشته یعنی مدتی پس از شیوع ویروس کووید-۱۹ دچار کرده و سیر صعودی مبتلایان و جان باختگان همچنان در پاکستان رکورد می‌زند.

ستاد ملی مدیریت و عملیات مبارزه با کرونا در پاکستان علل تشدید شیوع کرونا و موج سوم آن را ورود کرونای انگلیسی به این کشور، عدم اجرای درست مقررات بهداشتی و سهل انگاری مردم در رعایت محدودیت‌ها و دیگر تمهیدات اعلام می‌کنند.

گزارش امروز شبکه‌های خبری پاکستان از افزایش فشار بر کادر درمان در شهرهای مختلف و حتی اشباع بیش از ۷۰ درصدی ظرفیت بیمارستان ها به ویژه بخش مراقبت‌های ویژه حکایت دارد.

طی پنج روز گذشته بیش از ۵۰۰ بیمار کرونایی در شهرهای مختلف پاکستان جان خود را از دست داده اند و ابتلای افزون بر ۲۵ هزار نفر به ویروس کووید-۱۹ نیز ثبت شد.

بنا بر اعلام ستاد ملی مدیریت عملیات مبارزه با کرونا در پاکستان، طی ۲۴ ساعت گذشته ابتلای ۵ هزار و ۵۰ نفر در مناطق مختلف پاکستان به ویروس کرونا ثبت شد و ۱۱۴ نفر از بیماران نیز جان خود را از دست دادند.

در چنین وضعیتی مسوولان در پاکستان هشدار دادند که اگر محدودیت‌های کرونایی مفید نباشد و مردم نیز دست از سهل انگاری برندارند، وضعیت وخیم تر شده و دولت مجبور به اعمال محدودیت‌های سخت تر خواهد بود.

طرح واکسیناسیون کرونا در پاکستان ادامه‌ دارد و مقامات این کشور از افزایش خرید واکسن از چین، روسیه و برنامه کواکس خبر دادند. قرار است بعد از تعطیلات عید فطر، ثبت نام واکسیناسیون کرونا برای همه شهروندان در پاکستان اجرا شود.

در عین حال مسوولان پاکستانی گفتند، با فرا رسیدن ماه مبارک رمضان اعمال محدودیت‌های کرونایی فعالیت‌های روزمره مردم، زندگی افراد عادی و یا فعالیت‌های اقتصادی را به شدت تحت تاثیر قرار می‌دهد. بنابراین مردم باید از مقررات بهداشتی پیروی کرده و از تردد غیر ضروری در اماکن عمومی، سفر و یا حتی خروج از محل سکونت و رفتن به مسافرت در ایام تعطیلات عید فطر به طوری جدی اجتناب کنند.

پاکستانی‌ها هفتم اسفند ۹۹ یکسالگی شیوع بیماری کووید-۱۹ در این کشور را سپری کردند. از آن زمان تا امروز دست کم ۷۲۱ هزار و ۱۸ نفر به این ویروس مبتلا شده و ۱۵ هزار و ۴۴۳ نفر از بیماران کرونایی نیز جان باخته‌اند.