به گزارش امروز خبرگزاری «روسیا الیوم» فعالان حقوق بشر گزارش دادند که مقامات بحرینی پس از تظاهراتی که در اثر شیوع کرونا خواستار آزادی زندانیان سیاسی بودند با فشارهای مجامع بین المللی مجبور به آزادی دهها زندانی از جمله فعالان سیاسی شدند.
مقامات بحرینی پیش از این اعلام کرده بودند که قصد دارند ۱۷۹ زندانی را از زندان مرکزی «جو» آزاد کنند و دیروز ۱۶۶ نفر از آنها آزاد شدند.
در میان افراد آزاد شده «محمد جواد» ۷۵ ساله وجود دارد که ۱۰ سال از عمر خود را در زندان سپری کرده است و از وابستگان «نبیل رجب» از فعالان بارز سیاسی بحرین است.
دهها تن از بستگان زندانیان سیاسی روزانه در حومه پایتخت منامه با پرپایی تجمع های اعتراضی در میان تدابیر شدید امنیتی خواستار آزادی اعضای خانواده خود شده بودند که نیروهای امنیتی رژیم آل خلیفه آنها را به اتهام تجمع اعتراضی بازداشت کردند.
در مارس ۲۰۲۱ مقامات بحرینی مدعی شدند که تعداد پرونده های افراد مبتلا به کرونا در زندان تنها ۳ مورد است. این در حالی است که سازمان حقوق بشر از وضعیت وخیم برخی از زندانیان به ویژه افراد مسن گزارش داده است که از مشکلات جدی پزشکی رنج میبرند و با شیوع کرونا اوضاع آنها بحرانی شده است و این مقامات حاضر به آزادی آنها نیستند.
بحرین از زمان سرکوب قیام مردمی در سال ۲۰۱۱ تاکنون شاهد موج اعتراضهای مردمی است که خواستار اصلاحات سیاسی در این کشور هستند.
به گفته فعالان بحرینی، شمار زیادی از شخصیتها و رهبران گروههای مخالف، پزشکان، معلمان، دانش آموزان و کارمندان بخش عمومی در زندانهای رژیم آل خلیفه شکنجه شدهاند. رژیم آل خلیفه در سالهای اخیر با حمایت دولتهای غربی از جمله انگلیس و با کمک نظامیان عربستان و ماموران امنیتی امارات که در قالب نیروهای «سپر جزیره» در بحرین مستقر شدهاند، اعتراضهای مسالمتآمیز مردمی این کشور را به شدیدترین شکل سرکوب میکند.
مقامات بحرین تاکنون آمار رسمی از شمار زندانیان سیاسی و عقیدتی در این کشور ارائه نکردهاند، اما بر اساس منابع غیر رسمی و احزاب سیاسی بحرین از جمله «حزب الوفاق» حدود پنج هزار بحرینی به دلیل انجام فعالیتهای سیاسی، حقوقی و عقیدتی در این کشور زندانی شدهاند.
تظاهرات و اعتراضات در بحرین به رغم تلاش رژیم آل خلیفه در سرکوب آنها، در سراسر این کشور گسترش یافته است، به طوریکه در اواخر هفته گذشته حداقل در ۲۸ شهر و روستای این کشور تظاهرات گزارش شده است، این در حالی است که در تاریخ ۶ و ۷ آوریل تعداد زیادی از تظاهرکنندگان به ویژه کسانی که از اعضای خانواده آنها در زندان به سر میبرند، مورد بازجویی قرار گرفتند.
اگرچه دادستانی عمومی بحرین در ۸ آوریل آزادی ۷۳ زندانی را با مجازاتهای جایگزین اعلام کرد، اما همچنان صدها نفر از زندانیان از جمله بسیاری از افراد مسن که در قیام دمکراسی خواهی ملت بحرین در سال ۲۰۱۱ شرکت کردند، بازداشت هستند، افرادی که از مشکلات جدی پزشکی رنج میبرند.