به گزارش ایرنا، شبکه روسیه الیوم امروز (یکشنبه) با اشاره به اینکه مقامات قضایی مصر در روزهای چهار آوریل و ۹ مارس مجموعا" هشت حکم برای ۱۰۳ نفر از نیروهای اخوان المسلمین صادر کردند، افزود: واحد مبارزه با پولشویی و تأمین مالی تروریسم در مصر اسامی این افراد که در وب سایت این واحد ذکر شده است را در فهرست تروریستها قرار داد.
تعداد نیروهایی که از چهارم ژوئیه ۲۰۱۶ تا چهارم آوریل ۲۰۲۱ در مصر در لیست تروریستها قرار گرفتهاند به ۶ هزار و ۷۶۱ نفر و هشت نهاد افزایش یافته است.
مقامات قضایی مصر مدعی هستند که به طور رسمی ثابت شده است که این افراد در انجام جنایات تروریستی در داخل مصر نقش داشتهاند و برخی از آنها به تامین مالی و تجهیز نیروهای افراطی به سلاح و مهمات برای استفاده علیه مردم کمک کردهاند.
بر اساس گزارش رسانههای مصر، مقامات این کشور در تلاشند تا اسامی این افراد را با هدف تبادل اطلاعات درباره عناصر و نهادهای طبقهبندی شده در لیست تروریسم به کشورها اعلام کنند.
شورای وزیران دولت مصر دی ماه سال ۱۳۹۳ (۲۰۱۳ میلادی) اخوان المسلمین را در فهرست گروههای تروریستی قرار داد.
«حسام عیسی» معاون وقت نخست وزیر مصر در این باره اعلام کرد که شورای وزیران تصمیم گرفت جماعت اخوان المسلمین را سازمانی تروریستی اعلام کند.
وی، اخوان المسلمین را گروهی جنایتکار و عامل ناآرامی در مصر دانست و گفت: این گروه تعدادی پلیس و شمار زیادی از شهروندان مصری را به قتل رسانده است.
با برکناری محمد مرسی رئیس جمهوری مورد حمایت اخوان المسلمین ازسوی ارتش در سوم ژوئیه ۲۰۱۳ (۱۲ تیر ۹۲) خشونتها در این کشور افزایش یافت و درگیریهای گستردهای میان هواداران وی و نیروهای امنیتی انجام گرفت.
در این درگیریها صدها نفر کشته و هزاران تن نیز دستگیر شدند.
همچنین شماری از رهبران و شخصیتهای برجسته این گروه به زندان افتادند و با اتهامهایی از جمله مشارکت در کشتار مردم و تخریب اموال عمومی رو به رو شدند.
اخوان المسلمین در آن سال، برکناری «محمد مرسی» را کودتای نظامی خواند و با محکوم کردن آن، خواهان بازگشت وی به قدرت شد.
گروه اخوان المسلمین بعد از وقایع مصر در سال ۲۰۱۴ از سوی عربستان و سپس امارات متحده عربی نیز در فهرست گروههای تروریستی قرار گرفت.
اخوان المسلمین یک جنبش فراملی اسلامگرای اهل سنت است که در بسیاری از کشورهای عربی هوادار دارد.
اخوان المسلمین را میتوان بزرگترین گروه سیاسی سنی در جهان بهشمار آورد، این جنبش در سال ۱۹۲۸ میلادی (۱۳۰۷ خورشیدی) در شهر اسماعیلیه مصر به رهبری حسن البنا بنیان نهاده شد و سپس فعالیت خود را به دیگر کشورهای عربی و اسلامی گسترش داد.
این نهضت به تأثیر از اندیشههای سید قطب اندیشمند اسلامی، محمد الغزالی مبلغ اسلامی، سید جمالالدین اسدآبادی و محمد عبده در پاسخ به انحطاط داخلی مسلمانان و سلطه بیگانگان بر کشورهای اسلامی، به ویژه بر کشور مصر پدید آمد.
اخوان المسلمین برای رسیدن به اهدافش در زمینههای مختلف فرهنگی، نظامی و سیاسی به مبارزه پرداخت و در این رهگذر چند بار به دست حکومت ملک فاروق پادشاه وقت مصر منحل شد و به دنبال آن شمار زیادی از اعضای آن دستگیر یا اعدام شدند.