تهران- ایرنا- دبیر شورای معارف سیما گفت: شبکه‌های مختلف تلویزیون برنامه‌های متنوعی برای ماه رمضان با راهبرد محتوایی تواصی به حق و تواصی به صبر، امیدبخشی و وعده الهی پیروزی مومنان، ایجاد نشاط معنوی و رزمایش کمک مومنانه جهت پخش در نظر گرفته اند.

به گزارش خبرنگار ایرنا، جواد شیخ‌اکبری امروز یکشنبه در نشستی مجازی برنامه های ماه مبارک رمضان شبکه های سیما را اعلام کرد.

وی خیز چهارم کرونا، فضای سخت اقتصادی و معیشتی و مناسبت انتخابات را سه ملاحظه جدی در تدوین راهبردهای برنامه‌های ماه مبارک رمضان خواند و گفت: خیز چهارم کرونا خیلی از مراسم‌های مذهبی را که قرار بود با حضور جمعیت باشد تحت الشعاع قرار داد. در این شرایط بار اصلی بر دوش صداوسیماست و خلا ایجاد شده را باید جبران کنیم.  

دبیر شورای معارف سیما افزود: همچنین با توجه به فضای سخت اقتصادی و معیشتی، ماه مبارک رمضان فرصت مناسبی است که مردم بتوانند در رزمایش همدلی و مساوات شرکت کنند. در این شرایط باید پویش های اجتماعی شکل بگیرد و تشویق مردم به کار خیر در دستور کار قرار گیرد.

به گفته شیخ‌اکبری در برنامه‌های امسال ماه رمضان تواصی به حق و تواصی به صبر، امیدبخشی و وعده الهی پیروزی مومنان، ایجاد نشاط معنوی و رزمایش کمک مومنانه به عنوان راهبرد محتوایی سیما مورد توجه قرار گرفته است.

انتخاب شعار «نشاط معنوی، مساوات و همدلی»

وی افزود: شعار نشاط معنوی مساوات و همدلی برای سیما در ماه رمضان انتخاب شده است. پویش محوری سیما در ماه مبارک رمضان «مردم ماه» نام دارد که این پویش به صورت مشترک با سازمان تبلیغات اسلامی در جهت تشویق مردم به انجام کار اجرا می‌شود.

شیخ‌اکبری با اشاره به دسته‌بندی برنامه‌ها در سه حوزه ترتیل و جزء خوانی، دعا و مناجات خوانی و سخنرانی مذهبی گفت: برنامه‌ها را به گونه‌ای طراحی‌کرده‌ایم که مردم بتوانند در ظرف های زمانی متنوع متناسب با سلیقه‌شان از این برنامه ها استفاده کنند. ترتیل خوانی و جزء خوانی از بعد اذان صبح شروع می شود و شبکه یک و شبکه قرآن از حرم امام رضا(ع) و مسجد جمکران این برنامه را روانه آنتن می‌کنند. پس از پخش این برنامه ها شبکه‌های دیگر ترتیل خوانی و جزء خوانی را تا افطار ادامه می‌دهند.

استقبال بینندگان از برنامه‌های حوزه دعا و مناجات

مدیر شبکه قرآن و معارف سیما با اشاره به استقبال بینندگان از برنامه‌های حوزه دعا و مناجات در رمضان سال گذشته گفت: مخاطب این حوزه در سال گذشته حدود ۳۳ درصد و به اندازه کارهای نمایشی بود. دعا و مناجات امسال از ساعت ۱۱ و نیم شب از حرم حضرت معصومه(س) از شبکه یک سیما شروع می شود و با شبکه‌های دو،سه، پنج و قرآن ادامه پیدا می‌کند. شبکه دو سیما از حرم امام رضا(ع) برنامه مناجات‌خوانی دارد. شبکه قرآن نیز ساعت ۱۰ شب ویژه‌برنامه‌ای را از کربلای معلی پخش می‌کند.

وی افزود: در حوزه سخنرانی مذهبی شبکه درس هایی از قرآن حجت الاسلام قرائتی را پخش می‌کند. در شبکه‌های دو، سه و پنج نیز حجج الاسلام انصاریان، رفیعی و پناهیان سخنرانی خواهند داشت.

«ماه من» با اجرای نجم‌الدین شریعتی

مدیر شبکه قرآن و معارف سیما به اشاره به ویژه برنامه‌های شبکه‌ها گفت: ویژه برنامه‌ سحر با عنوان ماه خدا با اجرای حسن سلطانی روانه آنتن شبکه یک می‌شود و ویژه‌برنامه افطار این شبکه نیز همچون سال گذشته به دعوت اختصاص دارد. در شبکه دو برنامه آدم‌های خوب شهر با اجرای سید کاظم احمدزاده را شاهد خواهیم بود. ویژه برنامه سحرگاهی شبکه سه با عنوان ماه من را نجم‌الدین شریعتی اجرا می‌کند. در شبکه چهار نیز سری دوم زندگی پس از زندگی که به موضوع معاد و برزخ می پردازد به عنوان ویژه‌برنامه افطار پخش می‌شود. شبکه پنج نیز با برنامه جشن رمضان کمک مومنانه را پیگیری می کند. همچنین شبکه افق با حضور حجت الاسلام پناهیان به موضوع مهدویت و جامعه منتظر می‌پردازد.

وی با اشاره به محتوای معارفی سریال‌های امسال گفت: سریال احضار که از شبکه یک پخش می شود به موضوعات ماورایی و معاد و برزخ می پردازد. سریال شبکه سه با عنوان یاور نیز متناسب با حال و هوای ماه مبارک طراحی شده است.