به گزارش ایرنا، احمدیان در برنامه ماوراء الخبر ( آن سوی خبر) شبکه تلویزیونی الجزیره قطر اظهار داشت :تهران علیرغم مثبت بودن لحن آمریکا در خصوص بازگشت به توافق هسته ای به پیشبرد برنامه هسته ای خویش ادامه می دهد تا آنکه گفتار آمریکا به عمل تبدیل شود.
احمدیان توضیح داد که درخواست آمریکا برای بازگشت به توافق هسته ای به دست آمده در سال ۲۰۱۵ و صرفنظر کردن از درخواست از سرگیری مذاکره در مورد بندهای توافقنامه جدید از سوی تهران مثبت ارزیابی شد .البته سخن گفتن به تنهایی کافی نیست . ایران از دولت آمریکا می خواهد تا در خصوص بازگشت به توافق هسته ای گام های عملی بردارد و یکی از این گام ها لغو تمامی تحریم های اعمال شده از سوی دونالد ترامپ رئیس جمهور سابق آمریکا علیه ایران پس از خارج شدن از توافق است.
احمدیان تاکید کرد که ایران به برنامه هسته ی خود ادامه خواهد داد تا آمریکا را تحت فشار قرار دهد و آن را وادار کند تا به توافق سال ۲۰۱۵ بازگردد.
استاد دانشگاه تهران در ادامه گفت که واشنگتن هر کاری لازم بود جهت تحت فشار قرار دادن ایران انجام داده است و دیگر کاری باقی نمانده است تا آن را انجام دهد زیرا ترامپ بیش از یک هزار و ۵۰۰ مجازات اقتصادی علیه ایران اعمال کرد و به همین دلیل دولت آمریکا دیگر ابزاری برای تحت فشار قرار دادن ایران و وادار کردن این کشور به منظور صرف نظر کردن از خواسته هایش در خصوص بازگشت به توافق هسته ای در اختیار ندارد در حالی که ایران هنوز کارهای زیادی می تواند در زمینه پیشبرد توان هسته ای خود انجام دهد و این همان چیزی است که آمریکا آن را نمی خواهد.
احمدیان با اشاره به اینکه کشورش می داند اسراییل برای آنکه مانع از بازگشت آمریکا به توافق هسته ای شود ، واشنگتن را تحت فشار قرار داده است ، اظهار داشت : واشنگتن نیز می داند که هزینه بازگشت به توافق بسیار کمتر از هزینه ای است که هم اکنون می پردازد .
وی گفت تهران بخاطر مجازات های اعمال شده علیه خود هزینه گزافی پرداخته است.
استاد دانشگاه تهران تاکید کرد: موضعی که اروپا پس از خروج آمریکا از توافق هسته ای اتخاذ کرد، باعث شد تا اعتماد تهران نسبت به آن دچار تزلزل شود به همین دلیل اروپایی ها نباید تصور کنند که دروازه های ایران همانند چهار سال گذشته بر روی شرکت هایشان باز خواهد شد.
" غاری سمور" مسئول هماهنگی در خصوص منع گسترش تسلیحات هسته ای در دوران ریاست جمهوری باراک اوباما نیز در این برنامه اظهار داشت ، تهران به پیشبرد توان هسته ای خود ادامه خواهد داد تا آنکه واشنگتن به خواسته هایش تن در دهد و تمامی تحریم های اعمال شده علیه این کشور را لغو نماید اما به گفته غاری این امر نیازمند انجام گفت وگوهای بسیاری است.
این مقام آمریکایی تاکید کرد : واشنگتن کاملا در جریان ساختار سیاسی در ایران قرار ندارد که شامل گروه های تاثیرگذاری در تهران می شود که اساسا با اصل بازگشت به توافق هسته ای مخالف هستند و خواستار پیشبرد توان هسته ای کشور هستند.
وی گفت : این گروه ها دولت ایران را که سیاست بسیار بازتری در تعامل با پرونده هسته ای در پیش گرفته، تحت فشار قرار داده اند.
در ارتباط با موضع اروپا " کیمون تیرم " عضو مرکز پژوهش های سیاسی در پاریس هم گفت که اروپا از ادامه پیشبرد سلاح هسته ای از سوی ایران راضی نیست و همچنین می خواهد بداند واشنگتن تا چه اندازه آماده لغو تحریم ها به طور کامل و یا جزئی است و می خواهد تضمین هایی دریافت کند تا شرکت های اروپایی دچار ضرر و زیان نشوند.