تهران- ایرنا- مذاکرات جاری در وین که میان ایران و گروه ۴+۱ درجریان است، برای اولین بار از زمان شکست دونالد ترامپ در انتخابات ریاست جمهوری، فضای روابط بین الملل را تا حدودی تغییر داد، اما در کنار آن، تلاش ها برای توقف این مذاکرات، به شکل بی سابقه ای کلید خورده است.

مروری بر حوادث و رویدادهای یک هفته گذشته، تا دیروز یکشنبه نشان می دهد که جریانی به شدت فعال شده است تا به هر شکل ممکن مذاکرات را ناکام بگذارد.
از جمله اینکه ،‌ پیش از شروع مذاکرات وین یک کشتی ایرانی در دریای سرخ را هدف گرفتند و خساراتی هرچند اندک به آن وارد کردند که این حمله در سطح گسترده در رسانه های بین المللی و از جمله رسانه های فارسی زبان وابسته به انگلیس و عربستان، با جریان سازی های صورت گرفته از تل آویو بازتاب داده شد. ذوق زدگی این رسانه ها در ماجرای کشتی ساویز آنقدر بود که گویا انتظار داشتند، نشست قبل از آغاز پایان یابد.  
بعد از آنکه منابع داخل مذاکرات وین، از جمله روس ها و چینی ها، در طول روزهای گذشته ابراز امیدواری هایی نسبت به نتیجه بخش بودن مذاکرات و احتمال بالای رفع تحریم های ظالمانه علیه مردم ایران بروز دادند، یک حادثه در نظنز باعث شد تا ایده توقف مذاکرات مطرح شود.
در اینجا پیش از هرگونه بحثی می بایست به این سوال پاسخ داد که با توجه به روح مذاکرات جاری در وین که حول برداشتن تحریم هاست، کدام طرف ها از توقف مذاکرات سود می برند؟
بی شک اسرائیل و عربستان سرمایه گذاری گسترده و هنگفتی چه به لحاظ سیاسی و چه مالی برای حفظ فشار حداکثری بر ملت ایران کرده اند، از همین رو می توان با قاطعیت گفت که دشمنان ایران، برای توقف مذاکرات جاری به صف شده اند. حتی در روزهای اخیر همزمان با تکاپوی اعضای برجام برای بازگرداندن آمریکا به این توافق، صهیونیست ها علاوه بر ماجراجویی، لابی با طرف های مختلف را در سطحی بسیار گسترده تر از سابق شروع کرده اند، بطوری که بایدن را مجبور کردند تا وزیر دفاعش را راهی تل آویو کند.
در ارتباط با مذاکرات جاری می بایست به این نکته توجه کرد که ایرانی ها با تحمل فشار حداکثری ترامپ و مقاومت در برابر سیاست های مزورانه آمریکایی ها، اگرچه سخت ولی دستاوردهایی بزرگی داشته اند که سبب شده، اکنون در وضعیت مناسبت تری برای رفع تحریم های ظالمانه قرار بگیرند و در عین حال، زمینه های بیشتری برای پیگیری حقوق ملت ایران در چارچوب های حقوقی و فنی و برداشتن تحریم ها فراهم شده است،‌ بویژه آنکه این روزها این آمریکاست که برای سازش و عقب گرد تحت فشار قرار دارد.
خیلی پیشتر از شروع مذاکرات وین هم پیش بینی می شد که دشمنان قدیمی برجام و نیروهایی که تلاش دارند مانع رفع تحریم ها شوند، تا آخرین لحظات نیز از پا ننشینند و در مسیر مذاکرات سنگ اندازی کنند و حتی نتانیاهو و دیگر رهبران صهیونیستی به صراحت گفتند که نخواهند گذاشت تحریم ها برداشته شود.
حالا با توجه  به جدیت صهیونیست ها، همکاری سعودی ها و حمایت های جریان نئوکان ها در داخل آمریکا، برای شکست مذاکرات و حفظ وضعیت فشار حداکثری علیه ایران، این سوال مطرح است که آیا خرابکاری در نظنز یک تله نبود که صهیونیست ها با همکاری متحدان خود کار گذاشته اند؟
صهیونیست ها بر اساس تجربه چند دهه گذشته دریافته اند که تمام طرح ها و برنامه هایشان در عرصه های نظامی و امنیتی شکست خواهد خورد و صدمات و خسارات وارده از عملیات تروریستی نیز ملت ایران را از ادامه مسیر خود در پیشرفت های علمی و تکنولوژیک باز نخواهد داشت و به موقع خود پاسخ ماجراجویی های رهبران حیله گر این رژیم فتنه گر را خواهد داد، اما این اتفاقات این را هم ثابت کرد که رژیم صهیونیستی برغم ناکامی های قبلی اش، از هیچ ترفندی برای جلوگیری از برداشته شدن فشارها از روی ایران دریغ نخواهد کرد و شرارت های آن باید جدی گرفته شود.