مشهد- ایرنا- معاون هماهنگی امور عمرانی استاندار خراسان رضوی اعلام کرد: تدوین برنامه برای محرومیت‌زدایی از زاوه، به عنوان محروم‌ترین شهرستان استان آغاز شده است.

سیدکمال‌الدین میرجعفریان، یکشنبه در نشست بررسی برنامه های ویژه محرومیت زدایی از شهرستان زاوه در استانداری خراسان رضوی، اظهار داشت: وزارت کشور از سال گذشته در راستای برقراری عدالت منطقه‌ای، تلاش برای ایجاد مناطقی همگن از نظر توسعه‌ای و ارتقای سطح توسعه در شهرستانهای محروم و کمتر توسعه یافته را آغاز کرده است.

وی بیان کرد: براساس ارزیابی وزارت کشور، در این برنامه ۳۱ شهرستان کمترتوسعه‌یافته در ۳۱ استان شناسایی شده اند که زاوه در خراسان رضوی، به عنوان نقطه کمتر توسعه یافته این استان برای انجام اقدامات محرومیت زدایی برگزیده شده است.

معاون استاندار خراسان رضوی گفت: در پی دستور رهبر معظم انقلاب، ۳۱ شهرستان کمتر توسعه یافته کشور، باید تا پایان برنامه ششم توسعه به مرحله توسعه یافتگی دست یابند، از این رو در پی سفر اخیر استاندار خراسان رضوی به شهرستان زاوه و دستور وی مبنی بر شتاب بخشی به اقدامات اجرایی برای محرومیت زدایی، این نشست به منظور تدوین برنامه برای این موضوع با حضور مسوولان محلی و استانی در نظر گرفته شد.

وی خاطرنشان کرد: اجرای ۲۴ برنامه در حوزه‌های عمرانی، کشاورزی، صنعتی و خدماتی در سفر استاندار خراسان رضوی به شهرستان زاوه برای توسعه و رفاه مردم این منطقه به تصویب رسید.

میرجعفریان اظهار داشت: براساس تصمیمات اتخاذ شده، باید سند توسعه میان مدت شهرستان زاوه با محوریت فرمانداری متشکل از نمایندگان دفاتر شهری و روستایی و شهرداری مشهد تدوین و ابعاد توسعه در قالب تعیین شاخصها در ۲ بعد عمرانی و اقتصادی برنامه ریزی شود.

وی تاکید کرد: همچنین باید طرحهای توسعه در شهرستان زاوه در حوزه‌های زیرساختهای عمرانی، اقتصادی و اجتماعی توسط شهرداری مشخص و مدل توسعه نیز در همه شهرها و روستاهای شهرستان زاوه تهیه و اجرا شود.

معاون استاندار خراسان رضوی گفت: بعد از تعریف سند میان‌مدت توسعه شهرستان زاوه، باید اولویت های آن براساس برنامه زمانبندی ورسیدن به شاخص متوسط کشوری تعریف شده توسط شهرداری مشهد مشخص و برای اجرا اقدام شود.

به گزارش ایرنا،  زاوه که تا آبانماه سال ۱۳۸۷ یکی از بخشهای تابعه شهرستان تربت حیدریه بود، از این تاریخ با مرکزیت شهر دولت آباد به شهرستان زاوه ارتقا یافت.

جمعیت این شهرستان ۶۷ هزار و ۶۹۵ نفر در قالب ۲۰ هزار و ۶۳ خانوار است.