در دیدار محمد شریعتمداری، وزیر تعاون،کار و رفاه اجتماعی و عادل الرکابی، وزیر کار و امور اجتماعی عراق، راه های گسترش همکارهای دو کشور در حوزه های مرتبط بررسی شد.
به گزارش مرکز روابط عمومی و اطلاع رسانی وزارت تعاون،کار و رفاه اجتماعی محمد شریعتمداری وزیر تعاون،کار و رفاه اجتماعی با ابراز خرسندی از دیدار با همتای خود گفت : برای جمهوری اسلامی ایران حمایت از ثبات، امنیت،تمامیت ارضی ،تقویت عزت، اقتدار ، تحکیم استقلال و ارتقاء جایگاه منطقه ای و بین المللی عراق از جایگاه ویژهای برخوردار است.
شریعتمداری، همکاری و مساعدت دو کشور در دوران تهاجم نیروهای داعش و نجات منطقه از دام تروریستهای تکفیری را تجربه موفقی دانست.
وی گفت :ترور ناجوانمردانه شهید حاج قاسم سلیمانی و ابومهدی المهندس، مصداق بزرگترین دخالت خارجی در امور داخلی عراق بود که در قالب عملیات تروریستی دولتی انجام شد .
وی همچنین از حضور عراق در تعاملات منطقه حمایت کرد و افزود : معتقدیم عراق وزنه مهمی در تعاملات سیاسی و امنیتی منطقه است و مشترکات و پیوندهای استراتژیک دو کشور، امنیت و ثبات کل منطقه را تضمین میکند.
شریعتمداری به ظرفیتهای دو کشور در حوزه های مختلف اشاره کرد و گفت : دو کشور می توانند مکمل همدیگر در حوزه اقتصادی باشند و خوشبختانه با تلاشهای دو طرف گامهای خوبی نیز در این زمینه برداشته شده است.
وزیر تعاون،کار و رفاه اجتماعی افزود : باید تلاش کنیم تا این رابطه بیشتر و مستحکم تر ادامه پیدا کند و به چشم انداز تجارت ۲۰ میلیارد دلاری سالانه برسد.
شریعتمداری همچنین به ظرفیتهای مناسب دو وزارتخانه برای همکاری اشاره کرد و گفت : باید از ظرفیت های موجود برای ارتقاء سطح تعاملات و روابط دو کشور بهره گیریم و اطمینان دارم در بسیاری از زمینههای جدید میتوان کارهای مشترک انجام داد.
وی تصریح کرد : در سالهای ۲۰۱۲ و ۲۰۱۵ دو بیانیه مشترک برای همکاری دو وزارتخانه امضا شده که صدور این بیانیه ها اقدام سازنده ای بود اما لازم است برای توسعه و تعمیق روابط در حوزه وظایف دو وزارتخانه گامهای عملی برداشته شود .
شریعتمداری افزود: بر همین اساس پیشنهاد می کنم بعد از امضای برنامه اقدام مشترک پنج ساله کمیته ای مشترک به صورت جدی توافقات را عملیاتی و اجرایی نمایند.
وزیر تعاون کار و رفاه اجتماعی تصریح کرد : این برنامه اقدام میتواند نقشه راه همکاریهای دو وزارتخانه برای یک دوره پنج ساله در حوزه های مورد علاقه طرفین به ویژه در زمینههای آموزشهای فنی و حرفهای ، اشتغال، بازار کار ، روابط کار و رفاه اجتماعی باشد.
وی با اشاره به حضور نیروی کار ایرانی در اقلیم کردستان و لزوم اهتمام جدی برای رفع مشکلات آنان یادآور شد : نیروی کار ایرانی نیازمند اهتمام جدی برای ساماندهی و رفع مشکلات است،بر همین اساس پیشنویس موافقتنامه تبادل نیروی کار ماهر و متخصص بین دو کشور باید در دستور کار کمیته مشترک قرار بگیرد تا دو کشور همسایه بتواند نیازهای واقعی بازار کار خود را با استفاده از نیروی کار ماهر و متخصص برطرف کنند.
شریعتمداری تاکید کرد: قطعا امضای این سند میتواند در تنظیم سیاستهای بازار کار ، اشتغال قانونی نیروهای کار دو کشور و حمایتهای اجتماعی از آنان بسیار موثر باشد.
وزیر تعاون، کار و رفاه اجتماعی افزود : با توجه به اشتغال اتباع ایرانی و عراقی در دو کشور پیشنهاد میکنم موافقتنامه تبادل سوابقبیمه دو کشور به امضا برسد، این موضوع موجب حمایت دولت از نیروی کار قانونی و همچنین توسعه اشتغال و سرمایهگذاری در دو کشور خواهد بود.
استقبال وزیر کار عراق از راه اندازی مرکز تولید پروتز
عادل الرکابی وزیر کار و امور اجتماعی جمهوری عراق نیز با اشاره به روابط گسترده میان دو کشور گفت : روابط ایران و عراق بسیار حسنه است ومی تواند الگویی برای سایر کشورها باشد .
وی با استقبال از گسترش همکاریها در در حوزه های فنی و حرفه ای ، کار و اشتغال گفت : باید سند برنامه اقدام مشترک را به صورت جدی و در زمان های تعیین شده اجرا کنیم.
وزیر کار جمهوری عراق همچنین به تجربیات کشورمان در زمینه سیاستهای بازار کار و ایجاد فرصت های شغلی اشاره کرد و گفت : ما نیازمند استفاده از این تجربیات هستیم.
وی افزود : در نتیجه جنگ و تروریسم افراد زیادی در عراق آسیب دیده و دچار معلولیت شده اند، در زمینه حمایت و ارایه خدمات به معلولین و اقشار خاص و همچنین حمایت های اجتماعی از این افراد ، آماده همکاری مشترک هستیم.
وی در همین راستا از راه اندازی مرکز تولید پروتز در عراق از سوی ایران استقبال کرد و گفت : در حوزه غربالگری ژنتیک و مشاوره و نیز تبادل اطلاعات در زمینه چگونگی بیمه افراد شاغل در بخش خصوصی به تجربه طرف ایرانی نیاز داریم .